Tullimaksuista

Ostaisinko Internetistä? (PDF) on tullin kirjoittama opaslehtinen niille jotka pohdiskelevat tuleeko netistä tilattaessa tullia vai arvonlisäveroa ja kuinka paljon. Tästähän juteltiin Pinserissäkin aiemmin.

Oppaasta kärsimättömiä varten poimittua (hakasuluissa olevat lisäykset minun, kuten tavallista):

Esimerkki 1: Tilataan dvd-levy hintaan 45,40 euroa postikuluineen Jerseyn saarelta […] Jerseystä tulevan 45,40 euron arvoisen dvdlähetyksen saa kotiin veroitta. [Mutta ei enää tätä kalliimpaa]

Esimerkki 2: Ostetaan dvd-levyjä [USA:sta] postitse, hinta postikuluineen 39 euroa. […] Tulli ja arvonlisävero yhteensä 10,23 euroa.

[EU:n ulkopuolelta] Verottoman lähetyksen arvoraja [postikuluineen] on esimerkiksi musiikki- ja dvd-levyillä, vinyylilevyillä ja videokaseteilla 38,05 euroa, tietokoneohjelmilla 45,40 euroa, vaatteilla yleensä 26,80 euroa ja kirjoilla 124,90 euroa.

Via Henri.

4 thoughts on “Tullimaksuista

  1. Tietääkö kukaan mitä tapahtuu jos tilaa esimerkiksi powerbookin (~2500 dollaria) amerikasta ja sille kuljetuksen joltain kuriiritoimistolta suoraan kotiovelleen (joka tietysti maksaa hieman enemmän kuin varsinainen posti)? Eihän tuohon väliin kai kukaan pääse verottamaan? Vai mitenkä tyhmä kommentti tämä oli?

  2. Kuriiripalvelu hoitaa tullauksen puolestasi (sopivaan lisähintaan tietysti) ja lasku tulee perästä.

  3. Sopivaan tosiaan :-). Posti on joskus tarjonnut palvelujaan ko. asiassa 35-40 euron hintaan. Jostain syystä oli hyvä idea ajaa itse paikalle.

  4. Ja jos jollekulle tulee ajatus ilmoittaa lähetyksen sisältö väärin, tietäköön ottavansa riskin. Minulle tuli Norjasta mapillinen papereita kuriirilla kotiini (jossa etätöitä ahkerasti paiskin). Kuriirin kuoressa ja sen sisällä olevassa pahvikuoressa oli päällä iloisenkeltainen teippi, jossa luki “Tullin avaama”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *