Eroon aarteista

Postimerkkeily ja kolikoiden kerminen ovat tylsimmt harrastukset, jotka pystyn kuvittelemaan, ehk perhosten keihstmist lukuun ottamatta. Inhoan mys sellaista taidetta, joka hertt minussa lhinn vaivaantuneisuutta – riippumatta siit, onko tekij nimeks vai ei.

Kohtalo ptti kuitenkin lahjoittaa minulle joukon postimerkkej ja kolikoita, joiden arvosta en ymmrr mitn. Lisksi minulla on nyt varastossa “taidemaalaus”, jota en taatusti aio ripustaa seinlle – pitkulainen, kehystetty kovalevy, jossa on maalilikki.

Hyvt neuvot ovatkin tarpeen – miten psen nist aarteista eroon Tampereen seudulla mahdollisimman helposti ja tuottoisasti. lk ehdottako huuto.neti – se on ihan kiva, mutta sopii lhinn sellaisen tavaran myyjlle, joka itse tiet esineidens arvon.

8 thoughts on “Eroon aarteista

 1. Ainakin Sammonkadulla, Kalevan kirkon kohdalla, on numismaattinen liike. Ottanevat vastaan koko kolikkosatsin, jos siell on edes jotain arvokasta tai kiinnostavaa.

 2. Onko sulla mitn listaa niist postimerkeist. Saako sen nettii`n? Kansioiden mr. Kotimaista, ulkomaista. Erikoisuuksia. Vakavan kerilijn jljilt vai harrastajan jne…

 3. Sedis, ei tosiaan ole listaa, enk taida alkaa tekemnkn. Nyttisi olevan etupss kotimaista ja arvelisin, ett harrastaja tss on kyseess eik intohimoinen kerilij. Postimerkkien erikoisuuksia en tuntisi, vaikka ne tulisivat itse esittytymn.

 4. Niin, omasta kokemuksestani sanoisin, ett harvinaiset postimerkit ovat harvinaisia siksi, ett ne ovat oikeasti harvinaisia. Poikasena psin katsomaan vanhimman merkkini arvoa luettelosta: kaksikymment penni.

  Se saa ihmisen ymmrtmn tilastollisuutta, ett jostain ihmeen syyst juuri se ainokainen keltainen joka oli vuoden merkeist minulla oli ainoa, jonka hinta ei ollut vhintn kymmeni markkoja.

 5. Aikoinaan vuonna 1998 irtauduin postimerkkikokoelmastani kylmsti siten, ett jtin kansiot pinossa roskiksen viereen. 3 minuutin kuluttua olivat hvinneet parempiin ksiin. En usko, ett hvisin miljoonaomaisuutta,
  vaikka ehk niist olisi muutaman kympin saanutkin, jos olisi jaksanut vuoden myyd, kaupata ja tingata. Kovalevytaulusta tulee
  hieno tarjotin, jos on sopivaa kokoa: lakkaa plle tms. :) Onnea romusta eroon psemiselle!

 6. Helsingiss sijaitseva rahaliike Holmasto on julkaissut jokunen vuosi sitten luettelon Suomen markoista, miss kolikoille on vuosiluvun ja kunnon mukaan annettu sen hetkinen arvo. Sittemmin euron myt kerilijit tuli lis -> arvo noussut.

  Jos sinulla sattuu olemaan erittin hyvkuntoisia, eli kiiltvi naarmuttomia 1800-1900 luvun vaihteen kolikoita niist voi saada paljonkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *