Mobiilimiljonääri

Katsellessani mobiilimiljonäärit-tyylisten pelien mainoksia olen jo jonkin aikaa ihmetellyt, miksi ihmiset eivät vain nosta peleistä rahoja pois. Nykyisen nopean tiedonhankinnan aikana vastauksen useimpiin monivalintakysymyksiin löytää nopeasti netistä.

Tein siis kokeen ja pelasin pari kierrosta mobiilimiljonääri-peliä. Jokainen kysymys maksaa 1,70 euroa, joten lysti ei ole aivan halpaa. Neljästä oikeasta vastauksesta peräkkäin tulee 25 euron voitto.

Ensimmäisen kerran voitto lipsahti ohi, kun en (ehkä) ehtinyt vastata neljänteen kysymykseen ajoissa. OK, aika oli hieman täpärällä, joten jatkoin kokeiluja. Toisella kerralla asiasta ei kuitenkaan ollut epäilystäkään. Vastasin helppoon kysymykseen näppituntumalla, joten aikaa kului korkeintaan kolme sekuntia. Sain takaisin viestin, jossa pahoiteltiin vastaukseni viipymistä ja ilmoitettiin minun palanneen pelin alkuun.

Kohteliaana ihmisenä lähetin luonnollisesti palautetta antaen palvelulle tilaisuuden selvittää asia. Vastattiinko siihen? Ei vastattu. Ilmeisesti palvelu ei toimi kovin hyvin ja maksajana toimii pelaaja. Ellei sitten kyseessä ole tietoinen huijaus. Onko meille unohdettu kertoa, että tässä pelissä mobiilimiljönääriksi voi tulla vain sen pyörittäjä?

21 thoughts on “Mobiilimiljonääri

 1. Kaveri oli töissä pelannut ja saanut idean jotta nyt miljonääriksi. Ajatuksena oli jotta jaetaan täyspotti kolmen kesken jotka kaikki googlettaa vastausta ja kaikilla on melko hyvä yleistietämys. Hetken pidin ajatusta loistavana kunnes aattelin miten olisin itse pelin rakentanut.

  Ensin tulee tietysti kolme helppoa kysymystä joihin on yksiselitteinen vastaus jotta saadaan rahat pois heti alkuun. Sitten neljäs vaikea ja siitä eteenpäin vaikeampia. Jos ei halua olla rehellinen niin valitaan vastaukset sellaisiksi että ne ei ole yksiselitteisiä niinkuin kohdallasi ehkä kävi. Rankataan kysymykset sen mukaan miten ihmiset tietävät oikeita vastauksia niihin. Näin saadaan melko nopeasti aikaan kanta jossa kysymykset ovat hyvässä vaikeusjärjestyksessä ja voidaan alkaan minimoimaan voittojen mahdollisuutta. Aina joku kuitenkin voittaa 25e ja innostaa muutaman kaverin lisää kokeilemaan ja raha-automaatti pyörii.

 2. Jep. Ymmärrän mainiosti, että kysymykset vaikeutuvat. Sehän on tietokilpailun idea. Sen sijaan en ymmärrä tätä: jos minulla on 99 sekuntia vastausaikaa ja vastaan 3 sekunnin kuluessa oikein, saan vastauksen: “Vastauksesi viipyi valitettavasti liian kauan.”

  Voihan olla, että viestit ovat olleet pitkään matkalla. Tuollainen viive ei ehkä ole tavaton. Mutta jos palvelussa ei ole huomioitu tätä, niin se toimii mielestäni aika huonosti.

  PS. “Olli K.”: Poistin kommenttisi. Pientä tasoa.

 3. Suosittelen myös rantalentistä
  tai muita mtv3 älypelejä.

 4. Olenpas törmännyt kyseisen pelin kanssa ihan samaan ongelmaan. Vastausaikaa neljänteen kysymykseen meni todellakin maks. 5 sekuntia ja vastauksena tuli, että vastaaminen kesti liian kauan. Parin kokeilun jälkeen pääsin eteenpäin kisassa, mutta sitten kysymykset muuttuvat suurin piirtein tasolle “Minkä kokoinen jalka oli Napoleonilla” ja vastausaika tottakai lyhenee.

  Pelihän on kuitenkin ilmeisesti suunniteltu niin että todennäköisempää on voittaa lotosta 7 oikein kuin tuosta päävoitto. Luotettavalta taholta, joka pyörittää kyseistä peliä omalla kanavallaan olen kuullut, että eipä tuosta kukaan ole kovin suuria potteja voittanut.

 5. Mietin kerran Haluatko miljonääriksi? -ohjelmaa katsellessani, että nyt kun pääpotti on miljoona euroa, niin kuinka todennäköisesti joku sen nappaa. Pelkästään arvaamalla 15 kertaa oikein on todennäköisyys alle yksi miljardista, eli lotossa saa päävoiton yli 70 kertaa paremmilla todennäköisyyksillä. Aika huimaa, jotenkin olettaisi, että “yksi neljästä” -sarjalla ei tule noin nopeasti noin pientä todennäköisyyttä.

  Okei, alun viisi kysymystä saa pienellä tietämyksellä varmahkosti oikein, ja 10 tuon kilpailun kysymystä arvaakin oikein jo todennäköisyydellä yksi miljoonasta :-)

 6. Kiitos Riitta! Tuumin tuota joskus itsekin, että pitäisiköhän kokeilla. Ei näköjään kannata. Arvelinkin, että jotain vedätystä tuossa on oltava, muutenhan pätevä googlettaja saalistaisi tuosta hyvät rahat.

  Se oikea Haluatko miljonääriksi onkin ihan eri juttu. Kannattaa kokeilla, se tekstiviestiosio kilpailuun pääsemiseksi ei ole nopeasormiselle mikään mahdoton juttu, kysymyksetkin ovat aika helppoja. Vaikein paikka on se reaktiotesti kisaan pääsemiseksi, mutta sitäkin saa yleensä kokeilla pari kertaa. Itselläni onnisti toisella yrityksellä, kun vielä nopeampi kilpailija voitti ensimmäisen vaikka olinkin aika nopea.

 7. Niin suomalaista. Maristaan, että epäreilua, ryöstävät rahat vilpillä. Niinkuin tekevätkin. Tuossa on taustalla systeemi, jolla päävoittoa ei käytännössä kukaan pysty saamaan – mutta voidaan osoittaa siihen kuitenkin olevan (teoreettinen) mahdollisuus.

  Miksi ei kukaan tee valitusta viranomaisille ja pyydä selvittämään puljun toiminta?

  Tai no, eipä taitaisi paljon auttaa…

 8. Pari kertaa (no ehkä 3 ;) olen voittanut 25 euroa ja kerran 50. Pidemmälle ei taida kannattaa yrittää?

 9. joskus oon voittanu 25e tai itseasiassa kaksikin kertaa, mutta toisella kerralla en lopettanut 25e ja päätin koittaa onneeni 50e ja se kysymys oli aivan mahdoton vastata ellei oo oikeesti joku proffa..että jos 50eurossa on noin vaikee kysymys..niin herää kysymys että mikä olis siinä 25.000e ja onko kukaan ikinä oikeesti päässy edes pariin sataan saakka?!?!!

 10. Jostakin niitä ohjeita luin ja siinä sanottiin että pelin voi lopettaa jollaki erillisellä viestillä? Jos oon päässyt jo 25 e yli ja yritän 50 mutta vastaan väärin, niin saanko silti ne 25 e?

 11. olen vastannut korkeintaan 14. vastaukseen oikein.Rahaa tuli,mutta pelaamiseenkin meni about 150€. ;)

 12. Joo huijausta koko touhu, 4 kysymys tuli ja vastasin siihen noin 30 sekunnin sisällä, ensin tuli viesti “Palvelu tilapäisesti poissa käytöstä” ja heti perään “Vastauksesi viipyi valitettavasti liian kauan.” ?*r^el**n huijarit!

 13. oon voittanu vissiin 5x 50e, pari kertaa alkuun 25e ja olen n.+ – 0:s tuon kanssa.. en oo enää paljoa pelannu, voitot tulee nopeammin mitä puhelinlasku ja sit vituttaa maksella jotain 200e kännylaskua ;0.. dohh kyseli ylempänä tämmöistä: Jostakin niitä ohjeita luin ja siinä sanottiin että pelin voi lopettaa jollaki erillisellä viestillä? Jos oon päässyt jo 25 e yli ja yritän 50 mutta vastaan väärin, niin saanko silti ne 25 e? .. vastaus: et saa, muutenhan tuo oliski paljon helpompaa..harmi sinänsä kun ei mitään rajaa ole, olis just joku 5:n oikean jälkeen voitat 50e varmasti, 8 oikean jälkeen tietyn summan varmast jne.. melko vaikea voittaa tosiaan

 14. Sain pyytämättä markkinointiviestin kännykkääni kyseiseltä Mobitrix-yhtiöltä. Myönteistä asiassa on, että yrityksen sivuille oli ilmestynyt sitten viime näkemän asiakaspalvelunumero, johon myös vastattiin. Aikanaan palautteeni jäi huomiotta, joten Google löytää nyt Mobiilimiljönäärin aika mukavasti täältä Pinseristä. Luotan siihen, että markkinointiviesti oli ensimmäinen ja viimeinen, kuten asiakaspalvelusta luvattiin. Muuten tiedossa on lisää ikävää julkisuutta.

 15. huijausta, mulla tuli toi aikajuttu jo eka viestin jälkeen, eikä vastaukseen todellakaa menny ku 3s. korkeintaa. V…u MITÄ IHMISTEN HUIJAUSTA!!!!

 16. mää oon voittanu mobiilimiljonääripelistä 50€ mutta ne viestit maksoyli 100€

 17. Olen tällä viikolla kaksi kertaa vastannut kolme oikein, neljättä kysymystä en saanut, koska vastaus kesti liian kauan, kysymykseen ,jota en koskaan saanut. Johtuikohan siitä, että voitin 50€ edellisellä viikolla!!

 18. Itse olen myös tuota 25/50e välillä saanut, esim jos sattuu huono rahatilanne olemaan niin sunnuntaina yrittää voittaa sen 50e ja keskiviikkona se sitten tupsahtaa tilille mikäli sen saa.. Ennen kun enemmän pelasin tuota niin tein malliin että toisella puhelimella voitin 50e jos voitin, mikäli sen melko vaivattomasti sai niin toisella puhelimella yritin 100e voittaa.. Aika +-0 varmaan silloin tuossa jäi, alkuun siitä rahaa tuli mutta sit vtutti tosiaan kun puhelinlaskulla myöhemmin tuli taas kivat summat pelin takia =)

Leave a Reply

Your email address will not be published.