Riittävän hyvä presidentti

Asioita pitkään pohdittuani olen päättänyt äänestää presidentinvaalien toisella kierroksella Tarja Halosta. Molemmilla ehdokkailla on vahvuutensa, mutta mielestäni Halonen on kokonaisuutena ottaen ollut riittävän hyvä presidentti ja ansaitsee toisen kauden. Eikä naisia todellakaan ole johtopaikoilla riittävästi, saati liikaa.

Monen muun tavoin katsoin lauantaina Uutisvuodon. Jäin kyllä ihmettelemään, mitä oli leikattu pois kohdasta, jossa Halonen puhui pienistä värillisistä makkaroista.

52 thoughts on “Riittävän hyvä presidentti

 1. Valittelen tulosta jo näin etukäteen, voi voi, six more fucking years.

 2. Juppe: Halosen piti galluppien mukaan voittaa jo ensimmäisellä kierroksella. Nyt toisella kierroksella Halosen pitäisi muka taas voittaa suunnilleen samoilla prosenteille. No illalla tämä selviää.

  Halonen olisi luultavasti edelleen riittävän hyvä presidentti, mutta Niinistö olisi mielestäni paljon parempi. Niinistö uskaltaa tehdä päätöksiä ja keskustella vaikeistakin asioista rehellisesti. Toisella puolella räksyttävä SAK, takkia kääntävä Lipponen ja kuuden vuoden saamattomuus helpottivat varmasti monilla päätöksen tekoa.

 3. Vaikka olenkin jäsenkirjademari, ei olisi mikään ylitsekäymätön ideologinen kuilu äänestää kokoomuslaista, jos vastakkain olisi vaikka Rajamäki ja Pietikäinen, mutta en ikinä voisi äänestää ihmistä joka on niin alhainen että nai kepulia.

 4. Kaikki Niinistön kannattajat äänestämään tänään. Voiton mahdollisuutta ei sa jättää käyttämättä! Taistellaan loppuun asti..:)

 5. Mikäs Tanja Karpelassa on vikana? Hän on poikkeuksellisen selkeäsanainen, määrätietoinen ja edustava ministeri. Pitäisi kelvata kaikille. Ja miehille sitten vielä aivan erityisesti, Karpelan seksuaalinen vetovoima ja vartalo ovat aivan poikkeuksellisia.

 6. Karpelaa on suorastaan loistava kulttuuriministeri, kun vertaa postia aiemmin hallussaan pitäneisiin. Keskinkertainen kuitenkin vain muuten arvioiden, pitää saada joku ‘merkittävä’ posti että voi oikeasti arvioida.

 7. Riitta,

  En väittänyt suuryritysten yrittävän parantaa maailmaa investoimalla kehitysmaihin. Kuten itsekin toteat, pörssiyhtiöiden ainoa motivaatio on tuoton maksimointi osakkeenomistajille. Johtaja, joka ei tätä pidä mielessä, potkitaan pellolle nopeasti. Jos tuoton maksimointi onnistuu muualla kuin Suomessa paremmin, niin yritys saattaa nostaa kytkintä. Don’t hate the player, hate the game, tai jotain.

  Mitä on hallitsematon globalisaatio? Miten globalisaatiota pitäisi hallita? Suomen rajatko pitäisi pistää kiinni? Mitä se auttaisi?

 8. Tomi kysyy:” Mitä on hallitsematon globalisaatio? Miten globalisaatiota pitäisi hallita? Suomen rajatko pitäisi pistää kiinni? Mitä se auttaisi? ”

  Maapalloistumisen hallitsemattomuus syntyy muun muassa siitä, että monikansallisen pääoman liikkuvuus ylittää moninkertaisesti kansallisten hallitusten mahdollisuudet ohjata yhteiskuntiensa kehitystä. Se heijastuu paitsi kansalaisten myös ympäristön tilaan.

  Rajojen sulkeminen ei ole vastaus. Minä näen rajat rajapintoina, joiden kautta erilaiset ajatukset ja järjestelmät leviävät ja liikkuvat. Hyvätkin.

  Esimerkiksi työvoiman maailmanlaajuinen järjestäytyminen voisi olla tehokas alku globalisaation hallinnalle.

  Niille, jotka uskovat rikkaiden vaurastumisen luovan hyvinvointia köyhille suosittelen muuten lämpimästi Barbara Ehrenreichin teosta Nälkäpalkalla.

 9. Työntekijöiden maailmanlaajuinen järjestäytyminen olisi varmasti hyvä alku mutta epäilen että meikäläisen AY-liikkeen solidaarisuus ei ikinä kantaisi niin pitkälle että hyinvointia alettaisiin todella tasaamaan siten että täällä pohjolassa tingittäisiin rankemmalla kädellä saavutetuista eduista kolmannen maailman puolesta.

  Ja suorastaan utopistisena pidän sitä että kiinalainen tehdastyöläinen alkaisi lakkoilemaan sen puolesta että suomalainen duunari saisi pitää häneen verrattuna käsittämättömän moninkertaisen elintasonsa ennallaan.

  Nykyisillä elintasoeroilla tuollainen globaali järjestäytyminen ei vain yksinkertaisesti tule toimimaan.

  Ehkä parempi alku kehitykselle olisi se että jokainen meistä kirjottelijoista miettisi seuraavan kerran kaupassa sitä ostaako sittenkään tarvitsemansa hyödykkeetä halvimmasta mahdollisesta alesta tai saksalaisesta nettikaupasta pelkkään hintaan takertuen vai voisiko olla sittenkin syytä sisällyttää ostoksiinsa muitakin arvoja.

  Niinkauan kun kuluttajat itsessään ovat pelkästään itsekkään hintaohjautuvia ei mielestäni pidä olettaa yrityksiltä yhtään sen kummallisempia arvovalintoja.

 10. “Ehkä parempi alku kehitykselle olisi se että jokainen meistä kirjottelijoista miettisi seuraavan kerran kaupassa sitä ostaako sittenkään tarvitsemansa hyödykkeetä halvimmasta mahdollisesta alesta tai saksalaisesta nettikaupasta pelkkään hintaan takertuen vai voisiko olla sittenkin syytä sisällyttää ostoksiinsa muitakin arvoja.”

  Jyri: en voisi olla enemmän samaa mieltä kanssasi. Enkä puhuisi asiasta edes konditionaalissa, ainakin itse olen tehnyt ostoksia tuolla periaatteella jo pitkään.

 11. Kyllä. Ostopäätökset ovat kuluttajan tapa äänestää joka päivä, kuten tässä keskustelussa jo aiemmin sanottiin. Tietoinen kuluttaminen ohjaa rahavirtoja siinä missä sijoituspäätöksetkin.

  Eikä sitä paitsi pidä ajatella, että yritykset sinänsä olisivat moraalittomia. Esimerkiksi meillä Suomessa on mielestäni kynnys ryhtyä yksityisyrittäjäksi liian korkea. Monet uudet työpaikat syntyisivät meillä pieniin yrityksiin, jos joku uskaltaisi ne perustaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *