Riittvn hyv presidentti

Asioita pitkn pohdittuani olen pttnyt nest presidentinvaalien toisella kierroksella Tarja Halosta. Molemmilla ehdokkailla on vahvuutensa, mutta mielestni Halonen on kokonaisuutena ottaen ollut riittvn hyv presidentti ja ansaitsee toisen kauden. Eik naisia todellakaan ole johtopaikoilla riittvsti, saati liikaa.

Monen muun tavoin katsoin lauantaina Uutisvuodon. Jin kyll ihmettelemn, mit oli leikattu pois kohdasta, jossa Halonen puhui pienist vrillisist makkaroista.

52 thoughts on “Riittvn hyv presidentti

 1. Valittelen tulosta jo nin etukteen, voi voi, six more fucking years.

 2. Juppe: Halosen piti galluppien mukaan voittaa jo ensimmisell kierroksella. Nyt toisella kierroksella Halosen pitisi muka taas voittaa suunnilleen samoilla prosenteille. No illalla tm selvi.

  Halonen olisi luultavasti edelleen riittvn hyv presidentti, mutta Niinist olisi mielestni paljon parempi. Niinist uskaltaa tehd ptksi ja keskustella vaikeistakin asioista rehellisesti. Toisella puolella rksyttv SAK, takkia kntv Lipponen ja kuuden vuoden saamattomuus helpottivat varmasti monilla ptksen tekoa.

 3. Vaikka olenkin jsenkirjademari, ei olisi mikn ylitsekymtn ideologinen kuilu nest kokoomuslaista, jos vastakkain olisi vaikka Rajamki ja Pietikinen, mutta en ikin voisi nest ihmist joka on niin alhainen ett nai kepulia.

 4. Kaikki Niinistn kannattajat nestmn tnn. Voiton mahdollisuutta ei sa jtt kyttmtt! Taistellaan loppuun asti..:)

 5. Miks Tanja Karpelassa on vikana? Hn on poikkeuksellisen selkesanainen, mrtietoinen ja edustava ministeri. Pitisi kelvata kaikille. Ja miehille sitten viel aivan erityisesti, Karpelan seksuaalinen vetovoima ja vartalo ovat aivan poikkeuksellisia.

 6. Karpelaa on suorastaan loistava kulttuuriministeri, kun vertaa postia aiemmin hallussaan pitneisiin. Keskinkertainen kuitenkin vain muuten arvioiden, pit saada joku ‘merkittv’ posti ett voi oikeasti arvioida.

 7. Riitta,

  En vittnyt suuryritysten yrittvn parantaa maailmaa investoimalla kehitysmaihin. Kuten itsekin toteat, prssiyhtiiden ainoa motivaatio on tuoton maksimointi osakkeenomistajille. Johtaja, joka ei tt pid mieless, potkitaan pellolle nopeasti. Jos tuoton maksimointi onnistuu muualla kuin Suomessa paremmin, niin yritys saattaa nostaa kytkint. Don’t hate the player, hate the game, tai jotain.

  Mit on hallitsematon globalisaatio? Miten globalisaatiota pitisi hallita? Suomen rajatko pitisi pist kiinni? Mit se auttaisi?

 8. Tomi kysyy:” Mit on hallitsematon globalisaatio? Miten globalisaatiota pitisi hallita? Suomen rajatko pitisi pist kiinni? Mit se auttaisi? ”

  Maapalloistumisen hallitsemattomuus syntyy muun muassa siit, ett monikansallisen poman liikkuvuus ylitt moninkertaisesti kansallisten hallitusten mahdollisuudet ohjata yhteiskuntiensa kehityst. Se heijastuu paitsi kansalaisten mys ympristn tilaan.

  Rajojen sulkeminen ei ole vastaus. Min nen rajat rajapintoina, joiden kautta erilaiset ajatukset ja jrjestelmt levivt ja liikkuvat. Hyvtkin.

  Esimerkiksi tyvoiman maailmanlaajuinen jrjestytyminen voisi olla tehokas alku globalisaation hallinnalle.

  Niille, jotka uskovat rikkaiden vaurastumisen luovan hyvinvointia kyhille suosittelen muuten lmpimsti Barbara Ehrenreichin teosta Nlkpalkalla.

 9. Tyntekijiden maailmanlaajuinen jrjestytyminen olisi varmasti hyv alku mutta epilen ett meiklisen AY-liikkeen solidaarisuus ei ikin kantaisi niin pitklle ett hyinvointia alettaisiin todella tasaamaan siten ett tll pohjolassa tingittisiin rankemmalla kdell saavutetuista eduista kolmannen maailman puolesta.

  Ja suorastaan utopistisena pidn sit ett kiinalainen tehdastylinen alkaisi lakkoilemaan sen puolesta ett suomalainen duunari saisi pit hneen verrattuna ksittmttmn moninkertaisen elintasonsa ennallaan.

  Nykyisill elintasoeroilla tuollainen globaali jrjestytyminen ei vain yksinkertaisesti tule toimimaan.

  Ehk parempi alku kehitykselle olisi se ett jokainen meist kirjottelijoista miettisi seuraavan kerran kaupassa sit ostaako sittenkn tarvitsemansa hydykkeet halvimmasta mahdollisesta alesta tai saksalaisesta nettikaupasta pelkkn hintaan takertuen vai voisiko olla sittenkin syyt sisllytt ostoksiinsa muitakin arvoja.

  Niinkauan kun kuluttajat itsessn ovat pelkstn itsekkn hintaohjautuvia ei mielestni pid olettaa yrityksilt yhtn sen kummallisempia arvovalintoja.

 10. “Ehk parempi alku kehitykselle olisi se ett jokainen meist kirjottelijoista miettisi seuraavan kerran kaupassa sit ostaako sittenkn tarvitsemansa hydykkeet halvimmasta mahdollisesta alesta tai saksalaisesta nettikaupasta pelkkn hintaan takertuen vai voisiko olla sittenkin syyt sisllytt ostoksiinsa muitakin arvoja.”

  Jyri: en voisi olla enemmn samaa mielt kanssasi. Enk puhuisi asiasta edes konditionaalissa, ainakin itse olen tehnyt ostoksia tuolla periaatteella jo pitkn.

 11. Kyll. Ostoptkset ovat kuluttajan tapa nest joka piv, kuten tss keskustelussa jo aiemmin sanottiin. Tietoinen kuluttaminen ohjaa rahavirtoja siin miss sijoitusptksetkin.

  Eik sit paitsi pid ajatella, ett yritykset sinns olisivat moraalittomia. Esimerkiksi meill Suomessa on mielestni kynnys ryhty yksityisyrittjksi liian korkea. Monet uudet typaikat syntyisivt meill pieniin yrityksiin, jos joku uskaltaisi ne perustaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *