Turvallisempaa langatonta surffailua?

Langattomien WLAN-yhteyksien myt nettisurffailu on mahdollista mys vieraissa paikoissa liikkuessa. Jos lhistlt sattuu lytymn avoimeksi jtetty tukiasema, langattomalla verkkokortilla varustetulla kannettavalla tietokoneella tai kmmentietokoneella psee npprsti verkkoon sen kautta. Suurempien kaupunkien keskusta-alueilla tm on jo ihan arkipiv.

Nettisurffailu tllaisen avoimen tukiaseman kautta on kuitenkin hieman arveluttavaa. Tukiaseman omistaja voi nimittin halutessaan tarkkailla ja tallentaa verkkonsa kautta kulkevaa liikennett. Tietokoneesi ja internetin vlill kulkevat tiedot saattavat joutua vriin ksiin.

Googlen (viel julkistamaton, mutta julkisuuteen vuotanut) palvelu nimeltn Google Secure Access tarjoaa ratkaisun thn. Tietokoneeseen asennetaan Googlen asiakasohjelma, joka salaa kaiken tietokoneesta lhtevn verkkoliikenteen ja kierrtt sen Googlen palvelimelle joka sitten purkaa liikenteen eteenpin verkkoon vietvksi. Jos termit SSH-tunneli tai VPN ovat tuttuja, tss on kyse jostain hieman samanlaisesta.

Luottamusta vieraisiin tahoihin tarvitaan toki edelleen. Tt kyttess tosin tytyy luottaa tuntemattoman tukiaseman omistajan sijasta siihen, ett Google ei kyt vrin palvelimensa kautta kulkevaa tietoa. Google toki vakuuttelee, ett syyt huoleen ei ole mutta mynt samalla tallentavansa jotain tietoa.

2 thoughts on “Turvallisempaa langatonta surffailua?

  1. itse kytn JAP- softaa joka ajaa asiansa loistavasti, ilmaiset yhteydet ovat seuraavia 50-100kt/s ja max 2 vlityspalvelinta, maksulliset taas 200-1000kt/s itse kytn ilmaisia, ja todellisuudessa itse (JAP) ei paljoo hidasta verkkoliikennette mik ky ilmi verkkoliikenteen tarkkailusta, lhetysnopeus voi olla ilmaisella palvelulla jopa 120mb/s

    DTW.Erfurt. salattu yhteys…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *