Votelordi.orgin paluu

Vote Lordi -sivusto kertoo jälkikirjoituksessaan, miksi Lordin äänestämiseen kannustavat tekstit otettiin pois sivustolta euroviisujen alla.

Pinseri haastatteli sivuston perustajaa.

Mistä saitte idean votelordi.orgin perustamisesta?

Vaikea sanoa: idea vain syntyi. Jokin naksahti päässä, halusimme tuottaa jotain näkyvää. Halusimme sekä tukea Lordia että ärsyttää tiettyä osaa euroviisufaneista. Oli halu kokeilla, saisiko ideasta aikaiseksi mittavan nettikampanjan.

Oliko teitä isokin porukka?

Muutama henkilö, eri puolilta Eurooppaa.

Oletteko koskaan tavanneet Lordia?

Emme valitettavasti :)

Miten paljon arvelette sivun vaikuttaneen äänestystulokseen?

Ehkä sivusto kasvatti jonkin verran voittomarginaalia, mutta en usko että se ratkaisi voittoa.

Votelordin jälkikirjoituksessa kerroitte, että sivusto suljettiin koska jotkut mediat luulivat sivustoa Lordin virallisiksi sivuiksi. Millä tavalla mediat reagoivat sivuihin?

Mediat reagoivat julkisesti varsin vähän. Mainintoja sivustosta ei webin ulkopuolella näkynyt kuin kourallisessa lehtiä. Ateenassa tapahtuneista reaktioista ei ole tarkempaa tietoa. Bändin liitännäistahot vain ilmoittivat, että Lordi joutuu kamppailemaan kysymysten ja syytösten kanssa.

Helsingin Sanomien blogissa väitettiin votelordi.orgin tekstien haittaavan Lordin menestystä: “Levy-yhtiö alkoi olla sitä mieltä, että votelordi.orgin teksteistä osa alkoi jo olla Lordin menestystä haittaavia. Kuten se, jossa väitettiin ettei Lordi edes halua voittaa.

Sivuston sävystä voi olla monta mieltä. Itse uskomme saamamme palautteen perusteella, että sivusto tuotti runsaasti ääniä. On vähän kummallinen ajatus, että joku Lordin äänestämistä tosissaan harkinnut jättäisi äänestämättä epävirallisen sivustomme sisällön takia. Missään välissä votelordi.orgin teksteissä ei kyseenalaistettu Lordin voitontahtoa. Jos tässä jotain on vilpittömästi ajettu niin nimenomaan Lordin suurinta mahdollista menestystä. Toki tekstin tulkinta on subjektiivista, mutta mitään tuon suuntaista ei TODELLAKAAN ole tarkoitettu sanoa.

Saitteko paljon yhteydenottoja faneilta ja mediolta? Mistä päin olivat innokkaimmat fanit?

Faneilta tuli yhteydenottoja aika helkkaristi joka puolelta Eurooppaa, erityisesti Ruotsista, Saksasta, Hollannista ja Englannista, pari kontaktia jenkeistäkin. Tietynlainen korrelaatio oli havaittavissa sen suhteen, millä kielillä oli käännöksiä ja miltä mailta tuli parhaiten pojoja ;-) Inhopostiakin saapui, mutta yllättävän vähän ja yllättävän laimeaa. Medioista vain yksi toimittaja vaivautui kysymään lisätietoja ennen kuin teki juttua.

Miten juhlitte voittoa?

Ottamalla lomaa :-) Tämä on ollut sen verran työläs prosessi, että nyt otetaan rennosti. Finaalin jälkeen oli toki riemumieltä riittämiin, mutta emme lähde sen enempää bilettämään.

Perjantaina torille?

Turhan pitkä ajomatka… eli ei.

SK, RSK / Pinseri

5 thoughts on “Votelordi.orgin paluu

  1. Totuushan on kuitenkin se että mitä isompi bändi, sitä enemmän kaikenlaisten fanisivustojen ym. sisältöön puututaan.. Niin se vaan menee. Lopulta se on levy-yhtiö joka haluaa pitää ne narut käsissään markkinoinnin osalta. Kysymys ei siis varmaankaan ollut oikeasti siitä että sivusto olisi vienyt loordilta ääniä tai antanut huonoa kuvaa Loordistamme, vaan siitä että levy-yhtiö pelkäsi homman jotenkin sekoittavan muuta Lordin markkinointia; Ihan ymmärrettävää tavallaan.

  2. Näinkä mä unta, mutta eikös tässä ollut uudempi postaus vielä eilen illalla? :)

  3. 99.999% eurooppalaisista ei liene vieläkään kuullut ko. sivustosta.
    Pitkä teksti, en jaksa itsekään paneutua. Hyvä Lordi jokatapauksessa.

  4. seesam: Koirapuisto suljettiin roskapostittajien vuoksi. Mutta emmeköhän me paitapalkalla keksi jonkinlaisen mainospaikan täältä Pinseristäkin? ;-)

    sea: Joskus käy noinkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *