Paratiisin puutarha Meilahdessa

Me kaikki, joilta kukkataulun maalaaminen on jnyt kesken toivottoman tylsn yrityksen, osaamme arvostaa Meilahteen, Helsingin kaupungin taidemuseoon pystytetty nyttely Paratiisin puutarha. Se hehkuu 19. syyskuuta 2004 asti uskomattomissa vreiss ja todistaa, ett aihe kuin aihe alkaa el taitavan kuvataiteilijan ksiss. Nyttelyyn liittyy mys ulos tehty osuus, johon kukkatarhojen lisksi on rakennettu mm. hauska, kahta teekuppia ja -kannua esittv suihkulhde.

Kaiken vrirunsauden keskeltkin muuten erottuu etsimtt Hugo Simbergin pieni akvarelli Kuutamomaisema, jonka hn teki nuorena Ruovedell, Akseli Gallen-Kallelan ermaa-ateljeessa. Mystist valoa hehkuvan akvarellinsa taiteilijana debytoiva Simberg lhetti Suomen taiteilijain nyttelyyn Ateneumiin, jossa aina erehtymtn kritiikki sivuutti sen avuttomana therryksen. :-)

One thought on “Paratiisin puutarha Meilahdessa

  1. Se hauska, rakennettu suihkulhde on muuten kuvanveistj Kalle Hammin luomus. Semmoinen rakennelma vaan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *