Jlkiviisauden valossa

Tunsin eilen epmrist kiukkua ja pettymyst, kun katselin vanhoja kalentereita. Niist ptellen en ole juurikaan edennyt elmssni vuodesta toiseen. Kalenterit olivat tynn velvollisuuksia, menoja ja tapaamisia, joista valtaosa jlkiviisauden valossa oli vhintn turhia ellei haitallisia.

Sitten tulin ajatelleeksi, ett kalentereista puuttuu oikeastaan kaikki olennainen, mit minulle on tapahtunut. Olin merkinnyt muistiin vain ikvt asiat, jotka oli pakko hoitaa. Mukavat muistin merkinnittkin, silloin.

Ehk bloggaaminen onkin tarvetta jtt itsestn joitain muistijlki tulevaisuuden minlle?

10 thoughts on “Jlkiviisauden valossa

 1. Aina on ollut tm kulma mieless. Ei ole joko lyll siunattu tai sitten olen liotellut aivosoluja turhankin edest, mutta meinaa tuo muisti nimittin reistailla aina hetkittin. Joten onhan se mukava kun ne on tll bittiavaruudessa tallella.

 2. Kalenteriavuasteista introspektiota tllkin. Kiedon JET -opiskeluprojektia ptkseen (loppuraporttia nyttkansioon) ja mietin, mit shkinen kalenteri kertoo siit, mit on tullut tehty vuoden aikana, ja erityisen kuvaavaa on se, mit se ei kerro – kaikki se tekeminen ja stminen, mihin ei liity buukattuja palavereita vaan enemmn itse aikataulutettua tekemist. Yritin elokuusta alkaen pit jonkinlaista typivkirjaa muistivihkon syrjss siit, mihin kaikkeen se tyaika todellisuudessa kuluu, mutta kkihn se ji…

 3. Viime vuoden muistan hyvin juuri merkintjeni takia. Muista vuosista ei ole kovinkaan tarkkaa hajua.

 4. Voisit tutkia teoriaasi ottamalla vaikkapa vuoden 2003 kalenterin ja Pinserin blogimerkinnt rinnakkain. Mit kalenterissasi lukee niin pivin, kun olet kirjoittanut blogia? Ent mit Pinseriss lukee niilt pivilt, jolloin kalenterissasi on paljon tuolloin trkeit merkintj?

  Ehkp korrelaatio on negatiivinen; kun kaikki aika menee “trkeisiin” asioihin, ei ehdi kirjoittaa pivkirjaa, ja kun on aikaa itselle, ehtii pohtia juttuja ja kirjoittaa ajatuksiaan yls.

  Olen kirjannut omiin kalentereihini journal-tyyppisi merkintj tapahtuneista asioista. Vaikka se hiukan tasoittaakin kalenterin velvollisuuspainotteisuutta, jvt ajatukset ja tunnelmat kirjaamatta. Blogilla tai perinteisell pivkirjalla olisi puolensa.

 5. “…muistijlki tulevaisuuden minlle..” nimenomaan tst syyst bloggaan + siit syyst ett ajatusten jsentmisen lyhyeen formaattiin on aina kiehtonut kun en mikn ammattikirjoittaja ole. Toisaalta, en nyt kuitenkaan halua olla niin naivi ettenk myntisi ett palautteen ja tunnustuksen saaminen muulta blogikansalta olisi olennainen motivaattori. Se on hienoa!

  Mutta koska en tydellisesti luota digitaalisten muistijlkien pysyvyyteen enk nyt vlttmtt jaksa tiirailla omia tuotoksiani yksinomaan verkosta, olen ajatellut omiin tarkoituksini tehd printtiversion, ernlaisen “Samin mit-miss-milloin 2006” kirjan tst vuodesta, sit on hauska kiikkustuolissa sitten tiirailla, ja antaa joululahjaksi lhimmisille .vuodesta toiseen :-)

 6. Toisaalta itselle tarkoitettuihin muistijlkiin ptee sama (alitajuinen) itsesensuuri kuin julkisemmiksi ajateltuihin pivkirjoihin. Talteen tulee merkitty vain se, mit sill hetkell luulee pitvns merkittvn. Monet arkiasiat (visiot, maut, hajut) ovat niin huomaamattomia ett ne eivt aina vlity blogienkaan kautta. Paitsi jonkinlaisina madeleineleivoksina.

 7. Minulla on kovalevyll Nokian Lifeblogin ansiosta shkinen pivkirja parin vuoden ajalta. Sisltn on puhelimella otetut kuvat/videot ja saapunet/lhetetyt viestit. Omia tekstihuoioitakin mahtuu joukkoon.

  Yllpito ja pivittminenkin ky varsin helposti. Puhelin PC:en (Mac cerio taitaa olla kehitteill) kiinni ja synkkys tapahtuu nappia painamalla.

  Sit on mukava vlill selailla. Kertoo hiukan enemmn kuin kalenterimerkinnt..

 8. Hei

  Olisi viel blogilistasta kysyttv. Usein kun avaan listan niin keskelle ruutua tulee sellaista punavihre rpellyst. Eli ruudun keskiosa on lukukelvoton. Ihmettelen vaan mist tuo johtuu ja onko muilla samaa ongelmaa. Ongelma poistuu kun rullaa listaa alaspin mutta silti tuo on vhn rsyttv. Kytn Mozillaa.

 9. Lytyyk Pinserist koiraihmisi jotka haluaisivat kommentoida kasvatusaihetta? Kirjoittelin tnn sek arkiterapeutti Kopsin blogissani ett kieltenope Rita Maestran blogissa aiheesta lastenkasvatus. Rakastan koiria vaikka ei ole omaa koiraa ollut. Kavereitten koirien kanssa ollessani mietin aihetta “elimen psykologia ja kasvatus”. Koirakaverini ovat kivoja ja ihan selvsti osaavat ajatella ja niill on tunteet. Blogikirjoitus joltain koiraihmiselt olisi aivan upea juttu. Ehk niit onkin jossain… ? Vuf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *