Tee-se-itse suihkulähde

Kirjoittaja Sami, 25.11.2005

Oletko koskaan kokeillut laittaa Mentos-pastillia kolapulloon? Jykä kokeili. Amerikkalaiset kokeilivat mitä tapahtuu jos laittaa monta pastillia yhtäaikaa. Coca-Cola ja Pepsi toimivat yhtä lailla hyvin.

  Jutussa “Tee-se-itse suihkulähde” on 8 kommenttia:

  • Samuli says:

   Tuossa suomalaisessa videossa on tiskialtaan takana kolmesataa jotakin tyhjää voirasiaa. Marjojako ne meinaa pakastaa hehtaarin verran pusikoita noihin…

  • Samuli says:

   Semmosta vielä että ne Pepsiä kannettavan takia satoja pulloja hamstranneet voisivat rakennella melko hienon suihkulähdematriisin… Jokin Mentoksien jakelujärjestelmä olisi kuitenkin rakennettava.

  • pni says:

   Joskus pikkupoikana tuli huomattua että kokis kuohuu jos siihen tipauttaa sokeripalan. Modernit myrkyt ovat sitten näköjään monta kertaa tehokkaampia.

  • Tero H says:

   Kokeilitteko aikoinaan pudotttaa Yrjö-pastilleleja lumihankeeen? Minä kokeilin muiistaakseni vuonna 1983. Ihmettelin silloin kaverin kanssa, että kuinka ihmeessä yksi karkki voi sulattaa paksun lumihangen maaahan saakka. Näin taisi Yrjö-pastilli käyttäyttyä silloin. Se oli aikoinaan väkevin pastilli ennen Fisterman’s friendejä.

  • turisti says:

   Kokeiltiin hurjina teinivuosina mitä tapahtuu, kun vetää ison säkin vaahtokarkkeja tosi nopeasti ja sitten ottaa lasillisen kolaa päälle. Aika metkaa kun tulee vaahtoa nenästäkin!

  • Art says:

   Leivinjauhe on myös metkaa ainetta. Sitä kun sotkee veden kanssa, saa aikaan kivasti painetta suljettuun purkkiin. Myös mm. musteen kanssa toimii hyvin ;)

   Pitääpä testata samaa juttua kolajuomien kanssa. Kuka keksii parhaan koktailin?

  • jari says:

   Kisa: Vedetään litra kokista ensin tyhjään mahaan ja perään menthos-pastilleja. Voittaja on se joka ehtii niellä eniten pastilleja. Vaihtoehtoisesti kisa voidaan suorittaa niin, että kokonaisaika ratkaisee – voittaja on se joka juo ensin litran kokista ja nielee sitten pötköllisen menthosseja nopeiten. Muistakaa filmata.

  • jyka says:

   “Tuossa suomalaisessa videossa on tiskialtaan takana kolmesataa jotakin tyhjää voirasiaa. ” heh, ne on maitorahkapurkkeja :) roskiin olivat menossa

   t. jyka

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.