Vaihtokaupoilla rikkauksiin

Kanadalainen Kyle MacDonald tekee saman mitä jo Roope Ankka aikoinaan: kerää itselleen omaisuutta vaihtokaupalla. One Red Paperclip, MacDonaldin blogi, kertoo, miten koko projekti lähtee liikkeelle yhdestä punaisesta paperiliittimestä. Hän vaihtaa sen kynään, kynän ovenkahvaan, ovenkahvan grilliin jne. Tällä hetkellä vaihtokauppaa tekevä bloggaaja on jo pakettiauton onnellinen omistaja.

Roope Ankka: Kala maksuvälineenä

Miten tämä liittyy Roope Ankkaan? Tokihan kaikki muistavat Carl Barksin klassisen tarinan “Kala maksuvälineenä”, jossa Aku höynäyttää Roope-setää uskottelemalla hänelle että kolikot ja setelit korvataan kaloilla. Roope ei tästä lannistu, vaan maalaa laivan säkillisestä kaloja, vaihtaa kalat sadetakkiin, sadetakin kahteen säkkiin kaloja, kaksi säkkiä kalaa koniin jne. Pian hänellä onkin käsissään laivalastillinen kalaa.

Kiitokset mabille uutisvinkistä.

6 thoughts on “Vaihtokaupoilla rikkauksiin

  1. Aika hauska idea. Ehkä tuo pitäisi kopioida Suomeenkin. Mitä tarjotaan vaihtariksi … hmm.. HB-lyijykynästä, jonka ympärille on kiedottu neljä kumilenksua? :-)

  2. Jossain muussa Barksin Aku-tarinassa Tupu. Hupu ja Lupu tekevät vaihtokauppoja samaan tapaan, mutta aloittavat lyijykynänpätkästä. Tavoitteena on matkalippu sinne, mihin Akukin meni.. ja onnistuu (tietty)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *