Ergonomiavihje

Muistatteko kun kerroin parisen viikkoa sitten, ett Blogilistan klikkauslaskuria ei kannata yritt huijata, sill se rekisteri vain yhden klikkauksen per pivittynyt blogi per kyttj? Eip silti, ett se minua haittaisi, ja uusi serverikin kest kyll kuormituksen mukisematta, mutta voisin kuvitella ett hiirikteen tulee kramppi kun klikkaa omaa blogiaan liki 1800 kertaa viikossa. Ajattelen ihan vain omaa terveyttsi :-)

Lisys: Jotta kenellekn ei tulisi nyt sellaista ksityst ett isoveli kytt ja valvoo ihmisten blogien lukemista, korostan ett blogien lukijatiedot ja lukijoiden identiteetit ovat luottamuksellisia. Kyttjien klikkaus- ja tilaustiedot nkyvt yllpitjille pelkkin numeroina tietokannassa, eik kenenkn blogienlukutottumuksia tai klikkauksia seurata. Kyttjtietoihin kajotaan vain vikatilanteiden selvittmiseksi. Yllmainittu klikkausmr oli tilastoissa vain niin nkyv piikki ett aloin epill vikaa Blogilistan ohjelmoistoissa. Omia blogeja saa siis tilata ja klikata ihan normaalisti.

16 thoughts on “Ergonomiavihje

 1. On vaan helpointa pompata blogilistan kautta omaan blogiin tarkastamaan uusimmat kommentit..

 2. Min pelksin ett olin jotenkin aiheuttanut blogini hyvn sijoituksen, vaikka tiesinkin ettei sen pitisi olla mahdollista. Silti suomalaisen alemmuudentuntoisena ajattelin ett siin on pakko olla joku virhe (ehk siin onkin?). Pitisi varmaan vain iloita siit ett on lukijoita eik heti syyllist itsen.

 3. Minua ihmetytt tuo “linkatuimmat blogit” lista. Technocratin mukaan linkkej pikkriini on 45 mutta eip se nyt joukkoon psevn. Blogilista ei selvstikn huomioi kaikkia linkkej.

 4. Ei huomioikaan, vaan pelkstn ne linkit mitk lytyvt blogien etusivuilta ja/tai seurattavilta sivuilta.

 5. Kysyn Samikilta hnen arviotaan paljonko eri kvijit ky pivittin/viikoittain lukemassa blogeja. Olen trmnnyt jossakin siihen ksitykseen, ett blogeilla ei olisi merkityst, kun parhaimmankaan kvijmr ei ole suuren suuri, vaan sadoissa, tuhansissa. Mielestni mikn blogi ei yksinn ole tydellinen, mutta yhdess ne muodostavat varteenotettavan median. Eihn Hesariakaan tee yksi toimittaja.

 6. Maalainen: Koko suomalaisen blogiyleisn mr on ihan yht mahdotonta arvailla, kuin muitakaan tilastoja mutta ihan varmasti liikutaan vhintn monissa kymmeniss tuhansissa lukijoissa.

 7. Runkkublogin suosio uhkaa laskea, klikkailkaa enemmn.

 8. Kyll minkin aika usein omaa blogiani klikkailen. Kun on kaksi kirjoittajaa, niin tulee usein kyty katsomassa onko toisen tekstej kommentoitu (omien merkintjen kommentithan tulevat mys shkpostiin). Ja Blogilistan kautta on omaankin blogiin ktev menn. Tosin tuo 1800/viikko on kyll aika hurja tahti.

 9. Halusin vain kvist kiittmss blogilistan uudesta etusivusta, joka on mielestni nyt erittin hyv. Aina lytyy helposti jokin kiinnostava blogi, johon ei ole ehtinyt tutustua.

  (Jos tm on vr foorumi tlle kommentille – kas, tss mti tomaatteja, joilla minua voi heitell.)

 10. Niko: Blogilistan kytt tuollaiseen on erittin suotavaa :-)

  lukija: Kiitoksia kehuista, tyytyviset kyttjt lmmittvt aina mielt.

 11. Yksi asia on tuon uuden luetuimmat-listan suhteen mietityttnyt. Kun kerran blogilistan tunnuksia ei tarvitse olla, niin “yksittiset kyttjt” tunnistetaan ilmeisesti IP-osoitteen perusteella. No, itse satun lukemaan blogeja blogilistan kautta 1)laajakaistayhteyteni kautta omalla pytkoneella (yleens kirjautuneena) 2)kannettavan ja gprs-yhteyden kautta (mys kirjautuneena) 3)yliopiston atk-luokkien koneilta (vaivautumatta kirjautumaan) 4)vanhempieni luota (silloin, kun olen siell kymss). Moneenkohan kertaan omat klikkaukseni siis lasketaan? Ja toisaalta, kannettavaa lukuunottamatta noilla kaikilla noilla on toki muitakin kyttji… Siis yksi kyttj yksi IP-osoite ei vlttmtt pid paikkaansa (enk usko olevani ainoa, joka ei lue blogeja aina samalla koneella/samaa yhteytt kytten). Mitn parempaakaan tapaa tosin tuskin on olemassa, jollei haluta laskea mukaan pelkstn niit, joilla on blogilistan tunnukset.

 12. MariaKristiina: kyttji ei lasketa pelkstn ip-numeroiden perusteella, vaan tunnistus tehdn sek kyttjtunnuksen, ip-numeron ett pysyvn selaincookien perusteella. Kuvaamasi kaltaisessa tilateessa yksi kyttj nkyy systeemille useampana, mutta vastapainoksi sitten jotkut kyttjt jvt rekisteritymtt kokonaan (esim. jos heidn selaimensa ei ksittele cookieita oikein).

  Kuten sanoit, tm on paras mahdollinen tapa, suurempaan tarkkuuteen ei juuri voi pst.

 13. Tarkoitukseni oli tosiaan lhinn tiedustella, miten nuo klikkaukset tuollaisissa tapauksissa lasketaan, eik kritisoida systeemi (omilla koneillani kirjautuneena klikkaillessani tulen siis ilmeisesti lasketuksi vain kertaalleen, kun tunnuskin huomioidaan). Korostin tuota ip-osoitteen ja kyttjn erillisyytt tss yhteydess ehk hieman turhaan – kyllhn se teille ammattilaisille varmaan on ihan itsestnselv, mutta ehkp tmn lista-esimerkin kautta tietoisuus asiasta levi hieman mys rivibloggaajien keskuuteen. Toivottavasti kukaan oman bloginsa listasijoitusta itse klikkailemalla parantamaan pyrkiv ei nyt saanut tst vinkki, miten se onnistuisi – tosin kovin monella tuskin on mahdollisuutta kytt enemp kuin muutamaa eri konetta ja yhteytt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *