Muutos blogilistan toiminnassa

Tärkeä tiedotus kaikille blogeja pitäville:

Blogilista on kasvanut hurjaa vauhtia. Listan kasvamisesta seuraa kuitenkin myös ikäviä ominaisuuksia: kaikkien blogien päivityksien tarkastaminen on erittäin raskas operaatio ja palvelimille aiheutuu ohjelman suorituksesta aivan liian suuri kuorma. Monet ovat varmasti huomanneetkin kuluneen viikon aikana, kuinka blogilista ja Päivän pamaus eivät ole huomanneet useiden blogien päivittymistä.

Tämän vuoksi olemme päättäneet uudistaa blogilistan toimintamallia uudenlaiseksi. Huhtikuun alusta lähtien blogilistan ja päivän pamauksen tarkistusajo suoritetaan vain kerran vuorokaudessa. Tämä ei tarkoita kuitenkaan sitä, että blogeja pääsisi lukemaan vain kerran päivässä, päinvastoin!

Olen Pinserin Blogilistalla Tästä lähtien blogienpitäjillä on mahdollista lisätä kirjoittamiensa juttujen yhteyteen Pinserin tarkistus-ikoni. Kun kirjoitat blogiisi uuden jutun ja siitä löytyy tällainen ikoni, blogilista huomaa tekemäsi päivityksen samalla tavalla kuten tähänkin asti.

Ikonin käyttäminen ei toki ole pakollista – voit kirjoittaa blogiisi aivan kuten ennenkin. Siinä tapauksessa blogisi päivitys näkyy blogilistalla kuitenkin vasta seuraavan yön aikana kello 03:00 alkaen.

Miten lisään tarkistus-ikonin?
Kirjoitettuasi jutun, lisää ennen sen julkaisemista tekstisi perään seuraava HTML-koodi:

Voit leikata ja liimata tekstin ja lisätä sen suoraan juttusi loppuun. Koodin lisäys toimii ongelmitta tietojeni mukaan ainakin Bloggerissa ja Movable Typessä.

Uuteen toimintatapaan siirrytn torstain aikana, joten voit aloittaa ikonin käyttämisen välittömästi. Tiedän että ikonin ulkoasu ei ole kaunein mahdollinen – tein sen itse Photoshopissa. Sen vuoksi graafisesti lahjakkaammat Pinserin lukijat voivat lähettää ehdotuksia paremmaksi ikoniksi osoitteeseen samik@pinseri.com.

[Lisys illemmalla] Jos joku ei ehtinyt viel tajuta: kyll, se oli aprillipila.

18 thoughts on “Muutos blogilistan toiminnassa

 1. Tunnistaako tuo tarkistussysteemi blogin pivitetyksi, mikli kuvan koon mrittelee uudelleen esimerkiksi nollaksi? Eli siis onko tuo kuva pakko laittaa nkyviin omaan blogiinsa?

  Ja toinen asia: ainakin Pivn Pamauksessa taitaa olla kello viel talviajassa.

 2. Kuva on hyv nytt kokonaisuudessaan – lhiaikoina siit saadaan varmaankin hieman paremman nkinen versio.

  Serveri on tosiaan edelleen talviajassa. Huomasin asian itsekin vasta sken… Ilmoitin asiasta Nebulalle.

 3. Nyttisi toimivan ihan mutkattomasti tuossa Serendipitysskin.

  Kuvan pivityst odotellen :)

 4. Onhan vain sattumaa, ett ylloleva muutos osuu juuri huhtikuun ensimmiselle pivlle? :-)

 5. Tulihan se uudistus sielt, mist varoittelitte viikonloppuna. Tm on tosi hyv, nyt saan laittaa hienoa Pinseri-logoa omalle sivulleni joka kirjoituksen pern! Jes!

  Toi olisi ollut viel parempi ja jopa kyttkelpoinen, jos tarkistin.cgi:ss oli ollut id-parametri mukana.

 6. Ihan hyv, saisko tuohon kuvaan viel lisyksen: “Olen Pinserin blogilistalla eli oon saletisti HOT!”

 7. Pitk logo list jokaiseen pivitykseen (jos oletetaan ettei kyseess ole aprillipila), vai riittisik yksi sivun oikeassa ylkulmassa?

 8. Vaihdetaankos blogin muuttuneet osoitteet manuaalisesti vai onko siell joku skripti? Ihan mielenkiinnosta kyselen.

 9. Ksittelen palautelomakkeella tulleet muutos-, lisys- ja poistopyynnt manuaalisesti viikonloppuisin.

 10. Aika hyv. Melkein yht hyv kuin neljvuotiaan itseni maitopurkin avaajan haettaminen naapurista Valkeakoskella kahdeksankymmentluvun alussa. Naapurin tti antoi onneksi karkkia.

 11. :) Tm oli hauska. Kiitoksia.

  Odotin/pelksin kyll vhn raflaavampaa kuvaa kun lepp-allergista koiraa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *