Paratiisin puutarha Meilahdessa

Me kaikki, joilta kukkataulun maalaaminen on jäänyt kesken toivottoman tylsänä yrityksenä, osaamme arvostaa Meilahteen, Helsingin kaupungin taidemuseoon pystytettyä näyttelyä Paratiisin puutarha. Se hehkuu 19. syyskuuta 2004 asti uskomattomissa väreissä ja todistaa, että aihe kuin aihe alkaa elää taitavan kuvataiteilijan käsissä. Näyttelyyn liittyy myös ulos tehty osuus, johon kukkatarhojen lisäksi on rakennettu mm. hauska, kahta teekuppia ja -kannua esittävä suihkulähde.

Kaiken värirunsauden keskeltäkin muuten erottuu etsimättä Hugo Simbergin pieni akvarelli Kuutamomaisema, jonka hän teki nuorena Ruovedellä, Akseli Gallen-Kallelan erämaa-ateljeessa. Mystistä valoa hehkuvan akvarellinsa taiteilijana debytoiva Simberg lähetti Suomen taiteilijain näyttelyyn Ateneumiin, jossa aina erehtymätön kritiikki sivuutti sen avuttomana töherryksenä. :-)

1 thought on “Paratiisin puutarha Meilahdessa

  1. Se hauska, rakennettu suihkulähde on muuten kuvanveistäjä Kalle Hammin luomus. Semmoinen rakennelma vaan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *