Kotimainen internet-ensi-ilta

Tnn tuli “ensi-iltaan” Star Wreck: In The Pirkinning, elokuva josta saattaa tulla yksi katsotuimpia suomalaisia filmej. Kyseess ei ole ihan tavallinen elokuva – Star Wreck on tamperelaisen Samuli Torssosen johtaman tiimin seitsemn vuotta kestnyt vapaa-ajan projekti – Star Treki ja Babylon 5:tt parodioiva humoristinen fanielokuva.

Poikkeuksellisen leffasta tekee sen huima laatu: erikoisefektit vetvt vertoja Hollywoodista tuleville tieteisfilmeille. Aika hyvin elokuvalle, jonka studio koostuu olohuoneen nurkkaan levitetyst sinisest pressusta. Hienot tehosteet ovatkin taidokkaasti tehty (ja keittin nurkassa koostettua) tietokonegrafiikkaa.

Niin ikn eptavallista on elokuvan levitystapa. Sit on voinut ostaa DVD-levyn jo muutaman viikon ajan, mutta nyt Star Wreck on julkaistu maksutta kaikkien internet-kyttjien imuroitavaksi. Tt kirjoittaessa, pari tuntia julkaisun jlkeen, elokuvaa on ladattu jo tuhansia kertoja. Kun sana levi (ja joku postittaa uutisen Slashdotiin), latauskerrat laskettaneen nopeasti kymmeniss ellei sadoissa tuhansissa. Kaupallisten elokuvien katsojamrt saattavat jd nopeasti varjoon…

Jos sci-fi-elokuvat kiinnostavat, Star Wreck on katsomisen arvoinen kokemus. Ksikirjoitus on hyv harrastelijatasoa ja joukossa on hauskaakin huumoria. Tehosteet, musiikki ja tuotannon laatu ovat erittin kovatasoisia. Imuroi oma kopiosi Star Wreckin sivuilta.

6 thoughts on “Kotimainen internet-ensi-ilta

  1. Elkn torrent! Pitkin kytke tietokone tykkiin ja kotistereoihin, eikhn tuo ladattava laatu riit meikeliselle.

  2. Pingback: Pinseri » Blog Archive » Lex Karpela

  3. Ihan hyv elokuva oli. Vlill jopa nauratti. Odotin ehk enemmn, mutta erikoistehosteet tekivt kyll vaikutuksen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *