Vastus, BA 34, 3 kW

Aah, joulunaika, tuo riemuisa kulutusjuhla! Mitähän ostaisi? Värimetallinhohtoista taskunpohjalle katoavaa viihde-elektroniikkaa, vieraskielisillä nimillä varustettuja herkkuja, koko sarjan skandinaavisesti muotoiltuja kehittäviä koiranleluja?

Vai ylihinnoitellun vaaksan mittaisen metallirimpulan autotallin nurkassa mykkänä seisovan, eläkeikäisen, pian hajoavan harmaan laatikon sisään jotta hanasta tulisi taas lämmintä vettä?

Nyt tiedän miksi äijät kiroilevat niin paljon.

10 thoughts on “Vastus, BA 34, 3 kW

 1. Kun puuttuu raha, läheiset, veronpalautus :-P yms tai kaikki ei varnasti tarvitse kulutusjuhlan vuoksi stressata.

  Ai niin, tallentavat dvd-soittimet. Itse luulin niistä joulun hitti-tuotetta, mutta täälläkin halvimmat varteenotettavat n. 300e, Saksassa karvan alle 200 (härömerkkejä).

  Suklaakonvehtirasiat ja sukat ovat aina hyviä lahjoja… melkein yhtä hyviä kuin lämmin kädenpuristus :-)

 2. Jep, eli omakotiasuminen sisältää omat hauskuutensa johon liittyvät rikkoutuvat vehkeet ja vempaimet.

  Kerrostalossa asuvat, muistakaa uhrata silloin tällöin positiivinen ajatus sille että teillä on isännöitsijä jonka tehtävänä on murehtia hajonneista vekottimista.

  Tämä tarina päättyi kuitenkin hyvin, pelastajana toimi sähköasentaja. Rimpulaa ei tarvittukaan kekseliään johdotuksen ansiosta. Uusi harmaa laatikko tosin tarvitaan ennemmin tai myöhemmin.

  Asioita jotka ovat kultaakin kalliimpia omakotiasujalle: oma sähköguru, oma putkiguru ja mieluusti vielä kärsivällisesti neuvoja antava remontti-reiska.

  Veronpalautukset… heh, niistä vain haaveillaan. Mutta ostaminen ei tosiaan joulua tee. Se on hyvä muistaa.

 3. Käsityöihmisenä annan läheisilleni lahjaksi aikaa, siis itse neulottuja lahjoja langoista, jotka he ovat itse minulle ostaneet, tai muita käsitöitä (esim. kasvatan erään tilkkupeiton kokoa ompelemalla sen reunoihin lisää kangasta). Eräs ystäväni antaa itsetehtyjä hedelmämarmeladeja, toinen leipoo pipareita. Itse tehdyssä lahjassa ajatus on tallessa, ja varsinkin jos törkeästi kysyy mitä toinen tarvitsee, asia helpottuu.

  Omakotiasujalle kaikki rikki menevä on todellakin tuskaa. Äidiltäni hajosi viikolla jääkaappi. Uutta ei ole varaa ostaa ihan vielä, onneksi on talvi ja lämpiminäkin päivinä (ainakin tähän asti) ulkona lämpötila on pysynyt sen jääkaapin enimmäislämmön, +8C:n alapuolella.

 4. Tuli vaan mieleeni (ei tähän kirjoitukseen liittyen), että taitaa olla “päivitysmoottorissa” vikaa, kun blogien viimeinen päivitys näyttää olevan klo 3:57 aamulla…

  Tarkistatko asian.

 5. Nebulan cron on ollut alhaalla 10 tuntia, laitoin juuri mailia asiakaspalveluun…

 6. Ja n. 10 minuutin odottelun jälkeen näyttäisi siltä että homma toimii taas :-)

 7. Raha ei tee onnelliseksi, tavarat tekevät. Veronpalautukset ajoittuivat onnellisesti juuri siihen hetkeen kun ei-niin-kovin-vanha televisio päätti muuttaa kuvansa vihreän-sinipunaiseksi. Uusi televisio ja heräteostos uusi monitori tekevät minua onnelliseksi parhaillaan.

  # mab

 8. Tuosta tulikin mieleen erään vanhan tuttavan mietelause, alla siinä muodossa kuin se jäi itselleni mieleen.

  Kivikaudella luolamiestä vitutti kun sapelihammastiikeri söi luolanaisen.
  2000-luvulla homo erectusta vituttaa kun laajakuvatelkkarin kuva väpättää.
  Vitutuksen määrä on vakio.

 9. Raha ei tee onnelliseksi, mutta sen puute kyllä tottavie tekee onnettomaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *