Ilmainen ohjelma digikuvien arkistointiin

Kun levynnurkat alkavat olla täynnä erilaisia valokuvia, tarvitaan hyvä digikuvien arkistointisofta. Testasin aikoinaan työn merkeissä useitakin eri ohjelmia ja jo silloin mieleen jäi mielenkiintoisena tuttavuutena ohjelma nimeltään Picasa. Nyt Google on ostanut kyseistä ohjelmaa valmistavan yrityksen ja tarjoaa Picasan ilmaiseksi kaikille netin käyttäjille. Ei hullumpaa! Käy hakemassa omasi.

Ohjelmasta on valitettavasti vain Windows-versio, mutta Mac-käyttäjät tuskin luopuisivatkaan iPhotosta. Sitä, miten Linux-käyttäjät katselevat digikuviaan en ole juuri pohdiskellutkaan. Vieläkö he elävät xv:n aikakaudella?

[via Selfdestruct]

9 thoughts on “Ilmainen ohjelma digikuvien arkistointiin

  1. Hpsist. iPhoto on melko kuppainen ohjelma vhnkin vaativampaan kyttn. iPhoto on suunnattu lhinn ei-niin-eksperteille kotikyttjille. Omiin tarpeisiini se ei riittnyt. Harmi, ett Macille ei ole olemassa kyttkelpoista ja edullista kuva-albumiohjelmaa. iView Media Pro on erinomainen, mutta 200 dollarin hinta hirvitt.

  2. Linux kyttjill on ainakin ida, mutta varmaan muitakin on tarjolla… Olishan se kiva jos joku tekis ACDSee:n tapasen Luunixillekkin.

  3. Inhosin Picasaa ensimmisest sekunnista alkaen. Sekun indeksoi kaiken oletuksena. Ja en jaksa alkaa vntmn sinne paikkoja, joita ei nytet. Melkein jokaisella ohjelmalla kun on jotain ikonikuvia tms. niin meni hermot.

  4. Xv on menneen vuosisadan lumia. Sen lisenssi taisi olla liian rajoittava, jotta se olisi saanut jalansijaa uudemmissa paketoinneissa.

    GNOMElle on olemassa ainakin kaksi hyv kuvankatseluohjelmaa: Gthumb ja Gqview. Valokuvien hallintaan/arkistointiin sopii kaikista ktevimmin GNOMEn tiedostohallinnan spatiaalinen toimintatapa.

    Useimmat digikamerat toimivat Linuxissa vaivatta, jos saa sdetty kameran liittymn tiedostojrjestelmn omatoimisesti supermountilla. Muita kameroita varten kannattaakin asentaa Gphoto.

  5. Windowsille lytyy tollainen halvemman hintainen ViewMinder (http://www.viewminder.com). Oikeastaan aika nppr peli. Ykksversio ei ole en myynniss, mutta onneksi kevennetty versio riitt siiheksi, kunnes uusi versio ilmestyy tll viikolla.

  6. h. Johan tuo Picasa asennusvaiheessa kysyy ett mit indeksoidaan ja mit ei? Vai klikkailiko Cybbis perinteisesti vaan jeesjeesookoo? :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *