7 thoughts on “l osta Ericssonia

 1. Blaah. Yhdistelemll tuon hesarin uutisen ja pari piv vanhan digitodayn uutisen tietoja tuo muuttuu ymmrrettvmmksi. Yhtihn ei halua eroon kaikista yli 35-vuotiaista tyntekijistn, vaan tasapainottaa ikrakennetta, joka on vinoutunut irtisanomisten (jotka ilmeisesti ruotsin lain mukaan tuppaavat kohdistumaan nuoriin) takia. Alle kolmekymppisi on 6% tyntekijist. Puolentoista vuoden palkka ei kuitenkaan kuulosta kovin pahalta typaikan vapaaehtoisesta vaihtamisesta, eihn?

  Mithn sanoisit, jos ericsson tekisi vastaavan tarjouksen miehille, jotta heidn tilalleen voitaisiin palkata naisia, koska firman tyntekijist vain 6% on naisia? Lameuden huippu?

 2. Joo, sanoisin ett lameuden huippu. Perustelu: mtt ajatus tyntekijist pelinappuloina.

 3. Miten sen nyt muotoilisi… yrityksen kannalta mys tyntekijt ovat loppupeleiss vain pelinappuloita. Kuitenkin tarjous on mielestni tyntekijn kannalta melko hyv. Tietysti se on sit mys Ericssonin kannalta.

  Ainut ongelma lienee se, etteivt ihmiset pid ajatuksesta pelinappulana olemisesta. Lisksi voisin kuvitella ett yli 35 vuotiaat eivt halua vaihtaa varmasta ja turvallisesta typaikasta pois.

  En sanoisi ett kyse on lameudesta vaan pikemminkin yrityksen jrkevst henkilstpolitiikasta, kera reilujen ehtojen suhteessa tyntekijihin.

 4. Aleksi,
  tietty asiaa voi tarkastella tuoltakin kannalta. Taitava johto tekee mielestni kuitenkin sellaiset strategiat, ett suuntaa ei tarvitse vaihtaa kolmen vuoden vlein. Ehk jo rekrytess voisi mietti hieman mys seuraavaa kvartaalia pidemmlle, niin ett toimintatilanteiden muuttuessa on jo vaihtoehtoja ennakoituina.

  Harva tuolla kai tekee duunia ihan rakkaudesta knnykihin, perhe pitisi ehk eltt ja asunto maksaa. Tempoileva henkilstpolitiikka on muuttumassa yleiseksi toimintakulttuuriksi, ja sit vastustan.

 5. Tottahan tuokin Riitta.

  Jostain uutisesta sain sen kuvan ett mys Ruotsin valtion laeilla, olisi ollut osuutta asiaan. Kun Ericsson it-kuplan puhkeamisen aikaan potki muutaman tuhat tyntekijit pois, joutuivat typaikasta luopumaan lyhimmn tysuhteen omaavat henkilt, siis nuorimmat tyntekijt. Tysin varma en kuitenkaan tst ole, nin ymmrsin asian uutisesta. No voihan toisaalta olla, ett tekivt tuolloin yrityksen johdossa tyhmi ratkaisuja joita nyt joutuvat korjaamaan.

 6. Ainakin tietoviikon uutisessa (ylen uutista en ole lukenut) sanotaan aika suoraan, ett kun ericsson aikaisemmin joutui pistmn yleisesti ottaen juuri nuorinta porukkaa pihalle kyse on nimenomaan ruotsin laista, joka mr pistmn tuoreimmat ekana pellolle. Aika paljon kokemusta ericsson on kuitenkin joka tapauksessa heittmss kilometritehtaalle (ehk kilpailijat ottavat hydyn irti).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *