Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto bloggaajille

Pinserin Sami Köykkä pääsi tänään vastaanottamaan valtion tiedonjulkistamispalkintoa muiden sukellus.fi:n tekijöiden kanssa. Tässä palkinnon myöntämisen perustelut kiinnostuneille:

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto myönnetään

toimitusjohtaja Alex Niemiselle, toimittaja Petri Ahoniemelle, sukellusyrittäjä Janne Miikkulaiselle, järjestelmäinsinööri Matti Anttilalle, IT-asiantuntija Sami Köykälle, projektijohtaja Mimmu Pekkaselle ja urheilusukeltaja Kalle Valkamalle nopeasta ja ammattimaisesta kriisitilanteen verkkotiedotuksesta internetsivuston www.sukellus.fi välityksellä.

Internetin merkitys tiedonhaun välineenä on kasvanut erittäin voimakkaasti 1990-luvulta lähtien. Sisältötietoa eri asioista on tarjolla hyvinkin runsaasti, mutta tiedon käyttöön ja luotettavuuteen liittyy monia ongelmia. Internetin kiistattomimpia etuja ovat sen nopeus tiedonvälityksessä, sen laaja kansainvälinen kattavuus ja mahdollisuus päivittää esitettyjä tietoja nopeasti.

Sähköisten tietopalveluiden tuottaminen kansalaisille on yksi kansainvälisen ja suomalaisen tietoyhteiskunnan kulmakivistä. Yhteiskunnan palvelutarjonnassa erityisen tärkeää on kehittää peruspalveluiden lisäksi sellaisia toimintamekanismeja, jotka hyödyntävät internetin parhaita ominaisuuksia tiedonvälityksessä.

Kaakkois-Aasian tsunamikatastrofin suomalaisessa tiedotuksessa www.sukellus.fi –verkkosivusto osoitti erinomaisella tavalla internetin välityksellä tapahtuvan osaavan ja nopean tiedonvälityksen vaikuttavuuden. Verkkoviestinnän vahvan ammatillisen osaamisen ansiosta www.sukellus.fi kykeni nopeasti sekä kokoamaan tietoa että päivittämään sitä olosuhteiden jatkuvasti muuttuessa. Ammattimaiseen toimintaan kuului myös kyky ottaa olosuhteiden edellyttämällä tavalla huomioon tietosuojaan liittyvät kysymykset. Verkkotiedolle ominaisella tavalla myös käyttäjät löysivät hämmästyttävän nopeasti tietoa tarjoavat sivustot, jotka useimmille olivat olleet aikaisemmin vieraat.

34 thoughts on “Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto bloggaajille

  1. Lämpimät onnittelut. Olen iloinen koko sakin puolesta.

    Sellainenkin kävi mielessä, että Sami, Riitta ja Totti olisivat minusta ansainneet oman palkintonsa Pinserin ja blogilistan olemassaolosta.

  2. Onnittelut! Hienoa, hienoa.

    Olen muuten Numin kanssa samaa mieltä ja ihmettelen syvästi, ettei Piskerilää riittävästi äänestetty. Kiittämättömyys on maailman palkka.

  3. Vilpittömät onnittelut! Mielenkiintoinen valinta myös valtion puolelta, tällä valinnallahan he vittuilevat suoraan omillensa eli Ulkoministeriön hoitamalle tiedotukselle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *