Vastakkainasettelun aika on ohi

Vilpittömät onnittelut presidentti Tarja Haloselle vaalivoitosta. Kansalaiset ovat ilmaisseet mielipiteensä. Toivon, että Halonen jatkaa entistä tinkimättömämmin työskentelyä tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Sauli Niinistölle kiitos kovasta kamppailusta. Vahinko, että Niinistön bloggaaminen loppui vaaleihin. Kiitos myös erinomaisesta sloganista, että vastakkainasettelun aika on ohi. Niin tosiaan tulisi olla.

Vaalien jälkeen kaikilla puolueilla on tapana julistautua voittajiksi. En tee poikkeusta. Minusta Heidi Hautalan vaalikampanja ja vihreiden toiminta toisella kierroksella osoittavat, että oikeiston ja vasemmiston vastakkainasetteluun perustuvan puoluepolitiikan aika jo ensi eduskuntavaaleissa voi todellakin olla ohitse.

Tarkoitan sitä, että asioita ei ole syytä (eikä varsinkaan pakko) tarkastella pelkästään porvari/sosialisti-dikotomian kautta. Siihen maailma on liian monivivahteinen. Poliittisten toimittajien puheet vihreiden “rivien repeilystä” toisella kierroksella ovatkin vanhakantaisia nykymaailmassa, jossa aatteet ovat enemmän suhdekimppuja kuin erillisiä säiliötä.

Kiitokset myös kaikille Pinserissä vaaleja kommentoinneille. Meillä oli asiallinen väittely eikä kenenkään kommentteja tarvinnut sensuroida tai poistaa. Se osoittaa, että internet on varteenotettava väline keskusteluun, vaikka tarkoitushakuiset kolumnistit tahtoisivat lehdissä muuta väittää.

10 thoughts on “Vastakkainasettelun aika on ohi

 1. Pingback: Reiskan elämä » Blog Archive » Noniin, se siitä

 2. Silti, Hautalan saama äänimäärä oli naurettavan pieni. Ehkä äänestäneet eivät kuitenkaan vielä pystyneet mieltämään tuota vastakkainasettelujen hiipumista. Kuulin ensimmäisen kierroksen aikana monilta, että he aikoivat taktikoida ja äänestää varman päälle jompaa kumpaa tuosta tämänpäiväisestä parista. Jospa ensi kerralla oltaisiin sen verran suomettumattomia, että äänestettäisiin saman tien sitä, mitä aiotaankin. Myös minä.

 3. Komppaan Marimbaa. Heidi Hautala oli ehdokas, joka vaalikeskusteluissa heitti kaikkein fiksuimmat kommentit ja oli mielipiteissään vakuuttavin. Mikähän meissä on siis vikana, että sellainen ehdokas saa kokonaisäänimäärästä vain 3,5%:a?

 4. Tunnustan olleeni juuri tällainen taktikoija. Mielestäni Hautalan ajatukset olivat fiksuja ja hänen ulosantinsa muutenkin hyvin miellyttävä ja puhe selkeää. Halosen uudelleenvalinta on minulle suuri murheen päivä. En pidä häntä pätkääkään tasa-arvon tai muunkaan asian edistäjänä, vaan ammattijärjestön poliittisen siiven läänityksenä, jolla ei ole oikeaa valtaa.

  Puheet Kiinan ja Venäjän ihmisoikeuskehityksestä, tekijänoikeuslain hyväksyminen vastalauseita kuulematta, varallisuusveron poistamisen hyväksyminen ja sen jälkikäteen kritisoiminen olivat niitä viimeisiä pisaroita.

  Halosen toisen kauden aikana Suomi viedään vaivihkaa Naton jäseneksi, salaa kansalta, ilman kansanäänestystä. Pitäkää arkistot tallessa, katsotaan sitten olinko oikeassa.

 5. Halonen valitteli kampanjan kovuutta, vaikka se oli nimenomaan vasemmistopuoli (SAK:n ja mm. Lipponen) joka pistivät Niinistön suuhun kaikenlaisia väittämiä, varsin julkisilla foorumeilla, jotka eivät pitäneet paikkansa.

  No, ei voi mitään. Hävittiin ja se siitä, Mutta olihan se hienoa: Halonen oli sentään nöyränä tämän kaksi viikkoa. Ja kai se vihdoin tajusi, että se ei ole koko kansan presidentti..

 6. No tuloskin sen osoittaa. Halonen on 51,8%:n presidentti.

 7. Lähes puolet Suomen kansasta olisi mieluummin nähnyt toisen ehdokkaan voittavan. Niin minäkin.

 8. Olen hyvin pettynyt. Kuten joku jossain: Halosen juhlissa liehuivat punaiset liput. Mihin unohtui koko kansan presidentti? Suurin voittaja taisi olla lopulta SAK. Jenkeissä voitti edellisellä kierroksella Bush vaikka moni ei olisi uskonut. Meillä taisi käydä vähän samalla tavalla. Molemmissa maissa on demokraatisesti valittu presidentti ja kansa saa mitä haluaa. :)

 9. Vaikka lopputulos olisikin monelle pettymys, niin kamppailu oli joka tapauksessa hyvä. Uskon, että kaikille ehdokkaille ja myös vaalitaistelua seuranneille tämä oli oppimisprosessi, jossa perustelut selkiytyivät ja uudet ajatukset saivat alkunsa. Politiikassa asiallinen vastustaja on samalla sparraaja, ei vihollinen.

 10. Kuusi vuotta lisää kurjuutta… Suomessa on ollut yli 23 vuotta sosialistinen pressa ja muutenkin sosialistit vallassa. Ja mitä hyötyä siitä on ollut maalle? Ei niin yhtään mitään, työttömiä on vain tullut lisää ja tehtaat siirtyvät ulkomaille jne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *