Tullimaksuista

Ostaisinko Internetistä? (PDF) on tullin kirjoittama opaslehtinen niille jotka pohdiskelevat tuleeko netistä tilattaessa tullia vai arvonlisäveroa ja kuinka paljon. Tästähän juteltiin Pinserissäkin aiemmin.

Oppaasta kärsimättömiä varten poimittua (hakasuluissa olevat lisäykset minun, kuten tavallista):

Esimerkki 1: Tilataan dvd-levy hintaan 45,40 euroa postikuluineen Jerseyn saarelta […] Jerseystä tulevan 45,40 euron arvoisen dvdlähetyksen saa kotiin veroitta. [Mutta ei enää tätä kalliimpaa]

Esimerkki 2: Ostetaan dvd-levyjä [USA:sta] postitse, hinta postikuluineen 39 euroa. […] Tulli ja arvonlisävero yhteensä 10,23 euroa.

[EU:n ulkopuolelta] Verottoman lähetyksen arvoraja [postikuluineen] on esimerkiksi musiikki- ja dvd-levyillä, vinyylilevyillä ja videokaseteilla 38,05 euroa, tietokoneohjelmilla 45,40 euroa, vaatteilla yleensä 26,80 euroa ja kirjoilla 124,90 euroa.

Via Henri.

4 thoughts on “Tullimaksuista

  1. Tietk kukaan mit tapahtuu jos tilaa esimerkiksi powerbookin (~2500 dollaria) amerikasta ja sille kuljetuksen joltain kuriiritoimistolta suoraan kotiovelleen (joka tietysti maksaa hieman enemmn kuin varsinainen posti)? Eihn tuohon vliin kai kukaan pse verottamaan? Vai mitenk tyhm kommentti tm oli?

  2. Kuriiripalvelu hoitaa tullauksen puolestasi (sopivaan lishintaan tietysti) ja lasku tulee perst.

  3. Sopivaan tosiaan :-). Posti on joskus tarjonnut palvelujaan ko. asiassa 35-40 euron hintaan. Jostain syyst oli hyv idea ajaa itse paikalle.

  4. Ja jos jollekulle tulee ajatus ilmoittaa lhetyksen sislt vrin, tietkn ottavansa riskin. Minulle tuli Norjasta mapillinen papereita kuriirilla kotiini (jossa ettit ahkerasti paiskin). Kuriirin kuoressa ja sen sisll olevassa pahvikuoressa oli pll iloisenkeltainen teippi, jossa luki “Tullin avaama”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *