112-info

Suomessa sattuu ja tapahtuu ytpiv. 112info.fi nytt liki reaaliajassa htkeskuksien saamia ilmoituksia. Pelastustoimen tehtvt -sivulta nkee raportteja jo suoritetuista pelastustehtvist. Jos Suomessa olisi ambulansseja jahtaavia juristeja, nm palvelut olisivat heille omiaan ;-)

7 thoughts on “112-info

 1. Toimittajat itseasiassa kyttvt juuri tuota palvelua muiden hlytyssysteemien tukena. Ei me suorastaan ambulansseja jahdata, mutta on hyv pst onnettomuuspaikalle heti kun jossain rysht. 112-infoon kirjataan ensitiedot, joten “tulipalo, keskisuuri” voi osoittautua kerrostalon liedell krhtneeksi puuroksi. Suuruusluokka laitetaan sivuille riskin mukaan, eli kuinka isolla kalustolla kyseiseen kohteeseen pit varmuuden vuoksi lhte. Siksi pelastuslaitoksen mediapuhelimeen soitetaan aina kun sivuille ilmestyy viesti jostain oman alueen hlytyksest, ettei tule turha keikka.

 2. Ohoh, tuotapa en tiennytkn. Toisaalta, muistankin joskus ihmetelleeni ett miten toimittajat tietvt olla nopeasti paikalla – soittaako palokunta paikalle mennessn toimittajat mukaan tms. Mutta nythn sekin selvisi.

 3. Silmn pisti ettei perinteisi ambulanssireissuja ny tuossa vaan lhinn palokunnan tehtvt. :)

 4. Toimituksen ns. “hlyknnykihin” tulee mys tietyn kynnyksen ylittvist onnettomuuksista tekstiviesti pelastuslaitokselta.
  112-listalla on mys ihmisen vesipelastustehtvt ja kaikenlaista muutakin kuin tulipaloja.

 5. En ihan tarkkaan muista, kuinka nopeasti tuo ensitiedote pyritn laittamaan, mutta varsin nopeasti htkeskus alkaa tilannepaikalta kysy tietoja tiedotusvlineit varten. Kyllhn tuollainen palvelu on toimittajien kannalta hyv, sill heidn ei tarvitse soitella pelastuslaitokselle aina kun siireenit soivat, mit aikoinaan tekivt.

  Tuo pelastustoimen tehtvt sivu taas nytt tehtvt vasta siin vaiheessa kun ne ovat siirtyneet tehtv- ja onnettomuusraportointijrjestelmn. Tm tapahtuu vasta siin vaiheessa kun kaikki tehtvn sidotut yksikt ovat palanneet asemapaikoilleen.

  Ensitiedotteiden yhteydess pelastuslaitos pyrkii mys kertomaan milloin olisi tarkempia tietoja saatavilla. Isommissa tehtviss kun pelastustoimen johtajalla ei ole alkuvaiheessa aikaa antaa tarkempia tietoja.

 6. Ensitiedote lhtee 112-infosta reaaliajassa eli samalla hetkell, kun htkeskus lhett hlytysviestien pelastustoimelle. Jatkotiedotteita tulee taas aina sit mukaa, kun pelastustoimen johtaja niit sanelee htkeskukseen ja siell pivystj kirjaa ne jrjestelmn. Htkeskus ei saa toisten viranomaisten toiminnasta tiedottaa mitn.

  Poliisin keikoista ei ensitiedotteita laiteta jrjestelmn ollenkaan.
  Myskn sairaankuljetustehtvist ei saa henkiltietolain yms. takia tiedottaa ja muutenkin eduskunnan apulaisoikeusasiamies otti juuri kantaa pelastustoimen tehtvistkin annettavaan tietosisltn. Mitn yksiliv henkiltietoa ei siis saisi luovuttaa eli periaatteessa kadunnumeroakaan ei saisi toimittajille kertoa. Mys jatkotiedotteen sanamuotoja pit siis tarkoin mietti, ettei niiden avulla pysty yhdistmn tapahtumaa johonkin henkiln.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *