Internet romahtaa, osa II

Venäläinen tietoturva-asiantuntija varoittelee torstaina tapahtuvaksi ennustetusta Internetiä vastaan suoritettavasta laajamittaisesta kräkkerointihyökkäyksestä. Pahimmillaan koko netti saattaisi hyytyä tuntien ajaksi. Internet Storm Center ja muut tahot (myös Pinseri) suhtautuvat uhkaan lähinnä huvittuneesti.

Jos nyt sattuu kuitenkin käymään niin että bitti lakkaa kulkemasta, kehoitamme ottamaan rauhallisesti, hengittämään syvään ja tekemään jotain sellaista mikä on aina tahtonut jäädä kiinnostavamman surffailun jalkoihin. Minä lupaan siivota työpöytäni. Mitä sinä aiot tehdä?

11 thoughts on “Internet romahtaa, osa II

 1. Tulen Pinseriin ilkkumaan, että mitäs minä sanoin.

  Ja mitä on sanottu ‘hakkeri’ -sanan käytöstä tällaisessa yhteydessä?

 2. Pitääpäs muistaa printata internetti talteen kaiken varalta.

  Minä luultavasti tekisin jotain muuta koneella.

 3. Kun muutimme nykyiseen asuntoon, pärjäsin kuukauden ilman nettiä käyden vain kaksi kertaa kirjastossa. Eiköhän pari tuntia kuitenkin luonnistu edelleenkin – toivon mukaan. Ja mitä sitä tekisi. Tiskit, pyykit, lasten kanssa ulos, tai jos oikein röyhkeäksi ryhtyisi katsoisi telkusta höNppää :)

 4. Ei nyt ehdi sellaista miettiä, nyt pitää tosiaan ryhtyä rinttaamaan intternettiä talteen.

 5. Hakkeri on tavalliselle kansalle yhtä kuin se “bad guy”, joten lienee aivan sama käytetäänkö sitä vai krakkeria. Korkeintaan propellihattujen verenpaine kasvaa tällaisesta muotovirheestä. Onpa joillekin internet-selain yhtä kuin Explorer ja tekstieditori yhtä kuin Word.

 6. Aivan Timo; eilen juuri hymyilytti, kun eräs inehmo sanoi löytäneensä tiedon “netskeipistä” ja siksi se oli oikeampi kuin toinen tieto.

 7. Se, että ihmiset ovat tietämättömiä, ei tarkoita etteikö heitä pitäisi valistaa.

  Minulle on selitetty, että autossa “kaasuttaja” istuu ratin takana ja “kaasutin” on konepellin alla. Ja muitakin vastaavia tapauksia on. Aion siis huomauttaa vastaisuudessakin, kun ihmiset ovat asioista väärässä käsityksessä. Vänkäämään en ala. Jos joku haluaa pysyä tietämättömänä, hänellä on siihen oikeus.

  Sen sijaan, kun Pinseri pyrkii julkaisemaan IT-alan artikkeleita, näen täällä suuremman vastuun oikeellisesta termistön käytöstä, kuten alan lehdilläkin on. Se, mitä sanoja Tapani Uuvatti — kadunmies Päntäneeltä käyttää, on merkityksetöntä, mutta kun hänen silmänsä sattuu osumaan Pinserin artikkeliin, on edesvastuutonta, jos hän poimii väärinkäsityksiään tällaisen tahon huolimattomuudesta.

 8. Seison korjattuna ja termi on nyt oikein.

  Kuitenkin, termi “kräkkeri” on aina tuntunut jotenkin vieraalta…

 9. Eikös kräkkerit ole niitä kerma-voipommeja, joiden päälle mätetään juustoa ennen syömistä? :-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *