Vettä tuli

Luonto pidätteli vedentuloa hyvin kohteliaasti juuri sen ajan kuin sain seinän maalattua. Nähtävästi sitä painetta pääsi sitten kuitenkin vähän kertymään, sillä parin viime päivän aikana vettä onkin tullut sitten ihan reilusti.

Tiehallinnon liikennetiedotussivu kertoo tarkemmin: “Keski-Suomen alue
Liikennehäiriö. Useita sorateitä poikki Keski-Suomen alueella ja melkein kaikilla sorateillä esiintyy sortumia runsaista vesisateista ja tulvista johtuen.Päällystetyille teille sade on kuljettanyt paljon hiekkaa ja tehny reunoihin syviä syöpymiä.Kunnossapito- ja korjaustyöt ovat käynnissä.
” Ja samantapaista myös Pohjois-Savoon, Vantaalle, Keravalle, Lohjalle, Järvenpäähän jne…

Netti on kuvia pullollaan – vastaan tuli todisteita ainakin Vantaankoskelta, Tallinnasta, Riihimäeltä, Petikosta, Kilosta ja vielä jostain tuntemattomaksi jääneestä pihasta.

Täällä Kangasalla vettä tuli tiistaina 25 mm, keskiviikkona 19 mm ja torstaina 9 mm. Tuhotulvilta siis vältyttiin, mutta lähipeltojen vilja näyttää olevan jo tuollakin vesimäärällä aika lailla mennyttä kalua.

2 thoughts on “Vettä tuli

  1. Vett tuli juu, ja ankarasti. Asun itse Riihimell, ja voin sanoa ett kaupunki ei ole lhes koskaan ennen kokenut mitn tllist. Esimerkiksi kuvissa 006,007 (www.kastemato.com/tulva) nkyv alue oli ennen sadetta lampi, jossa oli selvt penkat, mutta nyt vesi nousi ainakin parisen metri ja tuloksena sorsia uiskenteli puiston viereisill kvelyteill.

    Peltosaaressa vahingot olivat kai pahimmat. Itse sstyin melko tydellisesti sateiden haitoilta.

  2. Ttini asumilla Koloradossa vett oli tullut 30 cm. Amerikassa kaikki on suurempaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *