Kotimainen internet-ensi-ilta

Tänään tuli “ensi-iltaan” Star Wreck: In The Pirkinning, elokuva josta saattaa tulla yksi katsotuimpia suomalaisia filmejä. Kyseessä ei ole ihan tavallinen elokuva – Star Wreck on tamperelaisen Samuli Torssosen johtaman tiimin seitsemän vuotta kestänyt vapaa-ajan projekti – Star Trekiä ja Babylon 5:ttä parodioiva humoristinen fanielokuva.

Poikkeuksellisen leffasta tekee sen huima laatu: erikoisefektit vetävät vertoja Hollywoodista tuleville tieteisfilmeille. Aika hyvin elokuvalle, jonka studio koostuu olohuoneen nurkkaan levitetystä sinisestä pressusta. Hienot tehosteet ovatkin taidokkaasti tehtyä (ja keittiön nurkassa koostettua) tietokonegrafiikkaa.

Niin ikään epätavallista on elokuvan levitystapa. Sitä on voinut ostaa DVD-levynä jo muutaman viikon ajan, mutta nyt Star Wreck on julkaistu maksutta kaikkien internet-käyttäjien imuroitavaksi. Tätä kirjoittaessa, pari tuntia julkaisun jälkeen, elokuvaa on ladattu jo tuhansia kertoja. Kun sana leviää (ja joku postittaa uutisen Slashdotiin), latauskerrat laskettaneen nopeasti kymmenissä ellei sadoissa tuhansissa. Kaupallisten elokuvien katsojamäärät saattavat jäädä nopeasti varjoon…

Jos sci-fi-elokuvat kiinnostavat, Star Wreck on katsomisen arvoinen kokemus. Käsikirjoitus on hyvää harrastelijatasoa ja joukossa on hauskaakin huumoria. Tehosteet, musiikki ja tuotannon laatu ovat erittäin kovatasoisia. Imuroi oma kopiosi Star Wreckin sivuilta.

6 thoughts on “Kotimainen internet-ensi-ilta

  1. Eläköön torrent! Pitääkin kytkeä tietokone tykkiin ja kotistereoihin, eiköhän tuo ladattava laatu riitä meikeläiselle.

  2. Pingback: Pinseri » Blog Archive » Lex Karpela

  3. Ihan hyvä elokuva oli. Välillä jopa nauratti. Odotin ehkä enemmän, mutta erikoistehosteet tekivät kyllä vaikutuksen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *