Tekijänoikeuslakia mietitään vielä uudelleen?

Viime päivinä kovasti keskusteltu tekijänoikeuslaki ei välttämättä menekään vielä läpi. Suuren valiokunnan puheenjohtaja Jari Vilén avasi neuvottelut kopiosuojaukseen liittyvien kohtien uudelleenharkitsemiseksi. Lain sisältöä saatetaan muuttaa tai siihen voidaan lisätä “tiukkasävyinen lausuma, jolla hallitus velvoitetaan valvomaan, ettei lain soveltaminen johda kohtuuttomuuksiin”.

Lisää: HS, MBnet, Jyrki Kasvi, EFFI. Suvi-Anne Siimeskin reagoi sähköpostitulvaan nettisivuillaan, tosin todeten lähinnä että sähköpostin lähettäminen olisi tässä vaiheessa jo myöhäistä (tosin juuri nyt ei siltä vaikuta).

Ja tämä on aika suurelta osin kaikkien sähköpostia lähettäneiden ja muuten asiaan reagoineiden ansiota. Voitte taputtaa itseänne olkapäälle!

Maanantaina pohdiskelemistani lainkohdista sen sijaan en ole kuullut mitään uutta.

2 thoughts on “Tekijänoikeuslakia mietitään vielä uudelleen?

  1. Nyt itse asiassa kannattaisi aloittaa seuraava sähköpostitulva osoitteena ministerit, etenkin hallitusryhmien vetäjät sekä hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat. Kun eduskunta otti asian tällä tavoin harkintaan, olisi hallituksen kannattavaa vetää esitys pois sen korjaamista varten. Näin päin siksi, että pelkään, ettei suuri valiokunta pysty riittävästi lakia korjaamaan.

    Omat meilini lähtivät jo.

  2. Itse lähetin jo eilen Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajalle viestiä aiheesta ja sain vastauksenkin. Kirjoitan siitä tarkemmin blogiin jahka ehdin, mutta lyhyesti sanottuna:

    “Yritämme vielä muuttaa lakia. terv Tarja C[ronberg]”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *