Vastakkainasettelun aika on ohi

Vilpittmt onnittelut presidentti Tarja Haloselle vaalivoitosta. Kansalaiset ovat ilmaisseet mielipiteens. Toivon, ett Halonen jatkaa entist tinkimttmmmin tyskentely tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolesta.

Sauli Niinistlle kiitos kovasta kamppailusta. Vahinko, ett Niinistn bloggaaminen loppui vaaleihin. Kiitos mys erinomaisesta sloganista, ett vastakkainasettelun aika on ohi. Niin tosiaan tulisi olla.

Vaalien jlkeen kaikilla puolueilla on tapana julistautua voittajiksi. En tee poikkeusta. Minusta Heidi Hautalan vaalikampanja ja vihreiden toiminta toisella kierroksella osoittavat, ett oikeiston ja vasemmiston vastakkainasetteluun perustuvan puoluepolitiikan aika jo ensi eduskuntavaaleissa voi todellakin olla ohitse.

Tarkoitan sit, ett asioita ei ole syyt (eik varsinkaan pakko) tarkastella pelkstn porvari/sosialisti-dikotomian kautta. Siihen maailma on liian monivivahteinen. Poliittisten toimittajien puheet vihreiden “rivien repeilyst” toisella kierroksella ovatkin vanhakantaisia nykymaailmassa, jossa aatteet ovat enemmn suhdekimppuja kuin erillisi silit.

Kiitokset mys kaikille Pinseriss vaaleja kommentoinneille. Meill oli asiallinen vittely eik kenenkn kommentteja tarvinnut sensuroida tai poistaa. Se osoittaa, ett internet on varteenotettava vline keskusteluun, vaikka tarkoitushakuiset kolumnistit tahtoisivat lehdiss muuta vitt.

10 thoughts on “Vastakkainasettelun aika on ohi

 1. Pingback: Reiskan elämä » Blog Archive » Noniin, se siitä

 2. Silti, Hautalan saama nimr oli naurettavan pieni. Ehk nestneet eivt kuitenkaan viel pystyneet mieltmn tuota vastakkainasettelujen hiipumista. Kuulin ensimmisen kierroksen aikana monilta, ett he aikoivat taktikoida ja nest varman plle jompaa kumpaa tuosta tmnpivisest parista. Jospa ensi kerralla oltaisiin sen verran suomettumattomia, ett nestettisiin saman tien sit, mit aiotaankin. Mys min.

 3. Komppaan Marimbaa. Heidi Hautala oli ehdokas, joka vaalikeskusteluissa heitti kaikkein fiksuimmat kommentit ja oli mielipiteissn vakuuttavin. Mikhn meiss on siis vikana, ett sellainen ehdokas saa kokonaisnimrst vain 3,5%:a?

 4. Tunnustan olleeni juuri tllainen taktikoija. Mielestni Hautalan ajatukset olivat fiksuja ja hnen ulosantinsa muutenkin hyvin miellyttv ja puhe selke. Halosen uudelleenvalinta on minulle suuri murheen piv. En pid hnt ptkkn tasa-arvon tai muunkaan asian edistjn, vaan ammattijrjestn poliittisen siiven lnityksen, jolla ei ole oikeaa valtaa.

  Puheet Kiinan ja Venjn ihmisoikeuskehityksest, tekijnoikeuslain hyvksyminen vastalauseita kuulematta, varallisuusveron poistamisen hyvksyminen ja sen jlkikteen kritisoiminen olivat niit viimeisi pisaroita.

  Halosen toisen kauden aikana Suomi viedn vaivihkaa Naton jseneksi, salaa kansalta, ilman kansannestyst. Pitk arkistot tallessa, katsotaan sitten olinko oikeassa.

 5. Halonen valitteli kampanjan kovuutta, vaikka se oli nimenomaan vasemmistopuoli (SAK:n ja mm. Lipponen) joka pistivt Niinistn suuhun kaikenlaisia vittmi, varsin julkisilla foorumeilla, jotka eivt pitneet paikkansa.

  No, ei voi mitn. Hvittiin ja se siit, Mutta olihan se hienoa: Halonen oli sentn nyrn tmn kaksi viikkoa. Ja kai se vihdoin tajusi, ett se ei ole koko kansan presidentti..

 6. No tuloskin sen osoittaa. Halonen on 51,8%:n presidentti.

 7. Lhes puolet Suomen kansasta olisi mieluummin nhnyt toisen ehdokkaan voittavan. Niin minkin.

 8. Olen hyvin pettynyt. Kuten joku jossain: Halosen juhlissa liehuivat punaiset liput. Mihin unohtui koko kansan presidentti? Suurin voittaja taisi olla lopulta SAK. Jenkeiss voitti edellisell kierroksella Bush vaikka moni ei olisi uskonut. Meill taisi kyd vhn samalla tavalla. Molemmissa maissa on demokraatisesti valittu presidentti ja kansa saa mit haluaa. :)

 9. Vaikka lopputulos olisikin monelle pettymys, niin kamppailu oli joka tapauksessa hyv. Uskon, ett kaikille ehdokkaille ja mys vaalitaistelua seuranneille tm oli oppimisprosessi, jossa perustelut selkiytyivt ja uudet ajatukset saivat alkunsa. Politiikassa asiallinen vastustaja on samalla sparraaja, ei vihollinen.

 10. Kuusi vuotta lis kurjuutta… Suomessa on ollut yli 23 vuotta sosialistinen pressa ja muutenkin sosialistit vallassa. Ja mit hyty siit on ollut maalle? Ei niin yhtn mitn, tyttmi on vain tullut lis ja tehtaat siirtyvt ulkomaille jne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *