Vinkkejä aloittelevalle podcastaajalle?

Pinserilässä on koettu etäistä mielenkiintoa oman podcastin perustamiseen. Ongelmana on kuitenkin sekä laitteisto- että softapuolen puutteet. Kaikki talostamme löytyneet mikrofonit ovat saaneet ääniajurin mittarin juuri ja juuri värähtämään, eli herkkyyttä taitaa puuttua. Tänään ostettu halpis-usb-headset ei ollut juuri sen herkempi, ja lisäksi vielä toi ääneen taustalle niin kovaa pörinää ja kihinää että siitä ei taida olla kansalaisjournalistin käyttöön.

Kaivataan siis suosituksia kunnollisesta mutta silti kohtuuhintaisesta mikrofonista podcastaajalle. PC:n lisäksi sitä saatetaan kytkeä myös iBookiin ja iPodiin (kunhan sopiva adapteri löytyy).

Lisäksi kuulisin mieluusti suosituksia näppäristä ohjelmistoista äänittämiseen ja podcastien luomiseen. Windowsissa pyörivä Castblaster vaikutti helppokäyttöiseltä mutta simppeliltä. Apple-puolen GarageBand taas sisälsi kaikki mahdolliset toiminnot maan ja taivaan väliltä, mutta vaikutti aika työläältä eivätkä Applen vihjeet podcastaamisesta Garagebandilla juuri auttaneet. Ohjeista tulivat mieleen lähinnä Monty Pythonin ohjeet kaikkien tunnettujen sairauksien hävittämisestä:

Well, first of all become a doctor and discover a marvellous cure for something, and then, when the medical profession really starts to take notice of you, you can jolly well tell them what to do and make sure they get everything right so there’ll never be any diseases ever again.

Oliko muita vaihtoehtoja podcastaajille? Mitä automaattisempi, sitä parempi.

4 thoughts on “Vinkkejä aloittelevalle podcastaajalle?

  1. Itselläni on käytössä Anttilasta poimittu Sonyn solmiomikki ja GarageBand. Applen ohjeet voivat olla sekavat, mutta GarageBand on kyllä kerrassaan erinomainen softa miksaukseen.

    Käytän myös Audacityä kannettavalla MP3-soittimella poimittujen nauhoitusten kohinanpoistoon, kompressointiin, muuttamiseen monoksi, jne.

  2. Yhtenä ehdotuksena voisin heittää kehiin elektroniikka-alan kaupoista (Bebek tms.) saatavia elektreettimikrofoneja. Lienevät kohtuuhintaisia.

  3. Itse käytän Audio Hijack Prota (http://www.rogueamoeba.com/audiohijackpro/). Ohjelma maksoi parisen kymmentä dollaria ja tekee mp3set valmiiksi ja pystyy miksaamaan eri lähteistä musiikkia ja muuta audiota nauhoitukseen.

    Ohjelma toimii mielestäni hyvin alkutotutteluiden jälkeen ja musiikkia sotken väliin Quicktimesta. Ohjelmasta löytyy hyvät ohjeet myös kuinka podcasteja tehdään.

    ps. Luonnollisesti ohjelmalla voi nauhoittaa eri lähteistä audiota ja lisätä näitä piristämään omaa podcastia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *