Andy on elossa?

Andy Kaufman oli koomikko joka tuli useille (ainakin minulle) tutuksi vasta Jim Carreyn tähdittämästä elokuvasta Man on the Moon. Kuten elokuvassakin nähtiin, Kaufman kuoli keuhkosyöpään 16. toukokuuta 1984. Vai kuoliko? Kaufman oli aiemmin todennut että jos hän teeskentelee kuolemansa, hän palaa takaisin julkisuuteen 20 vuotta myöhemmin.

Joka on siis nyt. Eilen illalla julkisuuteen tulikin uutisia, jotka kertoivat Andyn olevan elossa. Uutisen todenperäisyyttä kuitenkin vielä epäillään, sillä esimerkiksi Emediawiren uutinen toteaa: “This release has been placed on ‘Dispute Hold'”.

Kuten ajan kuvaan sopii, Andy (todellinen tai väärennetty) on perustanut oman blogin.

[päivitys] Snopes.comin urbaanilegendoja kumoava sivusto on vahvasti sitä mieltä että Kaufman on ja pysyy kuolleena.

12 thoughts on “Andy on elossa?

 1. Eh, olen tainnut missata jotakin, koska kuulin koko ijst vasta kun eilen vai toissa pivn mainostettiin, ett Subtv:lt tulisi se Jim Carrey-elokuva, jonka olemassaolosta tiesin mutta jota en vielkn nhnyt.

 2. En minkn tiennyt tyyppi aiemmin kuin nyt tt lukiessani. Korkeintaan joskus kuullut jotain. Mutta en min montaa nyttelij tiedkn, joka olisi kuollut ennen kuin itse olen syntynytkn.
  Mutta aika mielenkiintoista, jos ninkin kuuluisa tyyppi on pystynyt feikkaamaan oman kuolemansa. Ihan sukulaisia ja muita lheisikin ajatellen. Ovela veikko sen on oltava, jos tuo on totta. (En kyll jaksa uskoa.)

 3. Ovelahan tuo Andy oli, siihenhn hnen koko huumorinsa perustui.
  Kuollut vai ei, sit sopii vain arvailla. :)

 4. Liek sattumaa, mutta jnnittvn ajankohtaan alkoi SubTV ajaa ulos Taxi-sitcomia, jossa Kaufmanilla oli rooli. Itse olen viel toistaiseksi onnistunut missaamaan kaikki tulleet jaksot, mutta tytyyp alkaa seuraamaan. Kaufman ei tosin viel nin alkuvaiheessa taida olla sarjassa mukana…

 5. Kyll vaan. Elossa ollaan ja hyviss voimissa tll Suomen Joutsenossa jossa olen viljellyt perunoita jo hyvn tovin.

 6. Luin yhdelt sivulta ett andy olis ilmottanu ett on elossa ja ett aikoo pit matalaa profiilia. M en usko ett jos se olis oikeesti elossa ni se pitis mitn matalaa profiilia. Sen tarkotushan oli aiheuttaa hmmennyst, niin mik olis parempi tapa tehd sit kuin tm. Se sno mys ett sen saattaa piiloutua taas kun sill on niin paljon vihamiehi. Kakat sanon m. Ei se ennen kuolemaansakaan ketn pakoon lhteny. Olis kyll hienoo jos se olis elossa, mutta m en jaksa uskoo. M veikkaan ett ennen kuolemaansa Andy sano sille kaverillensa mit tehd 20 vuoden pst.

 7. Oishan se tietty aika hienoo jos se ois elossa..?
  Nyt ku oon lukenu eri faktoja.. tai “faktoja” Andy Kaufmanista niin ois kyll aika hienoo jos tulis uutta juttua ja jos ois elossa yms. Ja Jim Carrey oli ihan huippu siin Man On The Moon – leffassa.

 8. Katsoin eilen sen elokuvan. Ja mun mielest se oli ihan hyv. olis se aika ihme juttu jos Kauffman olis elossa. Enk kyll jaksa oikeen uskoa siihen… Ja hieno temppu tmkin…

 9. Ei Kaufman ole elossa. Se kuoli siihen sypn..ikv kyll. Viiminen esiintyminen joka oli Tony Cliftonilla oli vuosi Andyn kuoleman jlkeen ja se oli kerys syptutkimusta varten. Joku toinen vaan veti Cliftonin osan….

 10. Siis minuakin alkaa jo ihmetytt tm juttu…
  Onk ose nyt elossa vai ei, sit sopii meitti.

  Jim Carrey on paras, oli mys Man onm the Moon -leffassa. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *