Web-pohjaiset toimistosovellukset tulossa?

Kello 20.30 tnn tiistai-iltana Google ja Sun Microsystems pitvt yhdess lehdisttilaisuuden. Viel ei tiedet, mit tilaisuus koskee, mutta huhumylly pyrii jo.

Slashdotissa ja monissa muissa paikoissa kulkevan huhun mukaan Google ja Sun julkistavat OpenOfficeen perustuvan selaimessa ajettavan toimistosovelluspaketin.

Jo nyt suuri osa omalla koneella ajetuista sovelluksista pyrii verkkopalveluina. Esimerkiksi min luen ja kirjoitan shkpostejani Gmailissa, luen uutisryhmi Google Groupsilla, pidn valokuvia Flickriss (varmuuskopiot tosin viel tietokoneella), kirjanmerkkej del.icio.us:issa, chattailen irssill ja seuraan blogeja Blogilistan avulla. Samat palvelut, samat asetukset ja samat tiedostot ovat kytettviss mill tahansa koneella satun olemaankin, oli kyseess sitten kotikone, tykone tai vaikkapa nettikahvila. Thn joukkoon sopii mainiona lisn toimistosovelluspalvelu – pian Wordit ja kumppanitkin jvt kyttmttmiksi. Ruusuisessa tulevaisuudessahan ei ole vli mill koneella hommia tekee, kunhan siit lytyy selain.

Seuraamme julkistusta mielenkiinnolla.

4 thoughts on “Web-pohjaiset toimistosovellukset tulossa?

  1. itsekin kuskailen usb-tikulla messiss aina putty ja muutamaa muuta ohjelmaa, niin aina saa postit yms luettua jne. Sinns en ne jrke jossain Wordiss selaimessa, koska esim. juuri jollekin tikulle mahtuu joku kiva pieni teksturi jolla saa kirjoitukset talteen jne. Jotain powerpoint-esityst tuskin tulee tehty muualla kuin omalla koneella muutenkaan..

  2. Tt onkin odotettu. Just asentelin kaverin iBookiin Office-paketin ja ihmettelin ett onko tmmsess ohjelmistokntiss mitn jrke, kun itsekin prjn yhdistelmll OpenOffice + Soikko varsin mainiosti.

  3. Tuo tulee olemaan jokin jrkyttv Java-appletti, joka vaatinee kuitenkin taas uusimman JRE:n jne. Jtn vliin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *