Internet romahtaa

Kirjoittaja Sami, 3.6.2004

Internet romahtaa vuonna 2006, ennustaa professori Hannu H. Kari. Juoskaa henkenne edestä! Kari on kuitenkin keksinyt hieman vanhahtavan meemin, sillä netin kuolemaa on ennustettu jo yli 20 vuotta. Professorin kuvailemat Internet-idiootitkin on tunnettu jo pitkään. Kymmenen vuotta sitten niitä kutsutiin AOL-käyttäjiksi.

  Jutussa “Internet romahtaa” on 17 kommenttia:

  • 0_0 says:

   onko joka helvetin juttuun pakko tunkea sana “meemi”?

  • samik says:

   Meemi on kiva sana. Taitaa olla suoranainen meemi koko sana!

   Noh, yritän rajoittaa.

  • Mervi says:

   Toi on taas tuollainen pelottelujuttu, veikkaisin, että setä on ostanut F-Securen osakkeita tai jotain muuta sellaista.

   Sitä vaan mietin, että minneköhän se internet romahtaa? :)

  • Samuli says:

   Tulin minäkin tänne kommentoimaan, että koskakohan päästään tuosta meemi-sanasta eroon. Mutta joku ehtikin jo ennen.

   Koko sana on niin läpikotaisen keinotekoinen. Mitä se tarkkaanottaen nyt yrittikään tarkoittaa? Nettivillitys?

  • Samuli says:

   Itse itseäni täydentäen: http://www.kotiposti.net/jounivilkka/MeemiteoriaJaAatehistoria.htm

   Ote: “Meemi siis tarkoittaa mitä tahansa sanaa, sävelmää, sanontaa, käsitettä tai vastaavaa mielen sisältöä, joka leviää miltei samoin, kuin geenit.”

   Tuon määritelmän mukaan, onko Internetin romahtamisen ennustaminen meemi?

  • Kaisa says:

   Miltei samoin kuin geenit? Miten geenit leviävät? Paitsi paritellessa, jolloin syntyy uutta elämää??? Eihän tuossa lauseessa ole järkeä?

  • Samuli says:

   No hyvä vain, jos on meemin merkitys hankala, olkoon sanan käyttäminenkin sitten hankalaa. En osaa itsekään hahmottaa tuon määritelmän mukaista meemin merkitystä.

  • muumi says:

   Meemien ja geenien leviämisen samankaltaisuudella tarkoitetaan sitä, että “hyvät” geenit/meemit jäävät eloon (esimerkkinä vaikka poliittiset aatesuuntaukset ja geenien puolelta vaikka ihmisen neliraajaisuus) kun “huonot” geenit/meemit häviävät pois (letaalit geenit eivät pääse leviämään eli ne katoavat pikkuhiljaa, samoin esimerkiksi orjuuden meemi on katoamassa pikkuhiljaa).

  • JariA says:

   Lukuvinkki: Tiede ja edistys -lehden numerossa 1/2004 on Petri Yliskosken artikkeli “Kulttuuridarwinismi”, jossa hän tarkastelee evoluutioteoriaa analogisesti käyttäviä teorioita mm. memetiikkaa. Valitettavasti tuota lehteä ei ole tarjolla sähköisessä muodossa, joten asiasta kiinnostuneet joutuvat kääntymään kirjastojen palvelujen puoleen.

  • Jaakko Nissi says:

   Internet romahtaa elektroniseksi mustaksi aukoksi ja imaisee mennessään kaiken tiedon maailmasta… ja paskat.

   Tollaisia uhkakuvia viljelevät neropatit joutaisi viedä saunan taakse. IPv6 tulee ja pelastaa XD Hypetettiinhän vuosituhannen vaihdettakin vaikka minkälaisena netintuhoajana ja lentokoneiden tiputtajana, vaan mitäänpä ei tapahtunukkaan. Vähän tuntuu joo että se osakesalkku siellä on se mikä painaa tollaisia juttuja kirjoittamaan.

  • ipintoilija says:

   No kyllä on professori hieman hukassa ! Mihinkä se oikeasti romahtaisi, ainoa mikä voi tulla on privaatit VPN -verkot joilla hyötydata kuljetetaan käyttäjille mutta vapaa ja villi internet ei mihinkään mene.

  • Riitta says:

   Kas vain, Hesarin tuoreissa professori Kari kertoo tänään, että vuonna 2006 Internet romahtaa. Taitaa olla tahoja, joiden mielestä olisi oikein kiva, jos Internet romahtaisi ja palaisimme taas vanhaan hyvään aikaan, jossa uutisiakin odoteltiin neljä kuukautta.

  • SysOp says:

   Tuo URL on minun purkkini WWW-yhteydellä. Purkki on toistaiseksi modeemiyhteyden takana ja auki vain 18:10-8:00.

   Ei uutisia tarvinnut ennen Internetiä odottaa neljää kuukautta. Soitettiin modeemilla suoraan jonkin
   ison purkin soittosarjaan. Sieltä vain valittiin kohta “uutiset” ja valittiin otsikko. Ilman turhaa odottelua.

   Purkki= Tiedosto- ja viestialueet sisältävä palvelu, johon ennen soitettiin modeemilla. Nykyään myös Internetin kautta. Purkeissa käytetään oikeaa nimeä, eikä ulkopuoliset pääse kirjoittamaan eikä usein edes lukemaan viestejä. Pitää rekisteröityä.

   SysOp= Purkin omistaja

  • ville says:

   Joulukuussa 1995 Ethernetin keksijä Robert Metcalfe kirjoitti Infoworld lehteen kolumnin jossa kertoi internetin romahtavan ehdottoman väistämättä vuoden 1996 loppuun mennessä tai hän söisi sanansa. Lopulta eräässä konferenssissa 1997 puhujana ollessaan, Metcalfe työnsi kolumninsa tehosekoittimeen ja lisäsi vettä. Hän söi soseen lusikalla kaikkien katsojien edessä.

   Ei sillä että kukaan olisi näemmä oppinut siitä yhtään mitään.

  • Anonymous says:

   Olette ihan sekopäisiä ihmisiä kaikki tyynni. Just niinku mä.

  • Sekopää says:

   Tääähän vaikuttaa selvältä läpältä… tossa oo mitään järkee tosin… kyllä verkko voi tulla niin täyteen moskaa et se hajoo mut en usko että sellasta tulee tapahtumaan about kymmeneen vuoteen ainakaan

  • tuttisuussa says:

   Meinasko Professori romauttaa internetin.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.