Antiikkia, antiikkia

Antiikkia, antiikkia vieraili eilen Kangasalan Pirtillä, johon oli järjestetty taiteen ja antiikin arviointitilaisuus. Paikalla oli hämmästyttävä määrä ihmisiä tauluineen ja antiikkiesineineen. Tunnelma oli iloisen jännittynyt ja moni lähti arviointitilaisuudesta hymyillen. Pettyneitäkin ilmeitä toki näki.

Joskus sattuu, että ohikiitävä kohtaaminen on sateisen päivän keskellä kuin mansikkapaikka. Wenzel Hagelstam on luonnossa yhtä hurmaava kuin televisioruudussakin. Suvussamme kulkenut mysteeripatsas osoittautui hänen äitinsä sedän, Callu Wreden kätten työksi.

Nuorena ruokamyrkytykseen kuollut Wrede vietti 1900-luvun alkupuolella iloista elämää Pariisissa. Anjalassa sijaitsee pieni museo, jonne Hagelstam on lahjoittanut Wreden kipsiveistoksia. Sinne täytyy siis suunnata ensi tilassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *