Vaihtokaupoilla rikkauksiin

Kanadalainen Kyle MacDonald tekee saman mit jo Roope Ankka aikoinaan: ker itselleen omaisuutta vaihtokaupalla. One Red Paperclip, MacDonaldin blogi, kertoo, miten koko projekti lhtee liikkeelle yhdest punaisesta paperiliittimest. Hn vaihtaa sen kynn, kynn ovenkahvaan, ovenkahvan grilliin jne. Tll hetkell vaihtokauppaa tekev bloggaaja on jo pakettiauton onnellinen omistaja.

Roope Ankka: Kala maksuvlineen

Miten tm liittyy Roope Ankkaan? Tokihan kaikki muistavat Carl Barksin klassisen tarinan “Kala maksuvlineen”, jossa Aku hynytt Roope-set uskottelemalla hnelle ett kolikot ja setelit korvataan kaloilla. Roope ei tst lannistu, vaan maalaa laivan skillisest kaloja, vaihtaa kalat sadetakkiin, sadetakin kahteen skkiin kaloja, kaksi skki kalaa koniin jne. Pian hnell onkin ksissn laivalastillinen kalaa.

Kiitokset mabille uutisvinkist.

6 thoughts on “Vaihtokaupoilla rikkauksiin

  1. Aika hauska idea. Ehk tuo pitisi kopioida Suomeenkin. Mit tarjotaan vaihtariksi … hmm.. HB-lyijykynst, jonka ymprille on kiedottu nelj kumilenksua? :-)

  2. Jossain muussa Barksin Aku-tarinassa Tupu. Hupu ja Lupu tekevt vaihtokauppoja samaan tapaan, mutta aloittavat lyijykynnptkst. Tavoitteena on matkalippu sinne, mihin Akukin meni.. ja onnistuu (tietty)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *