Uuden top-listan uudet ilmiöt

Uusi koekäytössä oleva top-lista on tuonut odottamattoman efektin lukijoiden keskuudessa: aiemman jutun kommenteissa parikin käyttäjää kertoi alkaneensa vältellä tuntemattomien blogien klikkaamista jotta nämä blogit eivät suotta nousisi top-listalla. Tämä sotii nyt hieman koko uuden listan ideaa vastaan, koska klikkauslaskurin tarkoituksena on nimenomaan nostaa listalle muitakin kuin kärjessä jo valmiiksi olevia blogeja. Onko tämä yleisempääkin? Täytyykö listalle kehitellä jonkinlainen karmalaskuri, tapa antaa plus- ja miinusääniä blogeille?

Huomasin muuten eräässä blogissa toisenkin efektin: joku oli korvannut blogissaan suoran blogiin johtavan osoitteen klikkauslaskurin osoitteella. Tarkoituksena käsittääkseni tarjota linkatulle blogille sen ansaitsemat klikkaukset, vaikka blogiin siirryttäisiinkin sivupalkin tai jutussa olevan linkin kautta. Tuo on hyvin hieno ele, mutta valitettavasti tässä tapauksessa ihan turha. Blogilistalla olevat laskurilinkit ovat nimittäin kertakäyttöisiä, eikä niiden kopioimisesta omalle sivulle ole linkatulle blogille mitään hyötyä (eikä tosin haittaakaan). Linkki kyllä toimii normaalisti, mutta sillä ei ole vaikutusta tilastoihin. Tähän asiaan on tulossa ihan toisenlainen ratkaisu, sillä Blogilistan tarkoituksena ei ole rohmuta itsekkäästi kaikkia linkkauksia itselleen vaan kannustamme edelleen linkittämään toisiin blogeihin myös oman blogin sisältä, käyttäen blogien normaaleja osoitteita.

31 thoughts on “Uuden top-listan uudet ilmiöt

 1. Hahhah. Paraneekohan elämän laatu sitten kun pääsee ylemmäksi listoilla? Pitänee pistää pystyyn sellaisia vaihtariblogeja, ‘klikkaa mun blogii ni mä klikkaan sun’. Visukinttuhan tuota jo kaikessa itsekkyydessään demosikin.

 2. Täytyy vielä tulla totemaan, että ainakin itselläni halu löytää uusia helmiä on suurempi kuin olla ‘luovuttamatta ääntäni’ tuntemattomalle blogille, joka ei sitten sitä ‘ansaitsekaan’.

  Eihän sitä sitten enää seuraavalla viikolla tarvitse mennä lukemaan, jos haluaa siinä jonkun hiljaisen mielenosoituksen ‘huonoa’ blogia kohtaan esittää. Kun siis eikös tämä uusi lista ole ns. viikkokohtainen?

 3. Viikkokohtainen siis siten, että kävijät lasketaan edellisten 7 päivän ajalta.

 4. Oiskohan mielummin mahdollista että ne kelle se oma klikkaus on niin ältsyn arvokas, yksinkertaisesti lopettavat blogilistan käytön ja antavat niiden, joille tämä ei ole niin totista taistelua, rauhassa leikkiä, klikkailla ja tilailla listoilla blogeja juuri siitä kohtaa listasta kuin huvittaa ja on kivaa.

  Ei sitä blogilistaa pakko ole käyttää, jos haluaa varman päälle pelata niin ulkoa vaan kaikki urlit aina osoitekenttään niin ei tule kellekään ansiotonta arvonnousua edes bookmarksien muodossa.

 5. Niin, tämä ei-listahan on olemassa. Jos katsotaan tilausten ja viikottaisten linkinkäyttäjien suhdeluku, niin ei-listalla olisivat kärjessä ne, joita linkataan paljon, mutta tilataan vähän.

  Vihalistoja tuskin kannattaa ryhtyä rakentamaan, vaikka Samik tätä nyt jo viidennen kerran vilauttelee. Siitä se vasta staattinen lista tulisikin! Kaikki oppisivat vihaamaan oikeita henkilöitä alun pitäen! Uudet tulokkaatkin löytäisivät vihaamansa blogin heti. Minä haastaisin sellaisen listanpitäjän oikeuteen yllytyksestä kansanyksilöä vastaan.

 6. korjataan nyt vielä ensin sanommaani. voipi olla, että tulin valinneeksi väärän sanan ensimmäiseen kommenttiini. olen itse hyvin seurallinen ja ulospäin suuntautunut ihminen, enkä tietysti koe yhteisöllisyyttä pahaksi. tuossa kun sami kommentoi kommenttiani, tuli se lähempänä totuutta oleva sana esiin: blogilista sisäpiiriytyy.

  enkä tietysti syytä tästä itse blogilistaa tai samia. enhän minä syytä Jaffaakaan irc-gallerian äm-irk-pissis meiningistäkään. kehityskaari nyt vain menee niin, että ensin nörtit, sitten teinit, sitten tavikset, ja sitten kuollaan pois. tai jotain.

  mutta joo, vielä ei-listasta: ei ei-listaa. niinkuin sedis sanoi, siitä tulisi lopullisen staattinen lista.

 7. Jep, sanotaan se nyt virallisesti että kenellekään ei jää väärää käsitystä: vihalistaa en ole suunnitellut tosissani, eikä sellaista ole aikomusta tehdä. Katsotaan sitten uudelleen jos yleisö niin vaatimalla vaatii.

 8. Komppaan Sedistä tässä. Blogistanissa on jo niin kauan ollut kaikkea mahdollista kähinää päällä että se vihalista olisi pelkästään yllytystä kaikille tähän touhuun liian tosikkomaisesti suhtautuville. Sisällissota luultavimmin.

 9. Tekisin toki tämän itse, jos osaisin, mutta… Kuka koodaisi sellaisen pienen sivumarginaaliin mahtuvan graafisen peniksen, joka kasvaa, kun top-listasijoitus nousee ja vastaavasti toisin päin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *