Sispiiri tiedottaa

Blogisanomien tuoreen jutun kommenttiketjussa jatkuu keskustelu sispiirilisyydest ja edellisess jutussa mainitsemiani top- ja hot-listojakin ksitelln. Mys hot-lista, jonka pasiallisina vaikuttimina ovat blogin tuoreus ja sen suosion kasvu, on joidenkin mielest epreilu ja vain tiettyj osapuolia suosiva. Mocartes kirjoittaa: “Blogilistan pitisi laatia uusi kunnollinen Hot-kaava Hot-listalle“. Mieluusti! Mutta kertokaapa, millainen kaava se voisi olla?

14 thoughts on “Sispiiri tiedottaa

 1. Sen pitisi olla sellainen, ett MUN blogi olisi aina ylimpn siell.

  T. Blogikansan kollektiivinen henki.

 2. Sami ja muut, jotka saatatte tiet blogialustojen mahdollisuuksista:
  tamperelainen avohoitokeissi S**** L**** on siis laajentanut hirikintireviirin newsseist blogeihin. Nyt taitaa olla niin, ett ainakaan mun kyttmiss blogialustoissa ei ole mahdollista kuin kolme tasoa estoissa: joko kaikki saa kirjoittaa kommentteja, team memberit saa kirjoittaa tai kukaan ei saa kirjoittaa. N kaikki mun kikkareet on Blogspotissa.

  Onko teill valmista vastausta siihen, voiko muiden blogialustojen ja -palveluntarjoajien vaihtoehdoissa kommentointia est mitenkn muuten, valikoidusti? Niin kuin newsseiss omasta nkymst pystyy heittmn tyypin kuin tyypin tappotiedostoon, lukuohjelmasta riippuen, melkein mill vain tunnistetiedolla. L****n kohdalla nimittin riittisi tunnistetiedoksi jo muutama IP, ei sill niin perkeleesti ole paikkoja joista syyt vainoharhaista sontaansa. Tai sisllst poimittu vakiosana, tai…

 3. Sami, sin olet tehnyt aivan valtavasti hyv ja ilmaista tyt meidn eteemme! Siit suuri kiitos. Antaa ryhjien ryht. Ja ainahan se on ollut ja tulee olemaan, ett kun yksille kumartaa, toisille pyllist ;)

 4. siguraattori: Ainakin WordPressiss (jota Pinseriss kytetn) on mahdollista suodattaa kommentteja osoitteiden, sanojen, linkkien mr, tekstiptkien ja nimien avulla. Suodatetut kommentit putoavat moderointijonoon josta yllpitj voi kyd joko hvittmss ne tai hyvksymss ne julkiseksi.

  Olen kyttnyt tt mm. silloin kun tietyill lukijoilla oli pakottava tarve pst spoilaamaan uusin Harry Potter -kirja…

  Varmasti muissakin ns. paremmissa bloggausalustoissa on nykyn kunnolliset filtteritoiminnot.

  Marleena: On ymmrrettv ett kaikki eivt ole aina yht mielt. Blogilista on kuitenkin ns. Kiva Palvelu eli kuuntelee asiakkaitaan ja yritt olla mahdollisimman monelle mieliksi ;-)

 5. Sami, koodaa se hottislistan ykknen nyttmn ykksen aina sisnkirjautunutta kyttj.

  Samanlaisella knteentekevll koodaustavalla voisi koodata mys top-listan.

 6. No kun tuo Hot-listan muodostumistapa on se salainen, niin vaikea kommentoida, kun ei tied mit on jo otettu huomioon jne.
  Top-lista on top-lista, se on ihan selke ja hyv juttu.
  Vhn hmmstytt se, ett jotkut blogit ovat siell niin tiukasti krjess vaikkeivat pivitykn (ai niin Nurmelahan on tehnyt come backin eik sinuttele).
  Eli jotenkin olisi hyv jos pitkn aikaan pivittymttmt blogit olisi mys jotenkin merkitty. Ei kai niit listoilta voi pois pudottaa kuin omistajan pyynnst, mutta joku “ei moneen kuukauteen koskettu” leima voisi olla hyv. Vai olisiko?
  Ents sitten listaviikot? Hot-listallahan on ne nousussa-laskussa merkit, ents jos olisi listaviikot ja sijoitukset niinkuin jossain muuallakin?

 7. No, kun kerran sispiiriss ollaan, voin paljastaa hieman tietoja siit, miten hot-listaa lasketaan. Periaatteessa listasijoitukseen vaikuttaa lukijoiden mr jaettuna listallaoloajalla. Paljon lukijoita, listalla lyhyen aikaa = korkea listasijoitus. Ajan kuluessa listasijoitus putoaa pakostakin, ellei listilaajia tule vastaavaa vauhtia. Sijoituksen pitmiseksi niit tilaajia tarvitaan kuitenkin koko ajan enemmn. Sen lisksi hot-listaa maustetaan “salaisella mausteella”, joka hienost blogin kuumuutta. Eli siihen listn sopivia kertoimia, jonka avulla Pinseri pysyy korkeallalistan dynamiikka heijastelee mys blogien lukemista ja kytt. ;-) Eli hienosdetn sijoitusta mm. blogin saamien klikkauksien perusteella. Tm hienost on sellainen asia joka tulee muuttumaan viel jonkin verran lisdatan tullessa kytettvksi ja osaksi sen vuoksi kaava on julistettu “salaiseksi” (ja osaksi sen vuoksi ett salainen kaava kuulostaa aina jnnittvmmlt – lk paljastako tt tietoa ei-sispiirilisille).

  Top-listaan vaikuttaa vain ja ainoastaan blogin tilausten mr. Sill, miten usein sit on pivitetty ei ole tll hetkell mitn merkityst. Pinserin puolella viel oli, mutta se hertti lukijoissa hmmennyst: “miksi sijoitus nousee vaikka lukijoiden mr ei muutu/miksi sijoitus laskee vaikka lukijoita tulee lis” jne. Sen vuoksi top-listaa on yksinkertaistettu radikaalisti. On totta, ett todella pitkn pivittmttmt voisi tiputtaa pois top-listalta. Mutta tuleeko sitten valituksia: “minne ei sinutella katosi kki listalta / miksi ei sinutella pomppasi topkymppiin jostain ihan tyhjst”?

 8. Siguraattori,

  Blogspotin oman kommentoinnin voi korvata esimerkiksi Haloscanin kommentoinnilla, jota esimerkiksi min, tiramisu ja raparperi-raisa kyttvt. Siin pystyy bannaamaan ip-osoitteita. Huonona puolena ilmaisversiossa kommentit tosin psysyvt vain muutaman kuukauden nkyviss, mutta harvapa niit vanhempia ky vilkuilemassa.

 9. Noo blogin uutuuden merkityst voinee vhent monellakin tavalla. Tai uudet blogit voisivat muodostaa oman Tulokkaat-listan ja pst vasta myhemmin Hot-listalle. Varsinaista kuumuutta pitisi kuitenkin jotenkin mitata paremmin, ja ers keino siihen olisi yhdist Hot-lista siihen klikatuimpiin yms.

 10. Kysehn on vain siit, ett kaikki haluavat olla ykksi. Kaavan mulkkaaminen on kuin krapularyyppy. Hetkeksi helpottaa mutta pian taas pajavasarat takovat takaraivoa.

  Pistk pystyyn monta top/hot listaa, lista per kategoria. Olisi monta ykkst ja vhemmn narinaa. Ehk.

 11. Kiitos b. Etenin Haloscaniin asti ja poimin seilt jotain juttuja. Mutta ts on nyt uusimman tampiolaishrilyn tiedot:

  X-Gmail-Received: 90260c34cd3f66567c43fd68786f970d937ae19e
  Delivered-To: sfnet20@gmail.com
  Received: by 10.36.158.9 with SMTP id g9cs17188nze;
  Wed, 19 Oct 2005 04:13:05 -0700 (PDT)
  Received: by 10.36.121.5 with SMTP id t5mr513707nzc;
  Wed, 19 Oct 2005 04:12:52 -0700 (PDT)
  Return-Path:
  Received: from blogger.com (ftpout.blogger.com [66.102.15.83])
  by mx.gmail.com with ESMTP id c1si4842243nzd.2005.10.19.04.12.52;
  Wed, 19 Oct 2005 04:12:52 -0700 (PDT)
  Received-SPF: pass (gmail.com: best guess record for domain of noreply-comment@blogger.com designates 66.102.15.83 as permitted sender)
  Received: from bla32.blogger.com (unknown [10.20.1.242])
  by blogger.com (Postfix) with ESMTP id CD4C8196F9
  for ; Wed, 19 Oct 2005 04:12:51 -0700 (PDT)
  Message-ID:
  From: Aatos-Erkko
  To: sfnet20@gmail.com
  Subject: [Sfnetin 20-bileiden matskut] 10/19/2005 02:12:50 PM
  Mime-Version: 1.0
  Content-Type: text/html; charset=UTF-8
  Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
  Date: Wed, 19 Oct 2005 04:12:51 -0700 (PDT)

  Mik noista on siis se IP-osoite jonka m psen bannaamaan?

 12. Eiku hetkinen. Eiku hetkiNEN. Voiko tuossa nky hirikn IP:t missn, kun toi rimpsu on kerta bloggerin mulle lhettmst ilmoituksesta “hei blogiisi saapui tllainen kommentti”?
  Kai ne Tiramisutkin jostain sen Moilashyvn IP:n saivat? Metodista auttavan kden ojennusta kaipailtais nyt.

 13. Siguraattori, kun Seppo seuraavan kerran saapuu kommentoimaan, voit silloin suoraan haloscanista tyrkt yhdell klikkauksella kaikki siit ip-osoitteesta tulevat banniin ja sitten poistaa sen hirikkkommentin.

  Minulla ei bannattuna ole kuin Moilanen, blogistanissa kun hirikit on melko vhn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *