Kommentit toimivat taas

Pinserin roskakommenttifiltteri oli äitynyt toimimaan hieman liian tehokkaasti, joten kommenttien lähetys oli parisen päivää rikki. Nyt homma toimii kuitenkin taas entiseen tapaan, joten kaikki kommentit ovat tervetulleita. Kiitoksia viasta ilmoittaneille!

Tietokoneista rauhoitetun vapaa-ajan viettämisessä on muuten myös huonot puolensa. Kun hieman rentoutuneena uskallat jälleen tirkistää virtuaalimaailmaan, jo portilla on odottamassa kasapäin velvollisuuksia. Blogit ja keskustelufoorumit raportoivat suodattamista kaipaavista roskakommenteista, tietokone ja ohjelmat haluavat päivittää itseään (ja bootata konetta), sähköpostilaatikko kaipaa siivoamista roskapostisuodattimen päästettyä läpi sata spammia ja heitettyä parikymmentä oikeaa viestiä roskikseen, virustutkat huutavat päivittämättömyyttään jne…

Sisäänkirjautumisen jälkeen esiin pomppivat muistutus- ja päivityspyyntöikkunat saavat minut tuntemaan itseni julkkikseksi joka limusiinista ulos astuessaan joutuu välittömästi paparazzien ja toimittajien piirittämäksi.

Sitten kun olet asentanut tietokoneen turvapäivitykset, päivittänyt selaimen, päivittänyt pluginit, bootannut viisi kertaa, päivittänyt blogisoftasi pluginit, siivonnut roskaviestit pois, päivittänyt roska-avainsanalistan, siivonnut postilaatikosta roskat pois, silmäillyt epätoivoisena 200 lukemattoman viestin listaa, selannut kommentit ja keskusteluryhmät, huomaatkin että kello on kiitänyt muutaman tunnin eteenpäin ja on aika tehdä jotain ihan muuta.

Normaalistihan tällaiset jutut sujuvat muiden hommien sivussa, kuin itsestään. Kun konetta käyttää päivittäin, päivityksien ja fiksailujen tekeminen sujuu vähän kerrallaan, muiden hommien ohella. Vähän kuin kotityöt ahkerilla ihmisillä.

Mutta kyllä tämä tästä. Ennenpitkää turhautumisvaihe on ohi, sisäinen nörtti nostaa taas päätään ja nettielosta tulee taas olennainen osa vapaa-aikaa. Sääliksi käy niitä ihmisiä jotka käyttävät konettaan vain harvoin ja saavat käydä samat rituaalit läpi kerta toisensa jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *