Uuden top-listan uudet ilmit

Uusi koekytss oleva top-lista on tuonut odottamattoman efektin lukijoiden keskuudessa: aiemman jutun kommenteissa parikin kyttj kertoi alkaneensa vltell tuntemattomien blogien klikkaamista jotta nm blogit eivt suotta nousisi top-listalla. Tm sotii nyt hieman koko uuden listan ideaa vastaan, koska klikkauslaskurin tarkoituksena on nimenomaan nostaa listalle muitakin kuin krjess jo valmiiksi olevia blogeja. Onko tm yleisempkin? Tytyyk listalle kehitell jonkinlainen karmalaskuri, tapa antaa plus- ja miinusni blogeille?

Huomasin muuten erss blogissa toisenkin efektin: joku oli korvannut blogissaan suoran blogiin johtavan osoitteen klikkauslaskurin osoitteella. Tarkoituksena ksittkseni tarjota linkatulle blogille sen ansaitsemat klikkaukset, vaikka blogiin siirryttisiinkin sivupalkin tai jutussa olevan linkin kautta. Tuo on hyvin hieno ele, mutta valitettavasti tss tapauksessa ihan turha. Blogilistalla olevat laskurilinkit ovat nimittin kertakyttisi, eik niiden kopioimisesta omalle sivulle ole linkatulle blogille mitn hyty (eik tosin haittaakaan). Linkki kyll toimii normaalisti, mutta sill ei ole vaikutusta tilastoihin. Thn asiaan on tulossa ihan toisenlainen ratkaisu, sill Blogilistan tarkoituksena ei ole rohmuta itsekksti kaikkia linkkauksia itselleen vaan kannustamme edelleen linkittmn toisiin blogeihin mys oman blogin sislt, kytten blogien normaaleja osoitteita.

31 thoughts on “Uuden top-listan uudet ilmit

 1. Hahhah. Paraneekohan elmn laatu sitten kun psee ylemmksi listoilla? Pitnee pist pystyyn sellaisia vaihtariblogeja, ‘klikkaa mun blogii ni m klikkaan sun’. Visukinttuhan tuota jo kaikessa itsekkyydessn demosikin.

 2. Tytyy viel tulla totemaan, ett ainakin itsellni halu lyt uusia helmi on suurempi kuin olla ‘luovuttamatta ntni’ tuntemattomalle blogille, joka ei sitten sit ‘ansaitsekaan’.

  Eihn sit sitten en seuraavalla viikolla tarvitse menn lukemaan, jos haluaa siin jonkun hiljaisen mielenosoituksen ‘huonoa’ blogia kohtaan esitt. Kun siis eiks tm uusi lista ole ns. viikkokohtainen?

 3. Oiskohan mielummin mahdollista ett ne kelle se oma klikkaus on niin ltsyn arvokas, yksinkertaisesti lopettavat blogilistan kytn ja antavat niiden, joille tm ei ole niin totista taistelua, rauhassa leikki, klikkailla ja tilailla listoilla blogeja juuri siit kohtaa listasta kuin huvittaa ja on kivaa.

  Ei sit blogilistaa pakko ole kytt, jos haluaa varman plle pelata niin ulkoa vaan kaikki urlit aina osoitekenttn niin ei tule kellekn ansiotonta arvonnousua edes bookmarksien muodossa.

 4. Niin, tm ei-listahan on olemassa. Jos katsotaan tilausten ja viikottaisten linkinkyttjien suhdeluku, niin ei-listalla olisivat krjess ne, joita linkataan paljon, mutta tilataan vhn.

  Vihalistoja tuskin kannattaa ryhty rakentamaan, vaikka Samik tt nyt jo viidennen kerran vilauttelee. Siit se vasta staattinen lista tulisikin! Kaikki oppisivat vihaamaan oikeita henkilit alun piten! Uudet tulokkaatkin lytisivt vihaamansa blogin heti. Min haastaisin sellaisen listanpitjn oikeuteen yllytyksest kansanyksil vastaan.

 5. korjataan nyt viel ensin sanommaani. voipi olla, ett tulin valinneeksi vrn sanan ensimmiseen kommenttiini. olen itse hyvin seurallinen ja ulospin suuntautunut ihminen, enk tietysti koe yhteisllisyytt pahaksi. tuossa kun sami kommentoi kommenttiani, tuli se lhempn totuutta oleva sana esiin: blogilista sispiiriytyy.

  enk tietysti syyt tst itse blogilistaa tai samia. enhn min syyt Jaffaakaan irc-gallerian m-irk-pissis meiningistkn. kehityskaari nyt vain menee niin, ett ensin nrtit, sitten teinit, sitten tavikset, ja sitten kuollaan pois. tai jotain.

  mutta joo, viel ei-listasta: ei ei-listaa. niinkuin sedis sanoi, siit tulisi lopullisen staattinen lista.

 6. Jep, sanotaan se nyt virallisesti ett kenellekn ei j vr ksityst: vihalistaa en ole suunnitellut tosissani, eik sellaista ole aikomusta tehd. Katsotaan sitten uudelleen jos yleis niin vaatimalla vaatii.

 7. Komppaan Sedist tss. Blogistanissa on jo niin kauan ollut kaikkea mahdollista khin pll ett se vihalista olisi pelkstn yllytyst kaikille thn touhuun liian tosikkomaisesti suhtautuville. Sisllissota luultavimmin.

 8. Tekisin toki tmn itse, jos osaisin, mutta… Kuka koodaisi sellaisen pienen sivumarginaaliin mahtuvan graafisen peniksen, joka kasvaa, kun top-listasijoitus nousee ja vastaavasti toisin pin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *