Musiikkilataamo ja iPod

Sanomien Musiikkilataamo on uusin musiikkia shkisess muodossa myyv nettikauppa. Itse en ole juuri kokeillut kauppaa, iPodin omistajana kun en oikein voi hydynt kopiosuojattuja WMA-kappaleita.

Mutta nyt sivuilta lytyy uusi ohje: Nin kopioit Musiikkilataamosta ostamaasi musiikkia iPod-soittimeen. Phkinnkuoressa: polta kappale CD-levylle Windows Media Playerill ja rippaa polttamasi levy iTunesilla iPodiin.

Eli muunnat ostetun pakatun kappaleen CD-levy-muotoon ja pakkaat sen sielt uudelleen toisenmuotoiseksi tiedostoksi. Laatuhan tuossa hieman heikkenee, mutta se lienee hinta joka iPodin kyttjien on maksettava laitevalinnastaan (kukapa nyt iPodeja ostaisi kun WMA-soittimia ovat hyllyt tynn). Tyhji CD-levyjkin kuluu jonkin verran, etenkin jos harrastaa kappaleiden ostamista ja siirtmist yksi kerrallaan, eli biiseille kertyy hieman lishintaa. Laulujen nimitiedot tytyy mys tytt iTunesissa ksin kappaleen siirtmisen jlkeen (demo antaa ymmrt ett ne siirtyisivt automaattisesti, mutta tuo lienee totta vain kokonaisia levyj siirtess).

Nppr lisominaisuushan tuossa on se, ett iPodia varten valmistettu musiikkitiedosto ei ole en kopiosuojattu ja voin siirrell sit mihin haluan ja … ai mutta hetkinen, yllyttk Musiikkilataamo tss purkamaan kopiosuojausta ja valmistamaan kappaleita kopiosuojatusta tuotteesta?

16 thoughts on “Musiikkilataamo ja iPod

 1. Min sain kauppaa testaillessani vastaan tllaisen.

  Kyseess on siis ohje, jonka avulla palvelu saadaan toimimaan Firefoxilla. Yksi pikku mutka matkassa on se, ett kyttmni FF:n versio on uusin eli 1.0.6 ja toinen sitten se, ett javascriptien editointia ksin ei kyll voi kutsua kovin kyttjystvlliseksi.

  Ei sill, ett minua muutenkaan kiinnostaisi musiikkikauppa, joka toimii vain Windowsissa.

 2. Miten voi olla mahdollista, ett iPodien kyttjt ovat unohdetut? Ksittmtnt toimintaa.

 3. Kuulostaa kovin vaivalloiselta. Voi kun joku joskus vaikka ajattelisi kuluttajaakin…

  Miten tuossa muuten kuluu cd-levyj? Eiks niit voi CD-RW:lle polttaa, ja sitten aina tyhjent sen, vai onnistuinko ohittamaan jotain olennaista?

 4. Sami: “se lienee hinta joka iPodin kyttjien on maksettava laitevalinnastaan”

  Aika huono provo, sanoisin.

  iTunesin musakauppa on nimittin _halvempi_ kuin tuo hesarin ruotsalaisviritys.

 5. Itse ostin eilen yhden kipaleen kokeeksi tuolta ja hmmstyksekseni se toimi suoraan sek iTunesissa ett iPodissa.

  Asiaa hetken aikaa ihmeteltyni, huomasin, ett olin sattumalta trmnnyt yhteen harvalukuisista kaupassa myynniss oleviin mp3-muotoisiin tiedostoihin.

  Jos nit mp3-muotoisia biisej saataisiin tuonne lis olisi tuo musiikkilataamo erinomaisen tervetullut lis iTunesin rinnalle kilpailua lismn. Hyvll tuurilla tuolta saisi vhn lis valikoimaan ja toivottavasti tulevaisuudessa mys pient hintakilpailua.

 6. Niin eiks se maailman epselvin lakiehdotus koske vaan kopiosuojauksen murtoa kun kopioidaan jotain cd- tai dvd-levylt ja murretaan suojaus :D Pit katsoa sitten kun laki on voimassa. Jos uusi laki sallii tuollaisen neuvonnan, miksi ihmeess ei saisi kytt softaa, joka knt sellaiset fileet suoraan mp3-biiseiksi joihin sulla on lisenssi. Sama asia kuin cd:n kautta kierrtettess. Mitn Freeme-softaahan ei kehtaa oikein mainostaa kun se purkaa suojauksen, vaikka sulla ei olisi lisenssi.

  Moni kauppa myisi varmaan mielelln Apple-AAC:t, mutta eihn Apple pst ketn omalle markkinalleen. Mp3:sesta eivt taas levy-yhtit kai tykk, jos haluaa tehd kattavan kaupa. Mr. Gates on pelannut tss korttinsa harvinaisen hyvin, hieman kyll pelottaa ett Mr. Jobs kaivaa taas pitkll aikavlill omaa hautaansa jos ei avaa iTunes/iPodejaan. Esimerkiksi QuickTime levinneisyys kuluttajien tietokoneissa on onnetonta, joka tekee kehittjien elmst ikv, kun MPEG4-videota ei voikkaan tkt suoraan sivulle. Paljon helpottaisi, kun QT:sta voisi vaan asentaa nopeasti codecit koneeseen ilman nykyist iTunes-kauppaamista plugin-sivulla.

  Selvennykseksi pit varmaan sanoa ett hyllyst lytyy musasoittimista iPod, Creativen Muvo Micro ja Nokia 6230i, oma formaattivalinta on mp3 (Lame, preset standard).

 7. Pekka: pikkupiikittelyhn tss vain :-) Emme kai muuten riko lakia keskustellessamme nist asioista? Tytyyk poistaa tm juttu kommenttiketjuineen uuden lain tullessa voimaan? ;-)

  Ja rehellisyyden nimisshn on mainittava, ett Applen suojattu musiikki ja sen siirrettvyys muihin laitteisiin on ihan yht hankalaa. Tll hetkell iPodit ovat levinneimpi soittimia (ainakin USA:ssa, mitenkhn mahtaa olla Suomessa) mutta kuinkas ky sitten jos tulee joku Viel Parempi Soitin johon iTunes-kaupasta ostamani kappaleet eivt siirrykn? Sitten taas kierrtetn CD-levyjen kautta tai rikotaan lakia.

 8. Jostain jutusta luin kevll ett musan kokonaismarkkinasta vasta alle 5% myydn digitaalisena jenkeisskin. Jos ajattlee niin raja ett “mrvn” markkina-asemaan psemiisksi on 40 % markkinaosuus, on Applella viel pitk matka siihen vaikka kontroilloisi 75% nykymarkkinoista niin soitin- kuin biisipuoelellakin. Oikeasti markkinat jaetaan vasta muutaman vuoden kuluttua, on jnn nhd kyk Applelle kuten esim. Motorolalle, joka ji markkinoiden kasvaessa maailmanlaajuisiksi Nokian jalkoihin

 9. Kyll iPod pit pintansa viel pitkn. Kiitos siit lankeaa fiksusti suunnitellulle Dock-liitnnlle, josta on hiljalleen tulossa ernlainen “suljettu” standardi Windows Median tyyliin.

  Onkyon tapaiset “raskamman puolen” HiFi-laitteiden valmistajat ovat lynneet integroida Dock-liittimet ja iPod-yhteensopivuuden laitteisiinsa niin, ett iPodin soittolistat ja musiikkikirjasto toimivat suoraan stereon kautta. Lisksi jenkeiss alkaa joka kolmannesta uudesta autosta lyty jonkintasoista iPod-yhteensopivuutta.

  Tuo meinaa pitkss juoksussa sit, ett kilpailijoille ei j mahdollisuuksia taistella iPodia vastaan, kun kaikki lislaitteet autoista televisioihin on iPodin Dockilla varustettuja.

  Ja mit tulee Nokian Motorolan pihittmiseen, niin eip tarvitse muistaa kuin yksi sana. Iridium.

 10. Ei kannata tuhlata CD-levyj, jos poltto onnistuu CD-imageksi. Imagelta saa ripattua aivan kuten normaalilta CD:ltkin.

  Uudesta tekijnoikuslaista sen verran, ett ksittkseni laki nimenomaan pyrkii estmn kopiointisuojan (“tehokkaan teknisen menetelmn” vai miten se nyt olikaan) purkamisen, mutta sallii toki sen kiertmisen. Toisin sanoen, jos et tieten tahtoen pura suojausta, kopiointi on sallittua. Tosin uudesta laista keskustelun jtn thn, koska siit olisi aivan liikaa sanottavaa.

 11. Eip kiinnostaisi laisinkaan maksella joistakin typerist suojatuista poropietariformaateista. Oma Zen Microkin soittelee WMA:ta, vaikka Oggista voisi olla jotain hytykin.

  Homma on viel lastenkengiss.

 12. Moi! Saahan WMA:t ripattuu windows puolen Itunesilla MP3 tiedostoiksi. Macin puolen Itunes ei kyllkn tue toimintoa.

 13. Heipsis, eli minkin tuon iPodin omistan ja en ole jostain syyst saanut iPodiin kopioitua levyj, jotka olen itse polttanut, miss mahtaa vika? Ja viitsisik joku selitt kuinka media plyerilt saa musaa siirretty iTunesiin? :)

 14. erehdyin ostamaan kappaleen musiikkilataamosta enk tiennyt etti sit saa i Podiin, sinne meni rahat -.-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *