Toisen sukupolven kopiosuojaus

Kirjoittaja Sami, 10.11.2005

Ensimmäinen SonyBMG:n rootkit-kopiointisuojausta hyväkseen käyttävä tietokonevirus löydettiin tänään iltapäivällä. Eli suomeksi: jos ostat SonyBMG:n toisen sukupolven kopiosuojausta käyttävän CD-levyn ja laitat sen tietokoneeseesi, altistat koneesi viruksille. Lisäksi on olemassa riski siitä, että rikot koneesi niin pahoin että se ei enää käynnisty. En suosittele ostamaan tällaisia levyjä.

Onpa hyvä että asia tuli ilmi tämän vuoden puolella, uuden tekijänoikeuslain astuttua voimaan näistä asioista puhuminen saattaa olla kiellettyä.

Lisätietoa: Helsingin Sanomien uutinen ja 5G-blogi, Digitodayn uutinen ja illan aikana hyvin moni muukin sivusto.

Ja vielä loppukevennys:

Hanki parintuhannen euron arvoinen tietokone tuhannella eurolla, kaupan päälle 1500 litraa Pepsiä (jonka voi vaikka myydä). Huijausta? Ei toki, vaan Pepsin uusi markkinointikampanja, jota he eivät ole ajatelleet ihan loppuun saakka. Kun keräät 1000 pisteen arvosta Pepsi-pullojen etikettejä, saat Sony VAIO-tietokoneen. Tuo määrä limsaa maksaa marketin tarjouksessa n. 1000 euroa.
Ks. Pepsi-2005-11-09 ja FAQ .

    Jutussa “Toisen sukupolven kopiosuojaus” on 12 kommenttia:

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.