Ilmainen ohjelma digikuvien arkistointiin

Kirjoittaja Sami, 30.7.2004

Kun levynnurkat alkavat olla täynnä erilaisia valokuvia, tarvitaan hyvä digikuvien arkistointisofta. Testasin aikoinaan työn merkeissä useitakin eri ohjelmia ja jo silloin mieleen jäi mielenkiintoisena tuttavuutena ohjelma nimeltään Picasa. Nyt Google on ostanut kyseistä ohjelmaa valmistavan yrityksen ja tarjoaa Picasan ilmaiseksi kaikille netin käyttäjille. Ei hullumpaa! Käy hakemassa omasi.

Ohjelmasta on valitettavasti vain Windows-versio, mutta Mac-käyttäjät tuskin luopuisivatkaan iPhotosta. Sitä, miten Linux-käyttäjät katselevat digikuviaan en ole juuri pohdiskellutkaan. Vieläkö he elävät xv:n aikakaudella?

[via Selfdestruct]

  Jutussa “Ilmainen ohjelma digikuvien arkistointiin” on 9 kommenttia:

  • Timo says:

   Höpsistä. iPhoto on melko kuppainen ohjelma vähänkin vaativampaan käyttöön. iPhoto on suunnattu lähinnä ei-niin-eksperteille kotikäyttäjille. Omiin tarpeisiini se ei riittänyt. Harmi, että Macille ei ole olemassa käyttökelpoista ja edullista kuva-albumiohjelmaa. iView Media Pro on erinomainen, mutta 200 dollarin hinta hirvittää.

  • Wheelie says:

   Linux käyttäjillä on ainakin ida, mutta varmaan muitakin on tarjolla… Olishan se kiva jos joku tekis ACDSee:n tapasen Luunixillekkin.

  • cybbis says:

   Inhosin Picasaa ensimmäisestä sekunnista alkaen. Sekun indeksoi kaiken oletuksena. Ja en jaksa alkaa vääntämään sinne paikkoja, joita ei näytetä. Melkein jokaisella ohjelmalla kun on jotain ikonikuvia tms. niin meni hermot.

  • Juha-Mikko says:

   Xv on menneen vuosisadan lumia. Sen lisenssi taisi olla liian rajoittava, jotta se olisi saanut jalansijaa uudemmissa paketoinneissa.

   GNOMElle on olemassa ainakin kaksi hyvää kuvankatseluohjelmaa: Gthumb ja Gqview. Valokuvien hallintaan/arkistointiin sopii kaikista kätevimmin GNOMEn tiedostohallinnan spatiaalinen toimintatapa.

   Useimmat digikamerat toimivat Linuxissa vaivatta, jos saa säädettyä kameran liittymään tiedostojärjestelmään omatoimisesti supermountilla. Muita kameroita varten kannattaakin asentaa Gphoto.

  • TPe says:

   Linuxille löytyy katseluun myös mm. Xnview. Itse olen sen verran löysälaiska, että teen digikuvista weppisivut koti-Apachelle käyttäen ikivanhaa pgg -skriptiä (http://tom4.hyperlink.cz/software/linux.htm#pgg).

  • ferrix says:

   Windowsille löytyy tollainen halvemman hintainen ViewMinder (http://www.viewminder.com). Oikeastaan aika näppärä peli. Ykkösversio ei ole enää myynnissä, mutta onneksi kevennetty versio riittää siiheksi, kunnes uusi versio ilmestyy tällä viikolla.

  • ferrix says:

   Eikun tässä kuussa.

  • Matti says:

   Öh. Johan tuo Picasa asennusvaiheessa kysyy että mitä indeksoidaan ja mitä ei? Vai klikkailiko Cybbis perinteisesti vaan jeesjeesookoo? :-)

  • goo says:

   Varkokaahan googlea
   http://www.google-watch.org/

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.