Miten kimalainen pysyy ilmassa

Kirjoittaja Sami, 11.1.2006

Yksi tieteen suuria mysteerejä on ollut kimalaisen lentokyky. Sananlasku kertoo: “Aerodynamiikan lakien mukaan kimalainen ei voi lentää. Onneksi kimalainen ei sitä itse tiedä – se sen kun lentää vaan.”

Vaan nytpä on tämäkin mysteeri selvitetty. California Institute of Technologyn tutkijat raportoivat selvittäneensä sen, miten kimalainen pysyy ilmassa. Tutkimustyöhön tarvittiin nopeita kameroita ja robottimalleja kimalaisen siivestä.

Oikea vastaus? Räpyttelemällä pikku siipiään todella ahkerasti.

Lisäksi: Chuck Norris ei pane pahakseen sananlaskuja itsestään (näistä kerrottiin aiemmin). “Pojat ovat poikia”, sanoo hän. Kova jätkä.

    Jutussa “Miten kimalainen pysyy ilmassa” on yksi kommentti:

    • Juppe says:

      Myös omissa kimalaistutkimuksissani pienempänä kimalaisen ja monien muidenkin lentävien otusten siipien heiluttelu osoittautui lentämisen mahdollistavaksi toiminnaksi. Siipien lepotilassa joko liidetään, tiputaan tai ollaan paikalla esim. maassa.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.