Valkoinen talo suljetutti Pirate Bayn

SVT:n uutisissa väitetään, että määräys Pirate Bayn sulkemiseen tuli Yhdysvaltain hallitukselta. Uutisen mukaan ratsian suorittaneet poliisit toimivat Ruotsin oikeusministerin ja poliisijohdon määräyksestä, vaikka laillisuudesta ei ollut varmuutta. (Varoitus: linkin takana ruotsinkielistä tekstiä :-)


5 thoughts on “Valkoinen talo suljetutti Pirate Bayn

 1. The Pirate Bay ei juuri kuvia kumartele, TPB on pystyssä taas, tosin käy suuren käyttäjämäärän vuoksi hieaman hitaalla :)

 2. Hieman hämää myös digitodayn siteeraama väärä tulkinta: “…Pirate Bayn sulkeminen näkyi heti Tukholman liikennemäärissä. Sulkemisen jälkeen liikenne laski huomattavasti, lähes viisi gigaa sekunnissa.”

  1. Mukana suljettiin 300 muutakin domainia, joten liian nopea johtopäätös: “OMG! Piraatit tukkivat Tukholman piuhat”.

  2. TPB:n liikenne on lähinnä tekstitiedostoja ja mainosbannereita. Eivät torrent-seedit varmaankaan ole pääosin Tukholmassa vaan hajallaan ympäri nettiä.

  3. Tilastot sivulla http://stats.autonomica.se/mrtg/sums/Stockholm_GE.html. Ok, tuossa näkyy laskupiikki tulkinnasta riippuen tuon ratsian jälkeen. Tosin hieman pidemmän aikavälin vaihteluista huomaa, että vastaavanlaisia laskuja on tapahtunut aikaisemminkin (piikkihuipun laskuja).

 3. Mistä se kertoo, että Ruotsin viranomaiset ryhtyvät tuollaisiin laittomiksi tietämiinsä tekoihin jonkin toisen valtion vaatimuksesta?

  Jos miettisi vertailun vuoksi vaikkapa tilannetta, jossa Albania vaatisi Ruotsia heti lain vastaisesti ratsaamaan jonkin yrityksen, ryhtyisivätkö Ruotsin viranomaiset siihen?

  Entä jos USA keksisi vaatia vaikkapa Suomea sulkemaan – sanotaan nyt esimerkiksi vaikka – pinserin? Ryhtyisikö poliisi toimeen lain kirjaimesta välittämättä?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *