Listurvaa mkkilisille

Kesmkkiaika alkaa taas hiljalleen. Viime aikoina on uutisista tullut lueskeltua siit, kuinka pelastuslaitos toivoo ett mkkiliset osaisivat htilmoitusta tehdessn kertoa mkkins koordinaatit. Ambulanssien ja paloautojen olisi helpompi suunnistaa paikan plle selkeiden paikannustietojen avulla – maaseudulla kun osoitteet ovat monesti vhn mit sattuu.

Kaikilla mkkilisill ei vain valitettavasti ole GPS-vastaanotinta, jolla moiset koordinaatit hankkia. Nyt sekn ei ole en ongelma, sill htkeskuslaitoksen sivuilla olevan koordinaattipalvelun avulla voi selvitt kartan avulla mkkins sijainnin ja tulostaa seinlle soitto-ohjeet httapauksia varten. Tulosteet ovat vaikkapa oiva tuliainen seuraavalle mkkivierailulle. :-)

Huonona puolena tss on se, ett taas menetin yhden tekosyyn GPS-vastaanottimen hankkimiselle. Moista laitetta tekee kovasti mieli, mutta jopa kaltaisellani paatuneella laitefriikill on vaikeuksia perustella itselleen kalliin vekottimen shoppaamista.

7 thoughts on “Listurvaa mkkilisille

  1. Kerranpa olen ambulanssia mkille joutunut soittamaan ja siin saikin sitten antaa ajo-ohjeita tyyliin “aja sinne ja knny sen vrisen talon jlkeen ja mutkan jlkeen kun shklinjat menee metsn niin siit viel knnytn ja sitten kun joku huitoo tien varressa niin ootte perill”. Yhtn tiennime en muistanut, eik mkill edes ole katuosoitetta. Perille lydettiin ja potilas psi lasarettiin. Sainkin sitten ambulanssimiehilt palautetta, ett ensi kerralla selvit osoite niin tulee apu varmemmin perille. Harmi ettei tullut otettua kuvaa siit haavasta, se nimittin oli melkoisen iso ja luukin sai hieman aurinkoa.

  2. Oijoi, geoktkent! Linkkisi kautta lytyi geocaching.com ja sielt kvi ilmi ett ktkjhn on joka puolella – jopa Totin ulkoilureitin varrellakin!

    Nyt alkoi tehd GPS: viel enemmn mieli.

  3. No kyll sit GPS: voi silti perustella ihan ambulanssin perille ohjaamisellakin. Kuinka usein olette Totin kanssa ulkoilemassa tuntemattomilla seuduilla tai ajamassa autolla kahden kaupungin vli ilman varmaa tietoa tarkasta sijainnista? Nin pelastuslaitoksen henkilkuntaan kuuluvana suosittelen kyll erittin paljon juuri kesmkkien tarkan sijainnin ja osoitteen tuntemisen. Sit ollaan nimittin jokusen kerran ajettu pitkin kyl etsimss oikeaa osoitetta kun hlyttjt eivt sit ole tienneet.

    Ja geoktkily vasta onkin mukavaa puuhaa. Meidn noutajapoikamme ovat olleet aika monella ktkll jo mukana ja monta mukavaa maastoa ja retkeilypaikkaa olemme lytneet ktkilyn kautta. Hyvin tehdyt ktkt ovat mys erinomainen tapa tutustua uuteen paikkakuntaan, esim. Hangossa olevat viisi Peetun tekem ktk.

    Kyll GPS on varsin hydyllinen lelu, jopa sellainen jossa ei ole minknlaista karttanytt. Ja meill sit ei edes tarvita eksymisen estmiseen ;)

  4. Suosittelen lmpimsti geoktkily! Itse olen lytnyt ihan uusia, erikoisia ja mielenkiintoisia paikkoja lheltkin kotia, kun olen ktkj etsinyt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *