Lentokoneita

Autojen lisäksi myös lentokoneet kiinnostavat tätä ikuista pikkupoikaa. Ensi viikosta alkaen Pirkanmaan taivaalla nähdäänkin tavallista enemmän hävittäjäkoneita, kun Adex 05 -sotaharjoituksen osallistujat harjoittelevat ilmataisteluita.

Bongattavissa on täkäläisten Hornetien ja Hawkien lisäksi ruotsalaisia JAS Gripeneitä, ranskalaisia Mirage 2000:ia ja hollantilaisia F-16:a. Pirkkalan lentokentällä voi käydä bongailemassa hävittäjien nousuja ja laskuja. Täytynee mennä joskus päivystämään kameran kanssa. Pahukset tosin lentelevät vain virka-aikana jolloin itsekin on aika lailla jumissa neljän seinän sisällä.

Helsinkiläisetkin saavat lentokoneannoksen: tänään tiistaina 15:45-15:55 välisenä aikana Malmin lentokentällä taitolentonäytöstä pitävät Midnight Hawksien hävittäjäkoneet pyörähtävät myös kantakaupungin yllä.

3 thoughts on “Lentokoneita

  1. Voi Tottiparkaa, se vieläkin vaan polskuttaa niin uskollisen näkösenä kapula suussa. Päästäkää se nyt edes hetkeksi huilimaan rannalle :(

  2. Ihmettelinkin, miksi ihmeessä neljä hävittäjää lentää muodostelmassa duunipaikan ohi – näin sattumalta Midnight Hawksit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *