Älä osta Ericssonia

Kirjoittaja Riitta, 28.6.2006

Ericsson on saavuttanut uuden lameuden huipun – HS:n mukaan yritys haluaa eroon yli 35-vuotiaista työntekijöistä.

  Jutussa “Älä osta Ericssonia” on 7 kommenttia:

  • cele says:

   Blaah. Yhdistelemällä tuon hesarin uutisen ja pari päivää vanhan digitodayn uutisen tietoja tuo muuttuu ymmärrettävämmäksi. Yhtiöhän ei halua eroon kaikista yli 35-vuotiaista työntekijöistään, vaan tasapainottaa ikärakennetta, joka on vinoutunut irtisanomisten (jotka ilmeisesti ruotsin lain mukaan tuppaavat kohdistumaan nuoriin) takia. Alle kolmekymppisiä on 6% työntekijöistä. Puolentoista vuoden palkka ei kuitenkaan kuulosta kovin pahalta työpaikan vapaaehtoisesta vaihtamisesta, eihän?

   Mitähän sanoisit, jos ericsson tekisi vastaavan tarjouksen miehille, jotta heidän tilalleen voitaisiin palkata naisia, koska firman työntekijöistä vain 6% on naisia? Lameuden huippu?

  • Riitta says:

   Joo, sanoisin että lameuden huippu. Perustelu: mättää ajatus työntekijöistä pelinappuloina.

  • pni says:

   Tämä oli uutinen naapurissa pari kuukautta sitten. Mitenkäs tämä näin hitaasti on tänne saapunut?

   Tässä 24.4.2006 päivätty juttu:
   http://www.thelocal.se/article.php?ID=3630&date=20060424

  • Aleksi says:

   Miten sen nyt muotoilisi… yrityksen kannalta myös työntekijät ovat loppupeleissä vain pelinappuloita. Kuitenkin tarjous on mielestäni työntekijän kannalta melko hyvä. Tietysti se on sitä myös Ericssonin kannalta.

   Ainut ongelma lienee se, etteivät ihmiset pidä ajatuksesta pelinappulana olemisesta. Lisäksi voisin kuvitella että yli 35 vuotiaat eivät halua vaihtaa varmasta ja turvallisesta työpaikasta pois.

   En sanoisi että kyse on lameudesta vaan pikemminkin yrityksen järkevästä henkilöstöpolitiikasta, kera reilujen ehtojen suhteessa työntekijöihin.

  • Riitta says:

   Aleksi,
   tietty asiaa voi tarkastella tuoltakin kannalta. Taitava johto tekee mielestäni kuitenkin sellaiset strategiat, että suuntaa ei tarvitse vaihtaa kolmen vuoden välein. Ehkä jo rekrytessä voisi miettiä hieman myös seuraavaa kvartaalia pidemmälle, niin että toimintatilanteiden muuttuessa on jo vaihtoehtoja ennakoituina.

   Harva tuolla kai tekee duunia ihan rakkaudesta kännyköihin, perhe pitäisi ehkä elättää ja asunto maksaa. Tempoileva henkilöstöpolitiikka on muuttumassa yleiseksi toimintakulttuuriksi, ja sitä vastustan.

  • Aleksi says:

   Tottahan tuokin Riitta.

   Jostain uutisesta sain sen kuvan että myös Ruotsin valtion laeilla, olisi ollut osuutta asiaan. Kun Ericsson it-kuplan puhkeamisen aikaan potki muutaman tuhat työntekijöitä pois, joutuivat työpaikasta luopumaan lyhimmän työsuhteen omaavat henkilöt, siis nuorimmat työntekijät. Täysin varma en kuitenkaan tästä ole, näin ymmärsin asian uutisesta. No voihan toisaalta olla, että tekivät tuolloin yrityksen johdossa tyhmiä ratkaisuja joita nyt joutuvat korjaamaan.

  • Eero says:

   Ainakin tietoviikon uutisessa (ylen uutista en ole lukenut) sanotaan aika suoraan, että kun ericsson aikaisemmin joutui pistämään yleisesti ottaen juuri nuorinta porukkaa pihalle kyse on nimenomaan ruotsin laista, joka määrää pistämään tuoreimmat ekana pellolle. Aika paljon kokemusta ericsson on kuitenkin joka tapauksessa heittämässä kilometritehtaalle (ehkä kilpailijat ottavat hyödyn irti).

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.