17 thoughts on “Internet romahtaa

 1. onko joka helvetin juttuun pakko tunkea sana “meemi”?

 2. Meemi on kiva sana. Taitaa olla suoranainen meemi koko sana!

  Noh, yritän rajoittaa.

 3. Toi on taas tuollainen pelottelujuttu, veikkaisin, että setä on ostanut F-Securen osakkeita tai jotain muuta sellaista.

  Sitä vaan mietin, että minneköhän se internet romahtaa? :)

 4. Tulin minäkin tänne kommentoimaan, että koskakohan päästään tuosta meemi-sanasta eroon. Mutta joku ehtikin jo ennen.

  Koko sana on niin läpikotaisen keinotekoinen. Mitä se tarkkaanottaen nyt yrittikään tarkoittaa? Nettivillitys?

 5. Miltei samoin kuin geenit? Miten geenit leviävät? Paitsi paritellessa, jolloin syntyy uutta elämää??? Eihän tuossa lauseessa ole järkeä?

 6. No hyvä vain, jos on meemin merkitys hankala, olkoon sanan käyttäminenkin sitten hankalaa. En osaa itsekään hahmottaa tuon määritelmän mukaista meemin merkitystä.

 7. Meemien ja geenien leviämisen samankaltaisuudella tarkoitetaan sitä, että “hyvät” geenit/meemit jäävät eloon (esimerkkinä vaikka poliittiset aatesuuntaukset ja geenien puolelta vaikka ihmisen neliraajaisuus) kun “huonot” geenit/meemit häviävät pois (letaalit geenit eivät pääse leviämään eli ne katoavat pikkuhiljaa, samoin esimerkiksi orjuuden meemi on katoamassa pikkuhiljaa).

 8. Lukuvinkki: Tiede ja edistys -lehden numerossa 1/2004 on Petri Yliskosken artikkeli “Kulttuuridarwinismi”, jossa hän tarkastelee evoluutioteoriaa analogisesti käyttäviä teorioita mm. memetiikkaa. Valitettavasti tuota lehteä ei ole tarjolla sähköisessä muodossa, joten asiasta kiinnostuneet joutuvat kääntymään kirjastojen palvelujen puoleen.

 9. Internet romahtaa elektroniseksi mustaksi aukoksi ja imaisee mennessään kaiken tiedon maailmasta… ja paskat.

  Tollaisia uhkakuvia viljelevät neropatit joutaisi viedä saunan taakse. IPv6 tulee ja pelastaa XD Hypetettiinhän vuosituhannen vaihdettakin vaikka minkälaisena netintuhoajana ja lentokoneiden tiputtajana, vaan mitäänpä ei tapahtunukkaan. Vähän tuntuu joo että se osakesalkku siellä on se mikä painaa tollaisia juttuja kirjoittamaan.

 10. No kyllä on professori hieman hukassa ! Mihinkä se oikeasti romahtaisi, ainoa mikä voi tulla on privaatit VPN -verkot joilla hyötydata kuljetetaan käyttäjille mutta vapaa ja villi internet ei mihinkään mene.

 11. Kas vain, Hesarin tuoreissa professori Kari kertoo tänään, että vuonna 2006 Internet romahtaa. Taitaa olla tahoja, joiden mielestä olisi oikein kiva, jos Internet romahtaisi ja palaisimme taas vanhaan hyvään aikaan, jossa uutisiakin odoteltiin neljä kuukautta.

 12. Tuo URL on minun purkkini WWW-yhteydellä. Purkki on toistaiseksi modeemiyhteyden takana ja auki vain 18:10-8:00.

  Ei uutisia tarvinnut ennen Internetiä odottaa neljää kuukautta. Soitettiin modeemilla suoraan jonkin
  ison purkin soittosarjaan. Sieltä vain valittiin kohta “uutiset” ja valittiin otsikko. Ilman turhaa odottelua.

  Purkki= Tiedosto- ja viestialueet sisältävä palvelu, johon ennen soitettiin modeemilla. Nykyään myös Internetin kautta. Purkeissa käytetään oikeaa nimeä, eikä ulkopuoliset pääse kirjoittamaan eikä usein edes lukemaan viestejä. Pitää rekisteröityä.

  SysOp= Purkin omistaja

 13. Joulukuussa 1995 Ethernetin keksijä Robert Metcalfe kirjoitti Infoworld lehteen kolumnin jossa kertoi internetin romahtavan ehdottoman väistämättä vuoden 1996 loppuun mennessä tai hän söisi sanansa. Lopulta eräässä konferenssissa 1997 puhujana ollessaan, Metcalfe työnsi kolumninsa tehosekoittimeen ja lisäsi vettä. Hän söi soseen lusikalla kaikkien katsojien edessä.

  Ei sillä että kukaan olisi näemmä oppinut siitä yhtään mitään.

 14. Olette ihan sekopäisiä ihmisiä kaikki tyynni. Just niinku mä.

 15. Tääähän vaikuttaa selvältä läpältä… tossa oo mitään järkee tosin… kyllä verkko voi tulla niin täyteen moskaa et se hajoo mut en usko että sellasta tulee tapahtumaan about kymmeneen vuoteen ainakaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *