Moleskine-mania

Kasa mainitsi ohimennen Moleskine-muistivihkot. En ollut kuullutkaan ennen moisista, joten asiaa täytyi hieman tutkia. Voi pojat! Öljykangaspäällysteinen muistikirja jollaista käytti Hemingway, Matisse, van Gogh ja Indiana Jonesin isä. Miten ihmeessä olen voinut missata moisen ylellisyystarvikkeen?

Nyt täytyy vielä selvittää, mistä noita voi ostaa. Millaistakohan kynää Moleskinen kanssa kuuluu käyttää? Tosin uskollinen Filofaxini lienee tyylikkyydeltään vähintäänkin samaa tasoa kunhan se on saanut patinoitua vielä pari vuosikymmentä. Siinä on enemmän säilytystilaakin. Kuitenkin, kukapa ei haluaisi taskuunsa aitoa Grail Diaryä?

23 thoughts on “Moleskine-mania

  1. Helsingissä ja Oulussa ainakin Rakennustieto-kirjakauppa myy näitä.

    Omani ostin Italiasta muutamia vuosia sitten, kerralla pari A4 kokoista vihkoa tyhjillä sivuilla, ilman viivoituksia siis, luonnosvihoksi ja lisäksi A5 kokoinen vihko viivoilla.

    Kyninä minä luonnollisesti käytän perinteisiä piirrustustusseja tai huopakyniä. Näitä on aina mukana melkoinen arsenaali. Tusseja paksuisina ja huopakyniä eri harmaan sävyissä.

    Sittemmin hylkäsin moleskinet luonnosvihkoina, mutta edelleen raahaan mukanani yhtä kirjoittamista varten. Luonnosteluun kierrekantinen vihko toimii paremmin, esimerkiksi Ordning & Redan vihot.

  2. Akateeminen kirjakauppa lienee halvin paikka ostaa Moleskine. Itse käytän pocket plain-mallia, ja olen erittäin tyytyväinen ostokseeni.

  3. Muillakin lienee kokemusta siitä, kun jokin huono mutta sinnikäs sanaleikki tulee päähän eikä suostu lähtemään pois. Kuten Adrian Moleskin Diary. ;-)

  4. Itse käytän sellaista pientä ruudutettua autossa ajopäiväkirjana. Ostin omani rakennustieto-liikkeestä e-pisteen vierestä kampissa.

  5. Muistakaa hyvät fellow-moleskinnaajat, että se moleskinkin on käyttötavaraa. 12.90 Akateemisessa. Siis A5, joka on coolein. :)

  6. Tampereen Akateeminen myy eioota, joten täytynee tehdä pyhiinvaellus tuonne syrjäiseen satamakaupunkiin ensi viikolla ;-)

  7. Jee!

    Minulle selvisi että kaikkien sankarimatkailijoiden esikuva Bruce Chatwin kirjoitti muistiinpanonsa aina Moleskin-vihkoon matkoillaan.

    Nyt minullakin on oma Moleskin odottamassa seuraavaa (sankari)matkaa :)

    # mab

  8. Ja meikäpä menee heti huomenna käväsemään tuolla Oulun rakennustieto kaupassa. Koskas JP kävi sen sieltä hankkimassa?

  9. Maanantaina löysivät Moleskinet (huom nimen lopussa oleva e-kirjain) meillekin kotiin. Sivut ovat vielä kynän koskemattomia, nyt pitäisi keksiä Erityisen Tärkeitä Asioita muistiinpantavaksi.

    Palaverimuistiinpanot menivät vielä Filofaxiin, mutta ehkä jo huomenna…

  10. Samoin minä kävin hakemassa kaks kappaletta Moleja. Oulussa ton noin A5:n hinta oli 10,80e ja muistaakseni pieni oli noin 8 euroa. Eli ei kovin kalliita. Tärkeiden piirrustusten piirtäminen on jo alkanut :)

  11. Onkohan moleskin samaa materiaali kuin ennen sanottiin, että isona poika saa molskihousut.Entä painimatto, eikö sekin ollut molskia. Mikä on sanan etymologia, mole-skin -myyrännahkaako? Nyt se on varmaan vain käsiteltyä kangasta.

  12. Molski eli myyrännahka eli toisella kotimaisella moleskin on eräs kangastyyppi. Tiheäkuteista puuvillaa, muistuttaa varsinkin kuluneena hieman mokkanahkaa.

    Näkemättä luulisin että moleskine-vihkojen kannet ovat molskia. Tarkkaan katsoen niistä pitäisi erottua pientä ruutua kankaiden tapaan.

  13. Oulussa myyjä jo kysyi että mikä juttu näistä kiertää kaupungilla kun parina viimepäivänä mennyt paljon Moleskineja ;-D

  14. Blogistanin lisäksi ainakin Kai Kalin hehkuttaa Moleskineja Glorian koti -lehden palstallaan.

  15. Nuita myin työkseni Lonttosessa ja Suomeen palattuani kovasti jäin niitä ikävöimään…
    Mutta kyllä on Rakennustieto-kirjakauppa pojan sitten tyytyväisenä pitänyt. Hip hei.

  16. Tiedän olevani auttamattomasti myöhässä, mutta “parempi myöhään, kuin liian aikaisin”. Moleskine-vihkosen mitä ihastuttavin kumppani on Pilotin “Birdie” (BPT30SK) uudelleen täytettävä kuulakärkikynä (täyte RFT-4-F).
    Vaihtoehtona myös “Birdie” 0,5 lyijytäytekynä.
    …kun pieni on kaunista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *