Internet romahtaa, osa II

Venäläinen tietoturva-asiantuntija varoittelee torstaina tapahtuvaksi ennustetusta Internetiä vastaan suoritettavasta laajamittaisesta kräkkerointihyökkäyksestä. Pahimmillaan koko netti saattaisi hyytyä tuntien ajaksi. Internet Storm Center ja muut tahot (myös Pinseri) suhtautuvat uhkaan lähinnä huvittuneesti.

Jos nyt sattuu kuitenkin käymään niin että bitti lakkaa kulkemasta, kehoitamme ottamaan rauhallisesti, hengittämään syvään ja tekemään jotain sellaista mikä on aina tahtonut jäädä kiinnostavamman surffailun jalkoihin. Minä lupaan siivota työpöytäni. Mitä sinä aiot tehdä?

11 thoughts on “Internet romahtaa, osa II

 1. Tulen Pinseriin ilkkumaan, ett mits min sanoin.

  Ja mit on sanottu ‘hakkeri’ -sanan kytst tllaisessa yhteydess?

 2. Pitps muistaa printata internetti talteen kaiken varalta.

  Min luultavasti tekisin jotain muuta koneella.

 3. Kun muutimme nykyiseen asuntoon, prjsin kuukauden ilman netti kyden vain kaksi kertaa kirjastossa. Eikhn pari tuntia kuitenkin luonnistu edelleenkin – toivon mukaan. Ja mit sit tekisi. Tiskit, pyykit, lasten kanssa ulos, tai jos oikein ryhkeksi ryhtyisi katsoisi telkusta hNpp :)

 4. Ei nyt ehdi sellaista mietti, nyt pit tosiaan ryhty rinttaamaan intternetti talteen.

 5. Hakkeri on tavalliselle kansalle yht kuin se “bad guy”, joten lienee aivan sama kytetnk sit vai krakkeria. Korkeintaan propellihattujen verenpaine kasvaa tllaisesta muotovirheest. Onpa joillekin internet-selain yht kuin Explorer ja tekstieditori yht kuin Word.

 6. Aivan Timo; eilen juuri hymyilytti, kun ers inehmo sanoi lytneens tiedon “netskeipist” ja siksi se oli oikeampi kuin toinen tieto.

 7. Se, ett ihmiset ovat tietmttmi, ei tarkoita etteik heit pitisi valistaa.

  Minulle on selitetty, ett autossa “kaasuttaja” istuu ratin takana ja “kaasutin” on konepellin alla. Ja muitakin vastaavia tapauksia on. Aion siis huomauttaa vastaisuudessakin, kun ihmiset ovat asioista vrss ksityksess. Vnkmn en ala. Jos joku haluaa pysy tietmttmn, hnell on siihen oikeus.

  Sen sijaan, kun Pinseri pyrkii julkaisemaan IT-alan artikkeleita, nen tll suuremman vastuun oikeellisesta termistn kytst, kuten alan lehdillkin on. Se, mit sanoja Tapani Uuvatti — kadunmies Pntneelt kytt, on merkityksetnt, mutta kun hnen silmns sattuu osumaan Pinserin artikkeliin, on edesvastuutonta, jos hn poimii vrinksityksin tllaisen tahon huolimattomuudesta.

 8. Seison korjattuna ja termi on nyt oikein.

  Kuitenkin, termi “krkkeri” on aina tuntunut jotenkin vieraalta…

 9. Eiks krkkerit ole niit kerma-voipommeja, joiden plle mtetn juustoa ennen symist? :-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *