Vinkkej aloittelevalle podcastaajalle?

Pinserilss on koettu etist mielenkiintoa oman podcastin perustamiseen. Ongelmana on kuitenkin sek laitteisto- ett softapuolen puutteet. Kaikki talostamme lytyneet mikrofonit ovat saaneet niajurin mittarin juuri ja juuri vrhtmn, eli herkkyytt taitaa puuttua. Tnn ostettu halpis-usb-headset ei ollut juuri sen herkempi, ja lisksi viel toi neen taustalle niin kovaa prin ja kihin ett siit ei taida olla kansalaisjournalistin kyttn.

Kaivataan siis suosituksia kunnollisesta mutta silti kohtuuhintaisesta mikrofonista podcastaajalle. PC:n lisksi sit saatetaan kytke mys iBookiin ja iPodiin (kunhan sopiva adapteri lytyy).

Lisksi kuulisin mieluusti suosituksia npprist ohjelmistoista nittmiseen ja podcastien luomiseen. Windowsissa pyriv Castblaster vaikutti helppokyttiselt mutta simppelilt. Apple-puolen GarageBand taas sislsi kaikki mahdolliset toiminnot maan ja taivaan vlilt, mutta vaikutti aika tyllt eivtk Applen vihjeet podcastaamisesta Garagebandilla juuri auttaneet. Ohjeista tulivat mieleen lhinn Monty Pythonin ohjeet kaikkien tunnettujen sairauksien hvittmisest:

Well, first of all become a doctor and discover a marvellous cure for something, and then, when the medical profession really starts to take notice of you, you can jolly well tell them what to do and make sure they get everything right so there’ll never be any diseases ever again.

Oliko muita vaihtoehtoja podcastaajille? Mit automaattisempi, sit parempi.

4 thoughts on “Vinkkej aloittelevalle podcastaajalle?

  1. Itsellni on kytss Anttilasta poimittu Sonyn solmiomikki ja GarageBand. Applen ohjeet voivat olla sekavat, mutta GarageBand on kyll kerrassaan erinomainen softa miksaukseen.

    Kytn mys Audacity kannettavalla MP3-soittimella poimittujen nauhoitusten kohinanpoistoon, kompressointiin, muuttamiseen monoksi, jne.

  2. Yhten ehdotuksena voisin heitt kehiin elektroniikka-alan kaupoista (Bebek tms.) saatavia elektreettimikrofoneja. Lienevt kohtuuhintaisia.

  3. Itse kytn Audio Hijack Prota (http://www.rogueamoeba.com/audiohijackpro/). Ohjelma maksoi parisen kymment dollaria ja tekee mp3set valmiiksi ja pystyy miksaamaan eri lhteist musiikkia ja muuta audiota nauhoitukseen.

    Ohjelma toimii mielestni hyvin alkutotutteluiden jlkeen ja musiikkia sotken vliin Quicktimesta. Ohjelmasta lytyy hyvt ohjeet mys kuinka podcasteja tehdn.

    ps. Luonnollisesti ohjelmalla voi nauhoittaa eri lhteist audiota ja list nit piristmn omaa podcastia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *