Sana on vapaa

Kirjoittaja Sami, 24.11.2004

Vihattu ja rakastettu blogien top-lista on ollut olemassa hieman yli kaksi vuotta ja on sinä aikana ehtinyt synnyttää melkoisen joukon mielipiteitä, suurta draamaa ja ehkä joskus ohjannut jokusen lukijankin uusien mielenkiintoisten blogien pariin.

Parin viikon sisällä – sikäli kuin päivissä tunteja riittää – blogilista tulee kokemaan mullistuksen. Pitkään valmisteilla ollut blogilista.fi korvaa blogilistan, Päivän pamauksen ja top-listan. Vanhojen tuttujen toiminnallisuuksien lisäksi uudet sisuskalut mahdollistavat joukon monipuolisempia toimintoja, kuten kunnollisen hakemiston, sanahaun ja luokittelut. Ja tapoja listata blogeja mitä moninaisimpiin järjestyksiin.

Mutta mitä nämä järjestykset ovat? Tilatuimpien blogien lista (ja mahdollisuus jättäytyä siitä pois) tulee säilymään, mutta sen ei tarvitse olla ainoa totuus siitä mitä blogistanissa tapahtuu. Nyt on oikea aika kertoa mielipiteitä, miten haluaisit nähdä tuhansien blogien yhteisöä järjestettävän. Kaikkia ideoita en lupaa toteuttaa ainakaan heti, mutta jokainen ajatus maustaa päässäni pyörivää koodikeittoa.

Niiltä, jotka odottavat listalle pääsyä tai vastauksia palautteisiin, toivon vielä lisää kärsivällisyyttä. Työkiireet ovat saaneet päivät kulumaan ohi ennenkuin olen ehtinyt edes ajatella blogeihin liittyviä asioita, saatika sitten lukea, kirjoittaa tai käsitellä postia.

  Jutussa “Sana on vapaa” on 50 kommenttia:

  • Tommi says:

   Miten olisi sekä täyttää kaikkien toiveet että antaa maksimaalinen ilo nörttäilyintoisille: uudeksi blogilistaksi pelkkä tekstiloota, johon kirjoittaa SQL:ää. Siinä olisi parikin bilettävää teiniä kummissaan ja toiselta laidalta hämmästeltäisiin, että höh, ettekö muka osaa?

  • bgt says:

   DROP ALL TABLES;

   >;-D

  • marimba says:

   Ei nyt sentään ikärajaa… päivitystiheydestä voisi kyllä antaa nykyistä enemmän pisteitä.

   Semmoinen sivu voisi olla hyvä, missä näkyisi jokaisesta ryhmästä viimeksi päivitetty blogi (jollain iframe tai vast. -tekniikalla kai).

   Pamaustilauksen yhteyteen voisi kehitellä jonkinlaista feedbackia pamautettavalle: miksi tilasin tämän blogin. Rivi vapaata tekstiä riittänee.

  • Peter says:

   Jannen ehdottama top-lista uusille blogeille on ihan hauska idea. Myös pelkkä lista uusista blogeista kelpaa – pääasia että helposti löytäisi uusia ja mielenkiintoisia blogeja.

   Top-listan kärkiblogeilla on satoja aktiivisia lukijoita, mutta 526:lla blogilla on vain alle 10 (piirsin käppyrän tämän illan tilanteesta: http://peter.kapsi.fi/pics/pinseri_top_pieni.png ). Itse uskon, että myös loppupäästä löytyy kiinnostavaa luettavaa. Pitää vain etsiä, mutta kaikki joka helpottaa uusien blogien löytämistä on plussaa…

  • otus says:

   Päivitystiheys laskettava ehdottomasti pidemmän ajan keskiarvona.

   Samaan tapaan Uusien nousijoiden listan kärkeen se, joka on saanut vaikka viimeisen viikon tai kahden aikana eniten uusia lukijoita.

   En tiedä miten on tällä hetkellä, mutta yli satakin blogia tilaavat voisi jättää huomioimatta tilastoissa.

   Kiva voisi olla myös mahdollisuus muodostaa lista ilman vanhoja, kauan toimineita blogeja.

  • harmaakarhu says:

   Otuksen ehdottama päivitystiheyden painotus pidemmällä aikavälillä kuulostaa oikeammalta kuin pelkkään viimeisimpään postaukseen perustuva. Entäpä jos olisi yksinkertainen kävijämittari, jonka voisi jostakin kopioida ja joka luettaisiin automaattisesti. Sekin voisi vaikuttaa jotenkin listasijoitukseen. Kannatan myös sitä, että helpotetaan uusien bloggaajien näkyvyyttä. Listasijoitus kuitenkin lisää palkitsevuutta. Tyhjälle katsomolle esiintyminen ei innosta.

  • juhanio says:

   tänään avattiin jo viides luukku ja blogilista.fi pysyy suljettuna.

  • samik says:

   Ennakoidusta julkaisupäivästä tullaan myöhästymään, kuten vähän pelkäsinkin.

   Malttia…

  • […] Myrsky vesilasissa, eli kaikki tämä kohkaus top-listasta ja sen merkityksestä saanee lähitulevaisuudessa aivan uudet ulottuvuudet, kun Pinserin Sami pläjäyttää uudistuksensa (via Kasa) koko kansan kauhisteltavaksi ja ihailtavaksi. Niiden (tässä tapauksessa olematonta) rakentavien, deadlinea lykkäävien, viime hetken ehdotuksien aika on koittanut. […]

  • ppavikko says:

   lalallala…pallalal.kallla.ootrehan te pölijiä..pöllöjä..paskoja..)):):ostakaa uus elää

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.