Tietoturva-aukko tukittu

Microsoft julkaisi tänään päivityksen aiemmin mainitsemaani Windowsin tietoturva-aukkoon. Päivitys kannattaa asentaa välittömästi.

Jos olet asettanut Windowsissa päälle automaattisen päivityksien hakemisen, tietokoneesi on varmaankin jo muistuttanut sinua asiasta. Jos et, hae päivitys käsin: valitse Käynnistä-valikosta Kaikki ohjelmat ja sieltä Windows update -sivusto. Jos et halua käyttää Windows updatea, päivityksen voi hakea myös Microsoftin sivuilta.

Asennuksen jälkeen on syytä purkaa aiemmin tehdyt hätäkorjaukset. Jos siis asensit tämän kuun alussa Pinserissä ja monissa muissa paikoissa neuvotut korjaukset tietokoneeseesi, löydät alta ohjeet niiden purkamiseen.


Varmista kuitenkin ensin, että Microsoftin virallinen korjaus on asennettu. Näet sen esimerkiksi Windows update -sivuilta, kohdasta “Tarkastele aiempien päivitysten tietoja”:

Listalla pitäisi näkyä päivitys, jonka koodinumero on KB912919. Jos et näe tätä, klikkaa Windows updaten etusivulta löytyvää Pika-asennus linkkiä ja asenna kaikki suositellut päivitykset koneellesi.

Sitten purkamaan aiempia hätäkorjauksia:

Klikkaa Käynnistä-valikosta kohtaa Suorita. Kirjoita avautuvaan ikkunaan seuraava teksti ja paina OK.

regsvr32 %windir%\system32\shimgvw.dll (katso kuva)

Saat jälleen kuittauksen onnistuneesta komennosta:

Tämän lisäksi aiemmin asennettu hätäpaikkausohjelma kannattaa poistaa, koska sille ei ole enää tarvetta.

Avaa Käynnistä-valikosta tietokoneesi Ohjauspaneeli ja sieltä Lisää tai poista sovellus.

Etsi valikosta ohjelma nimeltään Windows WMF Metafile Vulnerability HotFix ja klikkaa sitä kerran. Klikkaa lopuksi Poista-painiketta.

Vastaa varmistuskysymykseen (“Haluatko varmasti poistaa…”) Kyllä. Lopuksi tietokone täytyy vielä käynnistää uudelleen.

Sitten jäädään vain odottelemaan seuraavaa Windowsin turva-aukkoa.

10 thoughts on “Tietoturva-aukko tukittu

 1. Omalla koneellani automaattinen päivitystoiminto oli asentanut päivityksen ja uudelleenkäynnistänyt koneenkin itsekseen.

 2. Mutta minun koneellani Microsoft Update haluaa ensin päivittää automaattisten päivitysten asennusohjelman uudempaan versioon 3.1. Asennus epäonnistuu syystä tai toisesta. Kone on käynnistettävä uudelleen. Tämän jälkeen automaattinen päivitysohjelma haluaa päivittää automaattisten päivitysten asennusohjelman uudempaan versioon 3.1. Asennus epäonnistuu syystä tai toisesta. Kone on käynnistettävä uudelleen. Tämän jälkeen automaattinen päivitysohjelma haluaa päivittää automaattisten päivitysten asennusohjelman uudempaan versioon 3.1. Asennus epäonnistuu syystä tai toisesta. Kone on käynnistettävä uudelleen …

 3. Aiheen sivusta mutta olisi kysyttävää blogilistasta. Miksei listalla ole enää aihehakua? Se oli vanhassa ja saattoi laittaa hakusanaksi vaikka “Hesari” tai “kissat” ja sai viimeisimmät viestit jotka viittasivat asiaan. Nyt haku on muuttunut blogihauksi?

 4. Me kaikki yksi kehittäjää katselemme sitä aina välillä. :-)

  Sanahaku poistettiin tehostustoimenpiteiden vuoksi mutta harkitsen sen laittamista takaisin. Tähän asti olin odottanut hieman reaktioita – nimittäin en haluaisi pitää käytössä suhteellisen raskasta toimintoa jos sitä käytetään vain harvoin, eikä tuo poistaminenkaan mitään älähdystä aiheuttanut. Miten paljon sanahakua halutaan takaisin?

 5. Tee gallup blogiinne aiheesta? Blogihaku on vähän hölmö (meinaan jos siihen menee suunnilleen samat resurssit) koska blogin luulisi löytyvän aakkosista. Tosin laskurini mukaan sitäkin käytetään.

 6. ;-) Olishan tuo pitänyt muistaa… no teidän kehittäjien kesken ei sitten riidat onneksi ole kovin pitkiä. ;-)

  Käyttämätön raskas toimintohan ei toisaalta kuormita sen enempää kuin käyttämätön kevyt toiminto. Eli voisiko noita hakukenttiä olla kaksi: toisessa lukisi ‘Hae blogia’ ja toisessa ‘Hae blogien sisältöjä’? Näin blogeja hakevat kuormittaisivat haullaan vain saman kuin nytkin, mutta sisältöjä harvemmin hakevilla olisi käytettävissään työkalu (johon varmaan on jo koodikin valmiina jossain tallessa).

 7. Kuormittavuus ei tule käytöstä, vaan siitä että blogien sisältö joudutaan indeksoimaan tarkistuksen yhteydessä (silloin kun blogi on päivittynyt). Ei mitenkään ylen raskas operaatio toki, nyt kun ollaan uudella serverilläkin, siksi olen mietiskellyt sen palauttamista.

 8. Kehtaakohan myöntää tehneensä atk-hommia pian parikymmentä vuotta… :-/ tietysti tuo indeksointi kuormittaa enemmän kuin se pelkkä ensimmäisenä mieleen tullut haku.

  Kenties indeksointia voisi keventää varmistamalla, että se tehdään vain max kerran päivässä kullekin blogille ja vaikka hiljaisempaan aikaan. Tosin tuo taas torpedoisi ajantasaisuutta, joka kuitenkin on aika tärkeää hakuominaisuudelle.

  No, mutta kiitos kätevästä blogilistasta ja hyvää uutta vuotta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *