Vuoden huonointa fiktiota

The Bulwer-Lytton Fiction Contest -kilpailussa valitaan vuosittain huonoimmat englanninkieliset kirjoitelmat. Kilpailu on saanut nimensä Edward George Bulwer-Lyttonin vuonna 1830 kirjoittamasta Paul Cliffordista, joka alkaa kuuluisilla sanoilla “Oli synkkä ja myrskyinen yö”.

“It was a dark and stormy night; the rain fell in torrents–except at occasional intervals, when it was checked by a violent gust of wind which swept up the streets (for it is in London that our scene lies), rattling along the housetops, and fiercely agitating the scanty flame of the lamps that struggled against the darkness.”

Vuoden 2005 voittaja on Dan McKay, 43-vuotias pohjoisdakotalainen Microsoftilla työskentelevä analyytikko. Voittoisa teksti kertoo, miten päähenkilö tuijottaa naisen yltäkylläistä povea uneksien antiikkiautonsa Strömberg-kaksoiskaasuttimista.

As he stared at her ample bosom, he daydreamed of the dual Stromberg carburetors in his vintage Triumph Spitfire, highly functional yet pleasingly formed, perched prominently on top of the intake manifold, aching for experienced hands, the small knurled caps of the oil dampeners begging to be inspected and adjusted as described in chapter seven of the shop manual.

Voittajateksti ja muut kilpailussa palkitut löytyvät vuoden 2005 tulossivulta. Myös edellisvuosien voittajat kannattaa lukea. Koska kaikki kilpailuun osallistuvat tekstit ovat vain virkkeen mittaisia, lyhyemmälläkin keskittymiskyvyllä varustetut voivat nauttia tästä fiktiosta.

2 thoughts on “Vuoden huonointa fiktiota

  1. Valaisevaa tietoa, että Synkällä ja myrskyisellä yöllä tällainen tausta. Pinserilässä viisastuu.
    Minusta alku on kyllä erityisen vaikuttava, se saa suorastaan nahkani kanalihalle.
    Mr Bones

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *