Vettä tuli

Luonto pidätteli vedentuloa hyvin kohteliaasti juuri sen ajan kuin sain seinän maalattua. Nähtävästi sitä painetta pääsi sitten kuitenkin vähän kertymään, sillä parin viime päivän aikana vettä onkin tullut sitten ihan reilusti.

Tiehallinnon liikennetiedotussivu kertoo tarkemmin: “Keski-Suomen alue
Liikennehäiriö. Useita sorateitä poikki Keski-Suomen alueella ja melkein kaikilla sorateillä esiintyy sortumia runsaista vesisateista ja tulvista johtuen.Päällystetyille teille sade on kuljettanyt paljon hiekkaa ja tehny reunoihin syviä syöpymiä.Kunnossapito- ja korjaustyöt ovat käynnissä.
” Ja samantapaista myös Pohjois-Savoon, Vantaalle, Keravalle, Lohjalle, Järvenpäähän jne…

Netti on kuvia pullollaan – vastaan tuli todisteita ainakin Vantaankoskelta, Tallinnasta, Riihimäeltä, Petikosta, Kilosta ja vielä jostain tuntemattomaksi jääneestä pihasta.

Täällä Kangasalla vettä tuli tiistaina 25 mm, keskiviikkona 19 mm ja torstaina 9 mm. Tuhotulvilta siis vältyttiin, mutta lähipeltojen vilja näyttää olevan jo tuollakin vesimäärällä aika lailla mennyttä kalua.

2 thoughts on “Vettä tuli

  1. Vettä tuli juu, ja ankarasti. Asun itse Riihimäellä, ja voin sanoa että kaupunki ei ole lähes koskaan ennen kokenut mitään tälläistä. Esimerkiksi kuvissa 006,007 (www.kastemato.com/tulva) näkyvä alue oli ennen sadetta lampi, jossa oli selvät penkat, mutta nyt vesi nousi ainakin parisen metriä ja tuloksena sorsia uiskenteli puiston viereisillä kävelyteillä.

    Peltosaaressa vahingot olivat kai pahimmat. Itse säästyin melko täydellisesti sateiden haitoilta.

  2. Tätini asumilla Koloradossa vettä oli tullut 30 cm. Amerikassa kaikki on suurempaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *