YLE uudistaa kanaviaan

YLE uudistaa kanaviaan. Uudistukset vaikuttavat ensikatsomalta osuvilta. Esimerkiksi oma suosikkikanavani, Tampereen alueella jo pitkään kuulunut Radio Peili, alkaa kuulua koko maassa. Peilihän on ainoa puhekanava koko valtakunnassa ja onkin positiivista että Yle ei edes yritä kilpailla hittejä ja täytepuhetta tarjoavien kaupallisten kanavien kanssa. YleQ joutuu uhrautumaan Peilin tieltä, mutta koska se taas ei ole kuulunut täällä susirajan ulkopuolella, en osaa edes ikävöidä koko kanavaa.

Digi-TV:n puolella Yle24 loppuu ja korvautuu Yle Extra -nimisellä kanavalla. Oma kanavansa erilaisia livetapahtumia varten on hyvä valinta – Yle24:han on täyttänyt jo tähänkin asti tuota tarkoitusta (ja näyttänyt muuna aikana lähes pelkkiä uusintoja).

Kaikista kiinnostavimmalta uutiselta kuulosti syksyllä avattava YLE Elävä arkisto, joka tarjoilee netissä vanhoja tv- ja radio-ohjelmia. Tätä on jo odotettukin! Onhan Ylellä käytössään mahtava arkisto, jonka pihtailusta ei ole kenellekään hyötyä. Pinserilässä odotellaan innolla arkistojen aarteita. Hyvältä näyttää, Yle.

3 thoughts on “YLE uudistaa kanaviaan

  1. Eikös YLE Q ole kuulunut digiradiossa ympäri Suomea? Vai onko se vain kaapelitarjoajani lisäys?

    Itseäni vähän harmittaa YLE24:n loppuminen, mutta jos YLE Extra jatkaa samaan tyyliin niin mikäs siinä.

  2. AJK: Juu, digiboksissa taitaa kuuluakin, mutta minä kun kuuntelen radiota lähinnä autossa, ei digiradiosta ole siellä yhtään mitään iloa.

  3. Jostain syystä YleQ:sta on lopettamispäätöksen yhteydessä haluttu antaa kuva nuorison soittolistakanavana. Eihän se niin ole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *