Web-pohjaiset toimistosovellukset tulossa?

Kello 20.30 tänään tiistai-iltana Google ja Sun Microsystems pitävät yhdessä lehdistötilaisuuden. Vielä ei tiedetä, mitä tilaisuus koskee, mutta huhumylly pyörii jo.

Slashdotissa ja monissa muissa paikoissa kulkevan huhun mukaan Google ja Sun julkistavat OpenOfficeen perustuvan selaimessa ajettavan toimistosovelluspaketin.

Jo nyt suuri osa omalla koneella ajetuista sovelluksista pyörii verkkopalveluina. Esimerkiksi minä luen ja kirjoitan sähköpostejani Gmailissa, luen uutisryhmiä Google Groupsilla, pidän valokuvia Flickrissä (varmuuskopiot tosin vielä tietokoneella), kirjanmerkkejä del.icio.us:issa, chattailen irssillä ja seuraan blogeja Blogilistan avulla. Samat palvelut, samat asetukset ja samat tiedostot ovat käytettävissä millä tahansa koneella satun olemaankin, oli kyseessä sitten kotikone, työkone tai vaikkapa nettikahvila. Tähän joukkoon sopii mainiona lisänä toimistosovelluspalvelu – pian Wordit ja kumppanitkin jäävät käyttämättömiksi. Ruusuisessa tulevaisuudessahan ei ole väliä millä koneella hommia tekee, kunhan siitä löytyy selain.

Seuraamme julkistusta mielenkiinnolla.

4 thoughts on “Web-pohjaiset toimistosovellukset tulossa?

  1. itsekin kuskailen usb-tikulla messissä aina puttyä ja muutamaa muuta ohjelmaa, niin aina saa postit yms luettua jne. Sinänsä en neä järkeä jossain Wordissä selaimessa, koska esim. juuri jollekin tikulle mahtuu joku kiva pieni teksturi jolla saa kirjoitukset talteen jne. Jotain powerpoint-esitystä tuskin tulee tehtyä muualla kuin omalla koneella muutenkaan..

  2. Tätä onkin odotettu. Just asentelin kaverin iBookiin Office-paketin ja ihmettelin että onko tämmösessä ohjelmistoköntissä mitään järkeä, kun itsekin pärjään yhdistelmällä OpenOffice + Soikko varsin mainiosti.

  3. Tuo tulee olemaan jokin järkyttävä Java-appletti, joka vaatinee kuitenkin taas uusimman JRE:n jne. Jätän väliin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *