Mummon vanha kaappikello

Kirjoittaja Sami, 22.8.2005

Subtv:n kanavailme uudistuu 29.8., kertoo Markkinointi & Mainonta -lehti. Mutta mistä aineksista uusi kanavailme koostuu?

Uuden ilme on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, Lapuan Alajoelta ja sen avainsanoja ovat orgaanisuus, luonto, juuret ja ihmisen tausta. Äänimaailmassa korostuvat seinäkellon ja puun äänet.

“Tykkäsin lapsena kulkea luonnossa Lapuan Alajoella. Siellä ei paljon puita ollut, maisemaa hallitsivat laajat peltoaukeat. Muistan, miten hieno näky oli suuri yksinäinen puu pellolla seisomassa”
“Lapsuuskodissani Lapualla on aina ollut seinäkello, siellä se tikittää tänäkin päivänä. Jos kuulet kellon äänen, on hiljaista. Kello johdattaa omille juurille, taaksepäin. Subtv:n uudessa äänimaailmassa seinäkellon äänet ovat tärkeitä”, kirjoittaa kanavailmeen suunnitellut kanava-AD Seppo Välimäki.

Saatan itsekin juuriltani eteläpohjalaisena olla jäävi arvostelemaan, mutta vaikka AD:n visiointi kulkeekin ihan omalla kiertoradallaan, idea kuulostaa eksoottisuudessaan todella hienolta.

Kaikki eivät kuitenkaan ole samaa mieltä. Tiedote on ehtinyt saada jo osakseen virnuilua – esim. Erik kirjoittaa 12345-blogissa:

Tuliko kellekään muulle sellainen fiilis että tässä tehdään nyt kanavailmettä Maaseudun Tulevaisuus -lehden TV-spottiin eikä valtakunnalliselle nuorisokanavalle? Minulle tuli, enkä ollut ihan ainoa.

Olisiko Subtv:n sittenkin viisaampi keskittyä rullalautailuun ja lippalakkeihin. :-)

  Jutussa “Mummon vanha kaappikello” on 10 kommenttia:

  • argh! saas nähdä. entisestä olen jo oppinut tykkäämään. siinä on tunnareissa ääniä jotka erittäin mukavasti toistuvat kotiteatterissani. huippu syy säilyttää entinen “lookki”. subtv:n kanavailme toimii siis kotiteatteri äänentoiston referenssimateriaalina ;)

  • Anitra Kupla says:

   En voi sietää seinäkellon raksutusta, varsinkaan jos kyseessä on semmoinen vanhanajan punnuskello. Eteläpohojalaasista sukujuurista huolimatta vaikea kuvitella Subin uutta ‘ilmettä’.. Taustakuvana jussipaitakuvio ja akvaarion sijaan juontaja väijyy könninkellon takana? Mainoskatkoteemana puukko pärähtää ladon seinään?
   Ainakin kannattaisi muuttaa tuo aiheeseen sopimaton kanavan nimi vaikka Puukkoo-tv:ksi.

  • Juppe says:

   Luultavasti ei kovin hyvä idea. Nykyinen vesi-aiheinen
   teema sopii hyvin kanavalle ja ei ärsyttänyt,
   mutta katsotaan nyt.

  • esko says:

   Itseasiassa ideo kuullostaa ihan hanurista repäistyltä.
   Rupean seuraamaan vaikka mielummin urheilukanavaa jos subista
   tulee joku maaseutu-orientoitunut eläkeleisten kanava. hyi.

  • Isontalon Antti ja Rannanjärvi says:

   Oli jo aikakin että edes yksi valtakunnan kehityskelpoisin ja edistyksellisin kanava pukee yllensä jussipaidan, paskaiset saapikkaat – helavyötä unohtamatta – ja iskee puukon pöytään.
   Pohjanmaan veri ei vapise ja sen varaan onkin hyvä perustaa mitä tahansa uudistuksia.

   Katsotaan mitä tuleman pitää!

  • Harry says:

   Seinäkellon raksutus on yksi maailman upeimmista äänistä, rauhoittava ja nautittava.

   Mutta SubTV ei ole mikään valtakunnallinen kanava. Sehän on ainakin meilläpäin maksullinenkin, eikä sitä kukaan osta tai maksa kanavapakettiinsa, uusintojahan sieltä vain tulee.

  • pni says:

   Nyt kun tuota on joksen päivän katellut sanoisin että perin on moderni näyttäisi Subbarin tulkinta Lapuan Alajoelta olevan. Mitään seinäkelloa en mielestäni ole kuullut.

  • pni says:

   …eiku kaappikelloa.

  • pni says:

   Haa! Onhan se kaappikello siellä. Piilossa, mutta kuitenkin: jatkuussa. Oho, Mad TV jatkuu, takas pällisteleen

  • -P- says:

   “Uuden ilme on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, Lapuan Alajoelta ja sen avainsanoja ovat orgaanisuus, luonto, juuret ja ihmisen tausta. Äänimaailmassa korostuvat seinäkellon ja puun äänet.”

   Mitä, eikö aprillipäivä ole keväällä…. Noh, prinsessalandiassa taas yksi kanava vähemmän ;P

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.