Moleskine-mania

Kasa mainitsi ohimennen Moleskine-muistivihkot. En ollut kuullutkaan ennen moisista, joten asiaa täytyi hieman tutkia. Voi pojat! Öljykangaspäällysteinen muistikirja jollaista käytti Hemingway, Matisse, van Gogh ja Indiana Jonesin isä. Miten ihmeessä olen voinut missata moisen ylellisyystarvikkeen?

Nyt täytyy vielä selvittää, mistä noita voi ostaa. Millaistakohan kynää Moleskinen kanssa kuuluu käyttää? Tosin uskollinen Filofaxini lienee tyylikkyydeltään vähintäänkin samaa tasoa kunhan se on saanut patinoitua vielä pari vuosikymmentä. Siinä on enemmän säilytystilaakin. Kuitenkin, kukapa ei haluaisi taskuunsa aitoa Grail Diaryä?

23 thoughts on “Moleskine-mania

 1. Googlailin tossa huvikseni kuvia tst.
  Onko siis kysymyksess se sama “vahakantinen” kuin ennenvanhaan. Siit on tullut vaan merkkituote, kun joku on keksinyt sen uudestaan.

 2. Olen pahoillani, ett joudun tryttmn teit tll pommilla, mutta kyseisen Indiana Jones- leffan muistikirja on ihan erikseen rainaa varten tehty propsi
  eli custom-kamaa, jota Moleskine on hikilemttmsti kyttnyt mainoskampanjaansa varten.
  Nin se on tehnyt mys useiden kuuluisien Moleskine-kyttjien kohdalla.
  Bruce Chatwin ja Neil Gaiman ovat ainoita taiteilijoita, jotka ovat todistettavasti kyttneet tuota kirjasta.
  Kaikki muu on osa Moleskinen nerokasta, boheemimielisiin, taiteilijahaaveita eltteleviin nuoriin ilmeisen tehokkaasti vetoavaa mainoskampanjaa.
  Hemingway ei ikin ole maininnut sanaa Moleskine, eik hnen kyttmns muistikirjan merkist ole historiallista todistusaineistoa.
  Samoin on laita Picasson, Clinen, Van Goghin ja kumppaneiden kohdalla.
  Toisekseen Moleskine, jota nykyn Akateemisesta saa, ei ole en sama, jota Chatwin niin intohimoisesti kytti, ja jonka valmistus vuonna 1986 lopetettiin. Modo & Modo otti toki saman mallin kyttn vuonna 1998, mutta nykyisell ja vanhalla muistikirjalla ei ole minkn laista historiallista yhdistv tekij.
  Onhan se toki kiva vihkonen, itsekin sellaista kytn.
  Mutta lk olko liian helppoja mainonnan uhreja.
  Se ei tee teist yhtn parempaa kirjoittajaa tai piirtj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *