Tietoturva-aukko tukittu

Microsoft julkaisi tnn pivityksen aiemmin mainitsemaani Windowsin tietoturva-aukkoon. Pivitys kannattaa asentaa vlittmsti.

Jos olet asettanut Windowsissa plle automaattisen pivityksien hakemisen, tietokoneesi on varmaankin jo muistuttanut sinua asiasta. Jos et, hae pivitys ksin: valitse Kynnist-valikosta Kaikki ohjelmat ja sielt Windows update -sivusto. Jos et halua kytt Windows updatea, pivityksen voi hakea mys Microsoftin sivuilta.

Asennuksen jlkeen on syyt purkaa aiemmin tehdyt htkorjaukset. Jos siis asensit tmn kuun alussa Pinseriss ja monissa muissa paikoissa neuvotut korjaukset tietokoneeseesi, lydt alta ohjeet niiden purkamiseen.


Varmista kuitenkin ensin, ett Microsoftin virallinen korjaus on asennettu. Net sen esimerkiksi Windows update -sivuilta, kohdasta “Tarkastele aiempien pivitysten tietoja”:

Listalla pitisi nky pivitys, jonka koodinumero on KB912919. Jos et ne tt, klikkaa Windows updaten etusivulta lytyv Pika-asennus linkki ja asenna kaikki suositellut pivitykset koneellesi.

Sitten purkamaan aiempia htkorjauksia:

Klikkaa Kynnist-valikosta kohtaa Suorita. Kirjoita avautuvaan ikkunaan seuraava teksti ja paina OK.

regsvr32 %windir%\system32\shimgvw.dll (katso kuva)

Saat jlleen kuittauksen onnistuneesta komennosta:

Tmn lisksi aiemmin asennettu htpaikkausohjelma kannattaa poistaa, koska sille ei ole en tarvetta.

Avaa Kynnist-valikosta tietokoneesi Ohjauspaneeli ja sielt Lis tai poista sovellus.

Etsi valikosta ohjelma nimeltn Windows WMF Metafile Vulnerability HotFix ja klikkaa sit kerran. Klikkaa lopuksi Poista-painiketta.

Vastaa varmistuskysymykseen (“Haluatko varmasti poistaa…”) Kyll. Lopuksi tietokone tytyy viel kynnist uudelleen.

Sitten jdn vain odottelemaan seuraavaa Windowsin turva-aukkoa.

10 thoughts on “Tietoturva-aukko tukittu

 1. Omalla koneellani automaattinen pivitystoiminto oli asentanut pivityksen ja uudelleenkynnistnyt koneenkin itsekseen.

 2. Mutta minun koneellani Microsoft Update haluaa ensin pivitt automaattisten pivitysten asennusohjelman uudempaan versioon 3.1. Asennus eponnistuu syyst tai toisesta. Kone on kynnistettv uudelleen. Tmn jlkeen automaattinen pivitysohjelma haluaa pivitt automaattisten pivitysten asennusohjelman uudempaan versioon 3.1. Asennus eponnistuu syyst tai toisesta. Kone on kynnistettv uudelleen. Tmn jlkeen automaattinen pivitysohjelma haluaa pivitt automaattisten pivitysten asennusohjelman uudempaan versioon 3.1. Asennus eponnistuu syyst tai toisesta. Kone on kynnistettv uudelleen …

 3. Aiheen sivusta mutta olisi kysyttv blogilistasta. Miksei listalla ole en aihehakua? Se oli vanhassa ja saattoi laittaa hakusanaksi vaikka “Hesari” tai “kissat” ja sai viimeisimmt viestit jotka viittasivat asiaan. Nyt haku on muuttunut blogihauksi?

 4. Me kaikki yksi kehittj katselemme sit aina vlill. :-)

  Sanahaku poistettiin tehostustoimenpiteiden vuoksi mutta harkitsen sen laittamista takaisin. Thn asti olin odottanut hieman reaktioita – nimittin en haluaisi pit kytss suhteellisen raskasta toimintoa jos sit kytetn vain harvoin, eik tuo poistaminenkaan mitn lhdyst aiheuttanut. Miten paljon sanahakua halutaan takaisin?

 5. Tee gallup blogiinne aiheesta? Blogihaku on vhn hlm (meinaan jos siihen menee suunnilleen samat resurssit) koska blogin luulisi lytyvn aakkosista. Tosin laskurini mukaan sitkin kytetn.

 6. ;-) Olishan tuo pitnyt muistaa… no teidn kehittjien kesken ei sitten riidat onneksi ole kovin pitki. ;-)

  Kyttmtn raskas toimintohan ei toisaalta kuormita sen enemp kuin kyttmtn kevyt toiminto. Eli voisiko noita hakukentti olla kaksi: toisessa lukisi ‘Hae blogia’ ja toisessa ‘Hae blogien sisltj’? Nin blogeja hakevat kuormittaisivat haullaan vain saman kuin nytkin, mutta sisltj harvemmin hakevilla olisi kytettvissn tykalu (johon varmaan on jo koodikin valmiina jossain tallessa).

 7. Kuormittavuus ei tule kytst, vaan siit ett blogien sislt joudutaan indeksoimaan tarkistuksen yhteydess (silloin kun blogi on pivittynyt). Ei mitenkn ylen raskas operaatio toki, nyt kun ollaan uudella serverillkin, siksi olen mietiskellyt sen palauttamista.

 8. Kehtaakohan mynt tehneens atk-hommia pian parikymment vuotta… :-/ tietysti tuo indeksointi kuormittaa enemmn kuin se pelkk ensimmisen mieleen tullut haku.

  Kenties indeksointia voisi kevent varmistamalla, ett se tehdn vain max kerran pivss kullekin blogille ja vaikka hiljaisempaan aikaan. Tosin tuo taas torpedoisi ajantasaisuutta, joka kuitenkin on aika trke hakuominaisuudelle.

  No, mutta kiitos ktevst blogilistasta ja hyv uutta vuotta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *