Suositelkaapa mac-softaa

Päivitimme uskolliseen Powerbookiimme puoli gigatavua muistia ja Panther-käyttöjärjestelmän. Muutoksen myötä jo ennestäänkin mainio kone muuttui suorastaan erinomaiseksi. Ja nopean käyttäjän vaihdon ansiosta minullakin on nyt silloin tällöin mahdollisuus päästä leikkimään Macilla sammuttelematta Riitan ohjelmia :-)

Mutta nyt heitänkin haasteen Blogistanin innokkaille Mac-käyttäjille: mitkä ovat oleellisia ohjelmia imuroitavaksi koneeseen? Kerro kommenteissa netistä imuroitavien OSX-ohjelmien aatelista. Haluaisin ainakin kuulla parhaasta blogiinkirjoitusohjelmasta.

6 thoughts on “Suositelkaapa mac-softaa

 1. NetNewsWire Lite tai Pro RSS:n lukemiseen. Lite on ilmainen ja pelkkää feedien lukemista varten, pro-versiolla voi myös kirjoittaa blogiinsa.

  Sofa on näppärä käyttöliittymä iTunesiin. Pienikokoinen ja nätti ohjelma, joka hakee soivien levyjen kansikuvat automaattisesti netistä.

  Konfabulatorilla säätiedot, kello ja kalenteri työpöydälle.

  VLC on paras videonkatseluohjelma.

  Kun totuttelet Quicksilverin käyttöön, ei ilman sitä elämisestä tule mitään. Hiireen ei tuon ohjelman kanssa tarvitse montaa kertaa koskea.

  Tuossa nyt pari, ja *rousk* vain (HA HA!).

 2. Tällä ollaan vielä Jaguaarissa mutta Menu Calendar ja TigerLaunch ovat osoittautuneet hyödyllisiksi.

 3. Netnewswire on ehdoton RSS-reader.

  Ohjelmassa on myös siedettävähkö bloggaussofta, mutta siihen hommaan parempi vaihtoehto on entinen Kung-Log eli nykyinen Ecto (löytyy täältä: http://www.kung-foo.tv/ecto/).

  Ecton ongelma on huono tuki skandeille (tai se, että se muuttaa skandit numeerisiksi koodeiksi ja vanhojen bloggausentryjen hakeminen on vaikeaa).

  Watson on hyvä testata, jos tykkää (mä tykkään), niin on ehdoton. Tosin hyvä RSS-reader korvaa paljon. Se on eräänlainen client-side tietopalveluaggregaattori.

  Transmit on paras FTP-client.

  Acquisition taas paras vertaisverkostoharrasteisiin.

  Konfabulator on joillekin aiheuttanut ongelmia

 4. Ysi-aikoina käytin jos jonkinlaisia ilmais- ja shareware-ohjelmia, mutta Kympissä olen pyrkinyt pysymään Applen ohjelmissa niin pitkälle kuin mahdollista. GraphicConverteria käytän edelleenkin, vaikka kuvien perusrajaukset ja tiedostomuotomuutokset hoidan käyttiksen omilla Preview- ja/tai iPhoto-ohjelmilla. Acquisitionin vaihtoehtona voi kokeilla Poisoned-ohjelmaa. FTP-ohjelmana olen perinteisesti käyttänyt Fetchiä, mutta vastikään kokeilin RBrowserLitea, jonka käyttöliittymä on enempi kymppimäinen. iTunesiin haen kuvat Fetch Artilla. OmniGrafflella hoituvat vaikkapa verkon topografiakuvat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *