Jarrua kaahareille

Pleasanton, pieni kaupunki Kaliforniassa, on kyllästynyt hurjastelijoihin. He päättivät kokeilla uudenlaista tapaa näpäyttää nopeusrajoituksia rikkovia: kun kadun varrelle asetettu kamera havaitsee auton ajavan ylinopeutta, se kytkee seuraavat liikennevalot punaiselle 10-30 sekunniksi. Kaahailija joutuu istumaan kiltisti hetken jäähyllä (ehkä tuntien ohikulkijoiden paheksuvat katseet niskassaan) ennen kuin pääsee jatkamaan matkaansa. Kuulostaa hienolta systeemiltä – toivottavasti niitä saadaan pian tännekin. [Lähteenä Metafilter – siellä myös mielenkiintoista keskustelua aiheesta]

6 thoughts on “Jarrua kaahareille

 1. Onhan esimerkiksi Vantaan Ylstss liikennevalot, jotka muuttuvat punaisiksi, jos niit lhestyy liian nopeasti.

 2. Rai, rai, enp voisi olla enemp erimielt.

  Minua ei koskaan lakkaa hmmstyttmst kuinka monet ihmiset kuvittelevat, ett sntjen rikkojat saadaan kontrolliin lismll sntj. Mikli kuski ei kunnioita nopeusrajoitusta, niin miksi hn kunnioittaisi punaista valoa – varsinkin kun oppii sen olevan vain rankaisu. Varsin nopeasti tm johtaa vain eroosioon punaisen valon kunnioitusta kohtaan. Ja taas ammuttiin liikenneturvallisuutta jalkaan.

  Liikennesnnt ovat sin mieless hankalia, ett ne eivt perustu moraalikoodiin. Tien vasemmalla puolella ajaminen ei ole sen moraalittomampaa kuin oikealla. Nin ollen porkkana toimii keppi paremmin kannustimena.

 3. Helsingiss tuo ainakin johtaisi vaih siihen, ett ajetaan entist hanakammin pin punaisia. Jos liikennevaloissa joutuu istumaan 30 sekuntia, kuski helposti pttelee ettei tunnistin toimi taaskaan ja lhtee liikkeelle pin punaisia varsinkin jos vihreill ajavia ei ole. Ajetaanhan nytkin paljon “vanhoilla vihreill” rikestikin pin punaisia.

  Ennemminkin keksitn asentaa autoihin tunnistimet ja pisteytetn ajokortti samaan tyyliin kuin Viides elementti -elokuvassa. Pisteiden loputtua auto ei suostu aamulla hievahtamaankaan parkkipaikalta. Toisaalta kaupunki/valtio osaisi tstkin tehd pelkk rahastusta joten sen hyty kuolee jo ideointivaiheessa.

 4. Helsingisshn tuo on jo kytss koko Manskun pituudelta. Tosin nopeudella ei ole mitn tekemist tuon kanssa, valot on aina punaisella.

 5. Hetko, mist tiedn, ett valot ovat punaiset nimenomaan siit syyst ett ajoin liian lujaa?
  Haluaako joku ottaa tuossa tilanteessa sen riskin, ett joku tarpeettoman luottavainen jalankulkija saa testata vakuutusyhtitn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *