A9

Amazon-kirjakauppa julkaisi hakukoneen nimeltään A9. Maailmahan on jo muutenkin täynnä hakukoneita, mutta tässä on pari ihan hauskaa ominaisuutta joita kannattaa ainakin testata. Hakuindeksissä on mukana myös Amazonissa myytävät kirjat ja joistain peräti kirjan sisältökin. Haettaessa esimerkiksi hakusanalla Kangasala, tuloksien joukossa näkyy tällainen:

Frommer’s Scandinavia
by Darwin Porter and Danforth Prince (May, 2001)
page 547 : ” … Tampere or along the scenic route to the ridge of Kangasala. Hämeenlinna is also the starting point for a series of … ”

Amazoniin rekisteröityneet käyttäjät pääsevät myös lukemaan kyseistä kirjan sivua (pikakokeilulla näytti siltä että lukemiseen vaaditaan luottokortti). Ja tottahan sivusto tarjoaa mahdollisuuden tehdä lukuisia heräteostoksia kirjoista… ;-)

A9 mainostaa ominaisuuksinaan myös hakutermi- ja klikkaushistoriaa sekä “päiväkirjatoimintoa”, jonka avulla sivuja katsellessaan voi tehdä muistiinpanoja suoraan sivun sisään. Hakuindeksi näyttää ihan hyvältä: ainakin se löysi Pinserin ja kotisivuni. Sivun alalaidan maininta “Search results enhanced by Google” selittää jo paljon – indeksi on siis yhteinen Googlen kanssa. Sinänsä mielenkiintoista on, miten paljon tietoa ihmisestä voidaankaan kerätä kun yhdistetään hänen Amazon-profiilinsa hakuhistoriaansa.

Laajemmin aiheesta kirjoittaa mm. John Battelle. Kiireisille on tarjolla yhteenveto A9:n ominaisuuksista.

One thought on “A9

  1. Onhan venka, itse hmmstytin itseni vanhan kotikuntani aidolla kuvauksella: “… is, that the same unbelievable phenomena are described over and over again, al- though the events have no historical connection.” Kuivaniemi OIJARvi ELEMENTARY SCHOOL A powerful pol- tergeist plagued the Oijarvi Elementary School in the parish of Kuivaniemi in 1946. Both …”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *