l varasta lypuhelinta

How NOT to steal a SideKick II

Evanin kaveri unohti lypuhelimensa taksiin, ja niinhn siin sitten kvi ett vekotin varastettiin. Mutta varkaalla oli huonoa tuuria.

Ensin hieman taustaa: Varastetun kaltainen Sidekick II -lypuhelin/kmmentietokone varmuuskopioi jatkuvasti sisltn verkkoon. Kun omistaja hakee kaupasta varastetun tilalle uuden laitteen, kaikki varastetusta laitteesta varmuuskopioitu sislt kopioituu uuteen laitteeseen.

Nyt kvi sitten niin, ett varas ei tiennyt tt vaan kytti puhelinta kuin omaansa (samalla kun puhelin jatkoi varmuuskopiointiaan). Niinp sitten puhelimen alkuperinen omistaja sai itselleen varkaan ottamia valokuvia, kyttjtunnuksia, pikaviestinosoitteita, MySpace-profiileja (MySpace vastaa amerikkalaisten irc-galleriaa) jne. Omistaja otti yhteytt varkaaseen pikaviestimell ja kysyi voisiko hn saada laitteensa takaisin. Vastaukseksi tuli pilkkaa ja uhkailua (ylltys).

Niinp lypuhelimen alkuperinen omistaja ptti kostaa roistoille nyryyttmll heit maailmanlaajuisesti: kaikki heidn valokuvansa, profiilinsa ja muut ovat nyt nkyvill nettiyleislle. Kuvia ja muuta tietoa sisltvn sivun yllpitj pivitt tarinan knteit jatkuvasti. Tll hetkell roistojen osoite on jo selvitetty ja heist on ilmoitettu poliisille. Ja tietysti roiston, hnen sukulaistensa ja kaveriensa galleriaosoitteet on kaivettu esille.

Tm muistuttaa Kasassa toukokuussa julkaistua juttua tyypist, jota huijataan nettihuutokaupassa myymll rikkininen kannettava. Koneen kovalevy oli jnyt ehjksi, ja eiks sielt lytynyt kasoittain huijarimyyjn valokuvia, tekstej ynn muuta. Ja siin kvi sitten ihan samalla tavalla.

Eik tunnukin hyvlt, kun roistot saavat ansionsa mukaan?

Mutta eik tunnu mys hieman epmiellyttvlt ajatella, ett jospa varkautta/huijausta ei tapahtunutkaan: huijari onkin huijattava. Tuskin tss tapauksessa, mutta tulevaisuudessa tulemme nkemn tllaisiakin yrityksi.

Lisys: Suomessakin on annettu samalla mitalla takaisin huutokauppahuijareille. Omenatarhablogi kirjoitti huhtikuussa varastetun PowerBookin jljittmisest huuto.netiin ja sit myyneen varkaan kiinnijmisest.

9 thoughts on “l varasta lypuhelinta

  1. Eiks vastaava tapaus ollut mys taannoin tll kotimaassakin, kun varastettua kannettavaa alettiin myyd huuto.netiss tms. Pitkllisen prosessin jlkeen varas ji kiinni kun hn luuli tekevns hyvtkin kaupat myymll koneen tapauksesta erittin tietoiselle ostajalle. Joku muu muistaa ehk yksityiskohdat paremmin :).

  2. Niin. Kummallisia koneet ovat. Minkin siivosin kannettavani tiedostoista ja outlookin s-posteista jne. Kone nytti tyhjlt ja annoin sen eteenpin. Kaveri asensi siihen mozillan shkpostin ja sai kaikki minun poistamani postit nkymn. Onneksi oli rehti ja poisti kaikki.

  3. Kannattaa muistaa, ett jos toinen tekee sinulle rikoksen, se ei oikeuta sinua tekemn rikosta.

  4. Juppe puhuu asiaa. Tllaiset tapaukset saattavat menn valitettavasti veriksi hyvinkin nopeasti.

  5. “Omistaja otti yhteytt varkaaseen pikaviestimell ja kysyi voisiko hn saada laitteensa takaisin.”

    Hn vielp tarjosi lytpalkkiota ensin.

  6. Niin ja oikeastaan kamalan epeettist ja useissa maissa laitointa. Yksityishenkiln tekeleit, oli sitten valokuvia, tekstej, shkposteja yms., ei saa julkaista. Pelkstn lukemalla jonkun, oli sitten rosmo tai ei, shkpostit, taitaa olla suomessakin kirjesalaisuuden alaista setti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *