Odotan postianne

Pinseriin on viime aikoina tullut tosi paljon spmmi. Olen alkanut ihmetell, onko mys shkpostiliikenne tukehtumassa tauhkaan. Omat filtterini toimivat hyvin, mutta mikhn on yleinen tilanne? Vastauksia on viime pivin saanut aika niukasti shkpostitiedusteluihinsa. Kai tss on taas ruvettava soittelemaan joka paikkaan.

8 thoughts on “Odotan postianne

 1. Mielestni omiin osoiteisiini tuleva spmmi on selkesti vhentynyt. Tosin nuo tuntuvat tulevan “aalloissa”. Seuraavaa odotellessa ;-).

 2. Voin kertoa esimerkin omasta tilanteestani:

  Shkpostilaatikossani on 5370 roskapostia kuukauden ajalta (Gmail heitt sit vanhemmat roskapostit automaattisesti pois). Roskapostin sekaan joutuu snnllisesti kunnollista postia – silmilen roskapostikansion ehtiessni lpi parin viikon vlein ja yritn poimia sielt oikeat postit pois. Jos kytssni ei olisi edes jotenkuten toimivaa spammisuodatinta, voisin luopua shkpostin kytst samantien.

  Lukematonta kunnollista shkpostia (mukaanlukien postituslistat, tiedotteet, kysymykset, automatisodut ja ei-automatisoidut postit yms.) on tll hetkell 1483 kappaletta, luettuja toki enemmnkin. Katselen jokaisesta sisntulevasta viestist vhintn otsikon ja avaan kaikki akuutinnkiset viestit.

  Tm siis yksityisposti. Lisksi on kaksi erillista tyshkpostilaatikkoa joihin tulee yhteens ehk n. 30-100 viesti pivss. Niit ei ole useimmiten varaa jtt lukematta, vaikka joukossa onkin paljon asiaa joka ei minua suoranaisesti kosketa (Cc- ja Bcc-viestit). Tyosoitteisiin ei onneksi roskapostia tule lainkaan (enk edes tied kuinka moni kunnollinen viesti katoaa matkalla).

  Puhelinsoittoja, tekstiviestej ja IM-yhteydenottoja (sek privaatti ett ty) on hieman vaikeampi ignoroida mutta tytilanteesta riippuen joskus nekin joutuu tyntmn syrjn.

  Shkpostiongelma on ollut minulla jo yli 10 vuotta ja olen jo oppinut elmn sen kanssa. Mynnn ett en kykene pysymn ajan tasalla postilaatikkoni kanssa ja voin vain yritt poimia sielt trkeimmt joukosta. Luotan siihen, ett jos jollain on todella trke asiaa, hn saa viestin minulle perille tavalla tai toisella.

  Informaatiohky on nykyisin suorastaan musertavaa, mutta sen kanssa tytyy tosiaan oppia elmn. Aivan kuten suuressa ihmisjoukossa et yritkn saada selv kaikesta mahdollisesta puheensorinasta ymprillsi, joudut mys priorisoimaan shkist viestint.

  Itse osaan kytt erittin tehokkaasti hydykseni teknologian tarjoamia mahdollisuuksia mutta sliksi ky niit, jotka joutuvat raa’an tietovyryn uhriksi valmistautumatta.

  Riitalle ohjeeksi sanon tss sen saman mink olen todennut aiemminkin, monille ihmisille: jos asia on todella trke, pommita vastaanottajaa eri menetelmill niin kauan ett saat vastauksen. Viestin postittaminen ja vastauksen kiltisti odottaminen saa usein aikaan sen ett voit odottaa vaikka maailmanloppuun asti. Voit olettaa ett toisessa pss on ihminen joka on hautautunut informaatiovyryn alle ihan samalla tavalla kuin sinkin.

 3. …ajatus jatkui viel:

  Koska nykyisin moni on jo tajunnut sen, ett asiansa saa tehokkaimmin lpi aktiivisella toiminnalla, tarkoittaa se sit ett informaatiohkyinen vastaanottaja kytt suurimman osan ajastaan aktiivien palvemisessa. Joka tarkoittaa taas sit, ett kiltisti odottavat siirtyvt yh pienemmlle prioriteetille ja odottavat entist kauemmin – elleivt sitten satu jollain muulla keinolla (tuttavuus, aiempi kanssakyminen, mielenkiintoinen asia, vastaanottajan hyvt fiilikset jne.) saamaan asiaansa korkeammalle prioriteetille.

 4. Ainakin minulla on spammin mr kasvanut viimeisten parin kuukauden aikana rutkasti. Tmn lisksi viel miltei joka kerta gmail-osoitetta tarkistaessanin on filtterilt jnyt jokin spammi huomaamatta. Jossain on varmaan joku spammikeisari jlleen keksinyt uuden keinon saada viestins perille.

 5. Kirjoitin tst nyysseihinkin vajaat kaksi viikkoa sitten, mutta nyt tilanne on pahentunut entisestn..

  Yllpidn shkpostipalvelimia, joiden lpi kulkee noin 20-30 domainin postit (tss tapauksessa domainien mr on merkityksellisempi kuin varsinaisten vastaanottajien, koska spammista valtaosa tulee tysin satunnaisiin osoitteisiin) ja jo ainakin viimeisen viikon tasaisesti n. 97% sisnyrittneist viesteist on blokattu (lhinn muutamien yleisimpien RBL-listojen perusteella), viel muutama kuukausi sitten tuo luku pyri jossain 70-80 prosentin paikkeilla. Tmnhetkinen luku tarkoittaa sellaista reilua 5000 blokattua viesti pivss kun asiapostia on vain vajaa 200 viesti pivss.

 6. Voin allekirjoittaa s-postispmmivitteen: se on viime viikkojen aikana todella kasvanut. Onneksi Gmailin filterit yhdistettyn Operan oppivaan m2 lukijan suodattimeen ovat toimineet viel yllttvn hyvin ja vain muutama on pssyt viikossa lpi.

  Ja pinserin blogispmmist (trackback- ja commentspmmi oletan?): Jouduin kanssa ruuvaamaan omaan blogiin HashCashin, kun aivan hiljattain kommentispmmeista muutama psi lpi.

  P.S. Jos blogin spmmist tulee varsinainen ongelma ja Spam Karma 2 ei toimi en riittvn hyvin, suosittelen kokeilemaan Akismetti.

 7. “Your site is very cognitive!” – kerrotaan minulle monta kertaa pivss. Kiva. Eli siis paljon spammia, joskus muutamia kymmeni pivss blogiin. Gmailissa viime aikoina vhn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *