Blogspot-harmia, jlleen kerran

Blogspot aiheuttaa ties kuinka monennen kerran harmaita hiuksia, tll kertaa haamupivityksien muodossa. Useat Blogilistan kyttjt raportoivat listalla nkyvist haamupivityksist: Blogspotissa sijaitsevat blogit nyttvt pivityksi vaikka niihin ei ole oikeasti kirjoitettu.

Tutkiessa tarkemmin tilannetta huomataan ett silloin tllin blogin sislt tarkistaessa Blogspot vitt ett haettua blogia ei ole olemassakaan. Seuraavalla latauskerralla sislt nkyy taas normaalisti. Blogspot ei lhet virheilmoituksen yhteydess minknlaista virhekoodia, joten tm tarkoittaa sit ett Blogilistan tarkistusohjelmalla ei ole mahdollisuutta erottaa virhetilannetta pivityksest.

Yrittk kest. Jos vanhat merkit pitvt paikkansa, Blogspot alkaa kyttyty kiltisti taas kun sen yllpitjt palaavat viikonlopun jlkeen tihin.

6 thoughts on “Blogspot-harmia, jlleen kerran

  1. Microsoftin space -touhu tekee haamupivityksi kaikkialle kaikissa muodoissa. Mik sen mukavampaa?

  2. Olisiko mahdollista tarkistaa redirect-URL? Sehn on aina muotoa blaablaablaa/notfound.pyra…

  3. Pyrin viimeiseen asti vlttmn tietty saittia varten tehtyjen kludgejen vlttmist. Tuo notfound.pyra:kaan tuskin on ikuinen…

  4. No miten olisi jos laittaisit oikean XML-parserin lukemaan RSS/Atom -feedej? Siin olisi muutamakin etu, ja lisksi tuollaiset virhetilanteet selviisivt nopeasti siit, ett sielt tulisikin parse erroreita… RSS:lle ja Atomille lytyy niin PHP- kuin Perl-parserit hyvin helposti.

    Se ei ainakaan olisi yhdelle saitille tehty kludge, vaan sama koodi toimisi useimpien muidenkin blogintarjoajien kanssa.

  5. Toki, ja XML-parseri on hydyksi muutenkin. Se tulee jollain aikataululla. Parserista ei tosin sitten taas ole mitn hyty niiden blogien kanssa joilla ei ole feedi (niitkin lytyy, yllttvn paljonkin).

  6. Juu, mutta ainakin niille voi sanoa, ett “jos haluat, ett haamupivityksesi loppuvat, laita site feed plle”. Muille kuin blogspottilaisille siit ei ehk ole iloa, mutta toisaalta, haamupivityksethn koskevat nimenomaan blogspottilaisia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *