Sana on vapaa

Vihattu ja rakastettu blogien top-lista on ollut olemassa hieman yli kaksi vuotta ja on sinä aikana ehtinyt synnyttää melkoisen joukon mielipiteitä, suurta draamaa ja ehkä joskus ohjannut jokusen lukijankin uusien mielenkiintoisten blogien pariin.

Parin viikon sisällä – sikäli kuin päivissä tunteja riittää – blogilista tulee kokemaan mullistuksen. Pitkään valmisteilla ollut blogilista.fi korvaa blogilistan, Päivän pamauksen ja top-listan. Vanhojen tuttujen toiminnallisuuksien lisäksi uudet sisuskalut mahdollistavat joukon monipuolisempia toimintoja, kuten kunnollisen hakemiston, sanahaun ja luokittelut. Ja tapoja listata blogeja mitä moninaisimpiin järjestyksiin.

Mutta mitä nämä järjestykset ovat? Tilatuimpien blogien lista (ja mahdollisuus jättäytyä siitä pois) tulee säilymään, mutta sen ei tarvitse olla ainoa totuus siitä mitä blogistanissa tapahtuu. Nyt on oikea aika kertoa mielipiteitä, miten haluaisit nähdä tuhansien blogien yhteisöä järjestettävän. Kaikkia ideoita en lupaa toteuttaa ainakaan heti, mutta jokainen ajatus maustaa päässäni pyörivää koodikeittoa.

Niiltä, jotka odottavat listalle pääsyä tai vastauksia palautteisiin, toivon vielä lisää kärsivällisyyttä. Työkiireet ovat saaneet päivät kulumaan ohi ennenkuin olen ehtinyt edes ajatella blogeihin liittyviä asioita, saatika sitten lukea, kirjoittaa tai käsitellä postia.

50 thoughts on “Sana on vapaa

 1. Miten olisi sek tytt kaikkien toiveet ett antaa maksimaalinen ilo nrttilyintoisille: uudeksi blogilistaksi pelkk tekstiloota, johon kirjoittaa SQL:. Siin olisi parikin bilettv teini kummissaan ja toiselta laidalta hmmsteltisiin, ett hh, ettek muka osaa?

 2. Ei nyt sentn ikrajaa… pivitystiheydest voisi kyll antaa nykyist enemmn pisteit.

  Semmoinen sivu voisi olla hyv, miss nkyisi jokaisesta ryhmst viimeksi pivitetty blogi (jollain iframe tai vast. -tekniikalla kai).

  Pamaustilauksen yhteyteen voisi kehitell jonkinlaista feedbackia pamautettavalle: miksi tilasin tmn blogin. Rivi vapaata teksti riittnee.

 3. Jannen ehdottama top-lista uusille blogeille on ihan hauska idea. Mys pelkk lista uusista blogeista kelpaa – pasia ett helposti lytisi uusia ja mielenkiintoisia blogeja.

  Top-listan krkiblogeilla on satoja aktiivisia lukijoita, mutta 526:lla blogilla on vain alle 10 (piirsin kppyrn tmn illan tilanteesta: http://peter.kapsi.fi/pics/pinseri_top_pieni.png ). Itse uskon, ett mys loppupst lytyy kiinnostavaa luettavaa. Pit vain etsi, mutta kaikki joka helpottaa uusien blogien lytmist on plussaa…

 4. Pivitystiheys laskettava ehdottomasti pidemmn ajan keskiarvona.

  Samaan tapaan Uusien nousijoiden listan krkeen se, joka on saanut vaikka viimeisen viikon tai kahden aikana eniten uusia lukijoita.

  En tied miten on tll hetkell, mutta yli satakin blogia tilaavat voisi jtt huomioimatta tilastoissa.

  Kiva voisi olla mys mahdollisuus muodostaa lista ilman vanhoja, kauan toimineita blogeja.

 5. Otuksen ehdottama pivitystiheyden painotus pidemmll aikavlill kuulostaa oikeammalta kuin pelkkn viimeisimpn postaukseen perustuva. Entp jos olisi yksinkertainen kvijmittari, jonka voisi jostakin kopioida ja joka luettaisiin automaattisesti. Sekin voisi vaikuttaa jotenkin listasijoitukseen. Kannatan mys sit, ett helpotetaan uusien bloggaajien nkyvyytt. Listasijoitus kuitenkin lis palkitsevuutta. Tyhjlle katsomolle esiintyminen ei innosta.

 6. tnn avattiin jo viides luukku ja blogilista.fi pysyy suljettuna.

 7. Ennakoidusta julkaisupivst tullaan myhstymn, kuten vhn pelksinkin.

  Malttia…

 8. Pingback: marginaali » Spar-kaupan vissyä, välillä blogisotaa

 9. lalallala…pallalal.kallla.ootrehan te pliji..pllj..paskoja..)):):ostakaa uus el

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *