Blogspot-harmia, jälleen kerran

Kirjoittaja Sami, 22.5.2005

Blogspot aiheuttaa ties kuinka monennen kerran harmaita hiuksia, tällä kertaa haamupäivityksien muodossa. Useat Blogilistan käyttäjät raportoivat listalla näkyvistä haamupäivityksistä: Blogspotissa sijaitsevat blogit näyttävät päivityksiä vaikka niihin ei ole oikeasti kirjoitettu.

Tutkiessa tarkemmin tilannetta huomataan että silloin tällöin blogin sisältöä tarkistaessa Blogspot väittää että haettua blogia ei ole olemassakaan. Seuraavalla latauskerralla sisältö näkyy taas normaalisti. Blogspot ei lähetä virheilmoituksen yhteydessä minkäänlaista virhekoodia, joten tämä tarkoittaa sitä että Blogilistan tarkistusohjelmalla ei ole mahdollisuutta erottaa virhetilannetta päivityksestä.

Yrittäkää kestää. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, Blogspot alkaa käyttäytyä kiltisti taas kun sen ylläpitäjät palaavat viikonlopun jälkeen töihin.

  Jutussa “Blogspot-harmia, jälleen kerran” on 6 kommenttia:

  • Nimi says:

   Microsoftin space -touhu tekee haamupäivityksiä kaikkialle kaikissa muodoissa. Mikä sen mukavampaa?

  • Janne says:

   Olisiko mahdollista tarkistaa redirect-URL? Sehän on aina muotoa blaablaablaa/notfound.pyra…

  • Sami says:

   Pyrin viimeiseen asti välttämään tiettyä saittia varten tehtyjen kludgejen välttämistä. Tuo notfound.pyra:kaan tuskin on ikuinen…

  • Janne says:

   No miten olisi jos laittaisit oikean XML-parserin lukemaan RSS/Atom -feedejä? Siinä olisi muutamakin etu, ja lisäksi tuollaiset virhetilanteet selviäisivät nopeasti siitä, että sieltä tulisikin parse erroreita… RSS:lle ja Atomille löytyy niin PHP- kuin Perl-parserit hyvin helposti.

   Se ei ainakaan olisi yhdelle saitille tehty kludge, vaan sama koodi toimisi useimpien muidenkin blogintarjoajien kanssa.

  • Sami says:

   Toki, ja XML-parseri on hyödyksi muutenkin. Se tulee jollain aikataululla. Parserista ei tosin sitten taas ole mitään hyötyä niiden blogien kanssa joilla ei ole feediä (niitäkin löytyy, yllättävän paljonkin).

  • Janne says:

   Juu, mutta ainakin niille voi sanoa, että “jos haluat, että haamupäivityksesi loppuvat, laita site feed päälle”. Muille kuin blogspottilaisille siitä ei ehkä ole iloa, mutta toisaalta, haamupäivityksethän koskevat nimenomaan blogspottilaisia.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.