Toisen sukupolven kopiosuojaus

Ensimmäinen SonyBMG:n rootkit-kopiointisuojausta hyväkseen käyttävä tietokonevirus löydettiin tänään iltapäivällä. Eli suomeksi: jos ostat SonyBMG:n toisen sukupolven kopiosuojausta käyttävän CD-levyn ja laitat sen tietokoneeseesi, altistat koneesi viruksille. Lisäksi on olemassa riski siitä, että rikot koneesi niin pahoin että se ei enää käynnisty. En suosittele ostamaan tällaisia levyjä.

Onpa hyvä että asia tuli ilmi tämän vuoden puolella, uuden tekijänoikeuslain astuttua voimaan näistä asioista puhuminen saattaa olla kiellettyä.

Lisätietoa: Helsingin Sanomien uutinen ja 5G-blogi, Digitodayn uutinen ja illan aikana hyvin moni muukin sivusto.

Ja vielä loppukevennys:

Hanki parintuhannen euron arvoinen tietokone tuhannella eurolla, kaupan päälle 1500 litraa Pepsiä (jonka voi vaikka myydä). Huijausta? Ei toki, vaan Pepsin uusi markkinointikampanja, jota he eivät ole ajatelleet ihan loppuun saakka. Kun keräät 1000 pisteen arvosta Pepsi-pullojen etikettejä, saat Sony VAIO-tietokoneen. Tuo määrä limsaa maksaa marketin tarjouksessa n. 1000 euroa.
Ks. Pepsi-2005-11-09 ja FAQ .

12 thoughts on “Toisen sukupolven kopiosuojaus

  1. Hauska nähdä, että meidän entiselle kellarikomerolle on löytynyt Pepsi-pullojen myötä hyvää käyttöä. PS. Uudet asukkaat, jos luette tätä: toivottavasti teidän kämppä oli hyvässä kunnossa, jos muutitte siihen 2001. TOAS veloitti sen siivouksesta muistaakseni 3000 markkaa, koska hella oli likainen.

  2. Kyllä Pepsi tuon aika hyvin on miettinyt. Kuinka moni todellisuudessa juo tai edes muuten hankkii noin paljon Pepsi-etikettejä? Kenties muutama onnellinen todella saa läppärin, mutta mikä on juoman myyntimäärä kampanjan aikana? Todella paljon. Myöskään kilpailevia juomia ei osteta niin paljoa, koska se tarkoittaa vähemmän pepsi-etikettejä.

  3. No hyvin ja hyvin. Tuskin juomalla moisia pistemääriä, mutta juurikin laskemalla yhteen 1+1 voi hommata tuhannella eurolla pirusti juomaa ja uuden, parin tonnin arvoisen läppärin. Itsekkin ihmettelin tuota jo eilen yön pikkutunneilla.

  4. …mikäli suostuu sekaantumaan vielä Sonyn tuotteisiin. Ties mitä vakoiluohjelmia niissäkin sisällä ;-)

  5. Heh, nyt repesin,

    Onneksi olkoon, minusta teit juuri kuten pitääkin. Sulaa hulluutta olla ottamatta VAIO:a. Muista raportoida lopuksi paljon se maksoi, kunhan pepsit on myyty. Ihmismieli on kyllä huomattavan kekseliäs, oikein harmittaa etten asu Suomessa, muuten ei olisi tässä perheessä jano ;)

  6. Heh, korostetaan vielä että minä en ole siis ostanut tuhatta litraa pepsiä. Ainakaan vielä :-)

  7. Pingback: Laurin blogi » Blog Archive » Pepsiä, Pepsiä

  8. Pingback: Teemun Blogi » Blog Archive » Törmäsin Pepsi / Vaio - mieheen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *